A group of people clear ground for a new playground at a disadvantaged school during their short-term volunteer trip to Jamaica.

Vrijwilligerswerk voor een korte periode

Maak deel uit van onze duurzame inspanningen om lokale gemeenschappen te ondersteunen, zelfs al is dit voor een korte periode

Heb je geen tijd om vrijwilligerswerk te doen voor een langere periode? Maak je geen zorgen! Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen voor een korte periode, aan onze duurzame projecten waar de nood aan hulp en ondersteuning het hoogste is.


Je gaat deel uitmaken van duurzame inspanningen en helpen bepaalde doelen te behalen in ontwikkelingslanden waar ondersteuning nodig is. We werken direct samen met de lokale gemeenschappen en organisaties zodat we een duurzame en waardevolle ondersteuning kunnen zijn. Je gaat deel uitmaken van een vrijwilligersproject voor een korte periode tijdens een Flexibel project, Groepsreis of Jongerenreis.


We hebben verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen voor een korte periode. Je kunt deelnemen van een tot twee weken of langer. Ook al ga je mee voor een korte periode, we zorgen altijd voor een zorgeloze aanpak en 24/7 ondersteuning en begeleiding van onze staff.

Filter by:

1-3 van 114 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,870 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We helpen je graag met het ontwikkelen van een op maat gemaakt project. Onze staff zijn vaak oud-vrijwilligers die in staat zijn om jouw vragen te kunnen beantwoorden.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Wat ga ik doen op een vrijwilligersproject voor een korte periode?

Je kunt deelnemen aan verschillende vrijwilligerswerk mogelijkheden in het buitenland. We bieden projecten gedurende het hele jaar door.


Onze flexibele projecten zeggen het zelf: een flexibel project aangepast aan jouw beschikbaarheid en persoonlijke doelen. Je kiest je eigen start- en einddatum, onafhankelijk van het aantal vrijwilligers die deelnemen aan het project. Je gaat onafhankelijk het land kunnen verkennen, maar je krijgt ook ondersteuning van de lokale staff wanneer het nodig is. Een flexibel project is de ideale optie voor vrijwilligers die 16 jaar of ouder zijn.


Hier zijn enkele populaire vrijwilligersprojecten voor een korte periode in het buitenland:


 • Help met het bouwen van huizen, klaslokalen, speelplaatsen en toiletten tijdens een Bouw project in landen zoals Nepal, de Filippijnen, Jamaica of Ghana. Kies voor dit project als je fysieke resultaten wilt zien van jouw eigen werk.
 • Reis naar Mexico en help met het beschermen van bedreigde zeeschildpadden, help met het herbebossen van het Amazone Regenwoud en meer op onze Natuurbehoud projecten over de hele wereld.
 • Doe medische werkervaring op en geef terug aan de lokale gemeenschappen tijdens een Public Health project. Je gaat basis medische vaardigheden leren en ze toepassen op medische outreaches.


Deze projecten zijn slechts een fractie van wat onze vrijwilligers elke dag doen over de hele wereld. Heb je interesse en wil je meer te weten komen? Bekijk een overzicht van onze verschillende projecten.

A Sri Lankan woman has her blood sugar levels checked by a student on a short-term volunteer trip overseas.

Groepsreizen vrijwilligerswerk voor een korte periode

Als je graag vrijwilligerswerk wilt doen in een groep dan kun je deelnemen aan vrijwilligerswerk voor een korte periode en met vastgestelde data. Dit is de ideale gelegenheid om de krachten te bundelen met andere vrijwilligers van over de hele wereld en samen een positieve impact te maken. In groepsgebeuren ga je naar eenzelfde doel gaan werken.

 

Ben je tussen 15 en 18 jaar oud dan kunnen we de Jongerenreizen aanraden. Hier kun je deelnemen voor 2 tot 4 weken tijdens de zomer- of wintervakantie.

 

Als je 18 of ouder bent dan kun je vrijwilligerswerk doen in een groep voor een korte periode, bekijk onze Groepsreizen in het buitenland. Ben je ouder dan 18 jaar en wil je graag vrijwilligerswerk doen in een groep voor een korte periode? Overweeg dan om deel te nemen aan een van onze Groepsreizen in het buitenland.

 

We hebben ook Volwassenreizen voor vrijwilligers die 50 jaar en ouder zijn en graag in groep willen reizen.

 

Zelfs al kun je slechts deelnemen voor een korte periode op een project met vaste reisdata, we zorgen voor een zorgeloze aanpak:

 

 • Begeleiding en ondersteuning van onze staff tijdens het hele project
 • Werk met gepassioneerde vrijwilligers van over de hele wereld
 • Neem deel aan groepsactiviteiten in het weekend en ontdek het land waar je verblijft

Ga ik een verschil maken als ik vrijwilligerswerk doe voor een korte periode?

Vele handen maken licht werk en met hetzelfde doel voor ogen kunnen we zoveel bereiken. We geloven in duurzame en langetermijn projecten. Zelfs als neem je deel voor een korte periode, jouw ondersteuning op het project maar een echt verschil en helpt om je eigen potentieel te ontdekken.


Om ervoor te zorgen dat we een positieve impact maken op de gemeenschappen waar we werken, hebben we management plannen opgezet. Op deze manier kunnen we alle projecten opvolgen, evalueren en ondersteunen samen met de lokale gemeenschappen. We voeren evaluaties uit die de impact van de projecten meten en beantwoorden aan de doelen die we vooropstellen. Dit betekent dat je actief gaat bijdragen aan de doelstelling van de projecten terwijl je zelf ook nieuwe vaardigheden leert.


Als vrijwilliger voor een korte periode in het buitenland ga je het werk verderzetten dat andere vrijwilligers hebben opgestart of afgewerkt. Na jouw vertrek nemen andere vrijwilligers het werk opnieuw over en zetten ze zich verder in voor de duurzaamheid van het werk voor de lange termijn.

Volgende stap

Onze partners