A human trafficking awareness campaign during our Human Rights internship for high school students in Argentina

Groepsreis mensenrechten en Spaans in Argentinië voor jongeren

Werk met jongeren van je eigen leeftijd en leer direct van advocaten en mensenrechten professionals

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Mensenrechten stage voor jongeren in Argentinië en werk met een groep van je eigen leeftijd om bewustzijn te vergroten over fundamentele rechten in achtergestelde gemeenschappen. Je leert direct van een bevoegde advocaat en neemt deel aan een rechtbanksimulatie waar je als verdediger of aanklager optreedt. Dit is een geweldige manier om werkervaring aan je cv toe te voegen, wat goed kan zijn voor je toekomstige carrière.

Tijdens je stage leer je over de uitdagingen op het gebied van mensenrechten waarmee mensen in Argentinië dagelijks te maken hebben. Je gaat naar lokale gemeenschappen en deelt kennis over fundamentele rechten om mensen in hun kracht te stellen. Je zult ook onderzoek doen naar mensenrechten om je voorlichtingswerk te ondersteunen. Je zit in het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor, dat we zelf financieren en leiden.

In Argentinië zul je ook elke dag Spaans lessen krijgen. Deze zullen aangepast worden aan jouw niveau, of je nou een beginner bent of al in staat bent om een eenvoudig gesprek te voeren.

Je woont en werkt in Córdoba en verblijft bij een lokaal gastgezin. Je trekt op met een groep jongeren van jouw leeftijd en ontvangt doorlopende steun en begeleiding van onze medewerkers. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we een heleboel activiteiten georganiseerd om je bezig te houden!

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een rechten stage en Spaanse les in Argentinië voor jongeren geschikt voor mij?

Als je een jonge student bent en interesse hebt in een carrière in rechten of mensenrechten, dan is deze stage je op het lijf geschreven.


Je zult dieper inzicht verwerven in de uitdagingen op het gebied van mensenrechten waarmee mensen in ontwikkelingslanden te maken hebben. Je ziet hoe het is om als beroepskundige in de mensenrechtensector te werken en leert direct van een ervaren advocaat. Dit zal waardevolle ervaring toevoegen aan je cv en zal je interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven of sollicitatiegesprekken. Maar het belangrijkste is dat je deel uit zal maken van onze doorlopende inspanningen om de lokale bevolking in hun kracht te stellen.


Je hebt geen enkele ervaring nodig om mee te doen. Wij leren je alles wat je moet weten. Onze medewerkers zullen ook beschikbaar zijn om je vragen te beantwoorden en je te allen tijde te begeleiden.


Deze reis vindt plaats op vaste data tijdens de zomer. Je kunt je bij ons aansluiten voor twee of voor vier weken. Als je vier weken meegaat, dan zul je meer voorlichtingswerk doen en een detentiecentrum bezoeken. Welke optie je ook kiest, je volgt een vast schema vol met werk en sociale activiteiten. Gedurende het project blijven medewerkers van Projects Abroad constant bij je. 

Interns run an awareness campaign during our Human Rights internship for high school students in Argentina

Wat ga ik op deze stage Mensenrechten doen?

Je brengt twee of vier weken door met stagiairs van je eigen leeftijd op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor. Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten:


  • Ondersteun slachtoffers van mensenrechtenschendingen en raak betrokken bij andere outreach-activiteiten
  • Neem deel aan een rechtbanksimulatie op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor
  • Neem Spaans les met een professionele taaldocent
  • Verken Córdoba met andere stagiairs en verbreed je horizon

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Ondersteun slachtoffers van mensenrechtenschendingen en raak betrokken bij andere outreach-activiteiten


Je zit op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor, wat volledig door ons wordt gefinancierd en geleid. Hier houd je je bezig met onderzoek en plan je workshops en campagnes.


Je zult ook de lokale gemeenschappen ingaan om direct met mensen te werken. Je werkt met kinderen op een kinderdagverblijf en praat met minderjarige overtreders in een detentiecentrum over hun rechten. Je neemt ook deel aan verschillende workshops in Córdoba waarmee je bewustzijn over mensenrechten helpt te bevorderen. Dit wordt gedaan door middel van kunst, muziek en andere activiteiten.


