You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Accommodatie voor vrijwilligers in het buitenland

Projects Abroad zorgt voor goede en betrouwbare accommodatie voor alle vrijwilligers. Iedereen is ver van huis, maar samen met onze lokale medewerkers en de gastgezinnen creëren wij een thuis ver van huis. Zo kun je veel van het land en de cultuur leren kennen en kun je je helemaal richten op je werk als vrijwilliger. In de meeste gevallen verblijf je als vrijwilliger bij een lokaal gastgezin. Soms zijn er groepsverblijven of andere vormen van accommodatie.

Gastgezin voor vrijwilligers

Projects Abroad vrijwilliger bij haar gastgezin in Ghana

Als internationale organisatie hebben wij bewust gekozen voor gastgezinnen als accommodatie voor vrijwilligers. Door te wonen bij de lokale bevolking in al onze bestemmingen wordt je ondergedompeld in de lokale cultuur en kun je gelijk je taalvaardigheden verbeteren. Daarnaast biedt het alle vrijwilligers een thuis ver van huis; een plek waar voor je gezorgd wordt na een dag hard werken en een familie waarmee je vragen en zorgen kunt delen.

Het verblijf bij een gastgezin zal niet altijd aan de standaarden voldoen die je gewend bent, maar er zijn een aantal criteria waar de huizen aan moeten voldoen. Zo moet er een watervoorziening zijn, sanitair en een of meer aparte slaapkamers voor de vrijwilligers. Ook moet het gastgezin goede voorzieningen hebben om de maaltijden te bereiden voor de vrijwilligers. 

Groepsaccommodatie voor vrijwilligers

In enkele gevallen is het niet mogelijk om in een gastgezin te verblijven. De meeste natuurbehoud projecten liggen bijvoorbeeld vrij afgelegen en zijn voorzien van groepsaccommodaties. Dit kan een groepshuis of een aantal kleine bungalows zijn. Daarnaast zijn er ook  bestemmingen waar alle vrijwilligers in een groepsaccommodatie verblijven. Zo zijn er in China en Cambodja gedeelde vrijwilligersappartementen en verblijven vrijwilligers bij sommige groepsreizen in een hotel of hostel.

Maaltijden voor vrijwilligers

Projects Abroad vrijwilliger aan tafel bij gastgezin in Marokko

Of je nou in een gastgezin of een groepsaccommodatie zit, wij zorgen ervoor dat je drie maaltijden per dag krijgt; je kunt immers niet werken op een lege maag! Voor de lunch kan het zijn dat je op je project mee eet, dat er 's morgens een lunchpakketje voor je is klaargemaakt of dat dat je 's middags terug gaat naar je gastgezin of groepsaccommodatie. In enkele gevallen zal je een vergoeding krijgen om zelf in je maaltijden te kunnen voorzien.

Elk gezin heeft zijn eigen gewoonten en gerechten als het om eten gaat. Zo proef je ongetwijfeld veel nieuwe smaken en eet je op andere manieren dan je gewend bent. Dit hoort ook bij jouw bijzondere ervaring als vrijwilliger in het buitenland.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