A group of Human Rights interns in Africa have a lively discussion while doing research for a case.

Recht & Mensenrechten stage in het buitenland

Leer over legale diensten, mensenrechten en sociale gerechtigheid in uitdagende omgevingen

Recht & Mensenrechten stage bij Projects Abroad geeft je een uniek inzicht in de legale praktijken, mensenrechtenkwesties en sociale uitdagingen in een ontwikkelingsland.


In de Westerse wereld denken we geen twee keer na over onze mensenrechten en de toegang tot juridisch advies. Maar er zijn mensen in de wereld die geen toegang hebben tot dit recht en die geen beroep kunnen doen op juridische ondersteuning. We werken samen met lokale organisaties die hard werken om hier verandering in te brengen.


Je gaat eventueel legale hulp bieden aan de mensen die er nood aan hebben, of je gaat helpen met het beschermen van de mensenrechten en campagne voeren voor bepaalde mensenrechtenkwesties. Je zult de kans krijgen om te werken in een lokaal rechtenkantoor of een NGO. Je kunt kiezen uit specialisaties zoals ondernemingsrecht, mensenrechtenwetgeving of campagnes voor sociale rechtvaardigheid.


Als je graag een carrière wilt in deze sector, dan is een stage zoals deze een waardevolle werkervaring waar je niet snel toegang tot zult krijgen in je thuisland.

Kies een Recht & Mensenrechten project

Filter by:

1-3 van 11 projecten

A human trafficking awareness campaign during our Human Rights internship for high school students in Argentina
Groepsreis mensenrechten en Spaans in Argentinië voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,470 voor 2 weken
 • Extra weken: €515
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
Local women attend a training session hosted by women’s empowerment volunteers in Tanzania.
Women's Empowerment in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,920 voor 1 week
 • Extra weken: €365
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Interns give a women's rights presentation on Projects Abroad's Human Rights internship for teenagers in Ghana
Human Rights Internships in Ghana for Teenagers
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,695 voor 2 weken
 • Extra weken: €540
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 049 779 99 09 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een Recht & Mensenrechten stage in het buitenland geschikt voor mij?

Onze Rechten & Mensenrechten stage is geschikt als je een carrière of opleiding overweegt in deze sector, of je een beter begrip wilt krijgen over juridische kwesties, mensenrechten of sociale kwesties in de wereld.


Je gaat een praktische werkervaring opdoen binnen een omgeving die goed ondersteund wordt, en waar je samenwerkt met professionele advocaten, campagnevoerders en Projects Abroad medewerkers. Je kunt helpen met onderzoekswerk, werken aan juridische of sociale kwesties, de lokale medewerkers observeren en presentaties geven. Je kunt mogelijk ook werken aan legale campagnes om het bewustzijn te verhogen en verandering te proberen brengen rond bepaalde kwesties.


Tijdens jouw stage ga je de lokale gemeenschap en de uitdagingen beter leren kennen. Een stage geeft je een beter begrip van een andere cultuur, rechtssystemen en bepaalde kwesties in de omgeving.


Heb je interesse in onze Recht & Mensenrechten projecten, maar wil je een iets andere invalshoek, dan heb je misschien interesse in onze Internationale Ontwikkeling projecten of onze Sociaal werk stages.

Local women listen to a presentation about human rights on one of our Law internships abroad.

Wat ga ik leren tijdens Recht & Mensenrechten stage in het buitenland?

Tijdens een stage ga je vaardigheden leren die je voorbereiden op de volgende stap in jouw carrière of opleiding. Deze unieke ervaring is ook het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.


Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over praatten:

 • Softskills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organisering, planning en tijdsmanagement.
 • Juridische werkervaring opdoen binnen jouw gekozen vakgebied
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomsten en culturen en samen een globaal doel voor ogen hebben.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.


Al deze voordelen helpen je met jouw CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt een Recht & Mensenrechten stage bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoorde stage dat een impact heeft op een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze stages zo uniek zijn:


Voltijdse ondersteuning van vaste medewerkers


Tijdens deze stages ga je samenwerken met juridische en sociale professionals. Je kunt ze dagelijks observeren, vragen stellen en meer te weten komen over hun ervaringen. Je gaat taken toebedeeld krijgen die uitdagend zijn, maar we zorgen voor dagelijkse ondersteuning en echte resultaten. Je gaat al doende leren en training krijgen van onze experten.


Projecten met een impact

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, op de lange termijn.

A Projects Abroad staff member guides an intern during an interview on one of our legal internships abroad.

Volgende stap

Onze partners