Neem deel aan een rechtbanksimulatie op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor


Je zult ook de kans krijgen om deel te nemen aan een rechtbanksimulatie die we op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor houden. Hierdoor zul je meer leren over het recht in Argentinië en internationaal recht en zul je je eigen onderzoek doen voor een casus die je toegewezen krijgt. Je zult wat juridische ervaring opdoen door als aanklager of verdediging op te treden.


Neem Spaans les


Op deze reis krijg jij dagelijkse Spaanse lessen aangeboden, zodat je de kans hebt om ofwel een nieuwe taal te leren, ofwel je Spaans te verbeteren. Meer dan één taal kunnen spreken zal geweldig staan op je cv en zal ook handig zijn wanneer je in de toekomst gaat reizen.


De lessen zullen aangepast worden aan je individuele niveau, of je nu een beginner bent of al Spaans aan het leren bent op school. Je zult les krijgen van een gekwalificeerde docent die zich aanpast aan jouw tempo. Je zult ook veel kansen krijgen om je spreekvaardigheid te oefenen tijdens uitjes met onze lokale medewerkers en met je gastgezin.


Verken Córdoba met andere stagiairs


In het weekend nemen we jou en de andere stagiairs mee op spannende toeristische uitjes. Dit is een geweldige kans om zonder je ouders te reizen in een veilige omgeving en om nieuwe vriendschappen te sluiten met jongeren van jouw leeftijd van over de hele wereld. De medewerkers van Projects Abroad blijven de hele tijd bij je.


Je wordt ook meegenomen naar verschillende historische musea en krijgt de kans om het ouderlijke huis van Che Guevara te bezoeken. We organiseren ook een weekenduitje naar een klein dorpje in de bergen, La Cumbrecita, en verschillende doordeweekse avondactiviteiten, zoals een voetbaltoernooi, tangolessen en karaoke.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Je brengt een deel van elke dag hier door, waarbij je onderzoek doet en helpt om met andere stagiairs workshops en campagnes te organiseren. Dit is ook waar jullie samenkomen voordat jullie eropuit gaan om outreachwerk te doen. Je werkt in lokale gemeenschappen en bezoekt plekken zoals een detentiecentrum en een daklozentehuis.


Je Spaanse lessen vinden plaats op het Projects Abroad kantoor.


We brengen je tijdens toeristische uitjes naar verschillende historische musea en je zult ook het Che Guevara museum bezoeken. Je gaat ook op een weekenduitje naar een prachtig klein dorpje in de bergen, La Cumbrecita. Twee keer per week zijn er avondactiviteiten, waaronder een voetbaltoernooi, tangolessen en karaoke.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om je de kans te geven over mensenrechten in de praktijk te leren en praktijkervaring op te doen in Argentinië.


In Argentinië zijn veel gemeenschappen ernstig achtergesteld en weten ze weinig over hun fundamentele mensenrechten. Daarbij kampen mensen met problemen zoals huiselijk geweld, genderongelijkheid en dakloosheid. We hebben ons eigen Mensenrechtenkantoor in Córdoba opgericht als antwoord op de behoeften die we hebben aangekaart. Het kantoor wordt volledig gefinancierd en geleid door Projects Abroad. Dat betekent dat we jouw hulp nodig hebben om gemeenschappen te bereiken die steun en empowerment nodig hebben.


We willen onder de lokale bewoners het bewustzijn omtrent hun rechten vergroten en kennis delen waardoor ze in hun kracht worden gesteld. Je zult deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om dit te doen in Argentinië. Dit zal je inzicht geven in de uitdagingen waarmee mensen kampen en hoe mensenrechtenwerk er in de praktijk uitziet. Je kunt deze ervaring goed gebruiken bij aanmeldingen voor de universiteit en in je toekomstige carrière.


Sluit je bij ons aan op een stage Mensenrechten voor jongeren in Argentinië en help ons om bewustzijn over fundamentele rechten te verspreiden.

A teenager hands out flyers on her Human Rights internship in Argentina

Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

In Cordoba ga je bij een gastgezin verblijven. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen zorgen we ervoor dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners