Een Projects Abroad vrijwilliger brengt tijd door met haar gastgezin tijdens haar vrijwilligerswerk in Mongolie.

Accommodatie

Ontdek de lokale cultuur en verblijf in een veilige en schone accommodatie

Als deel uitmaken van jouw projectprijs, regelen we accommodatie die veilig, comfortabel en vlakbij je project is. De verschillende opties en de culturele belevenis die het biedt is een van de redenen waarom we de gouden standaard zijn in vrijwilligerswerk en stages in het buitenland.

Verblijven bij een gastgezin

Als internationale organisatie hebben wij bewust gekozen voor gastgezinnen als accommodatie voor vrijwilligers. Door bij de lokale bevolking te verblijven, wordt je ondergedompeld in de lokale cultuur en beleef je het land als geen enkele toerist dat kan.


Onze projecten zijn een deur naar andere culturen en helpen met het leren begrijpen van bepaalde kwesties in ontwikkelingslanden. Door bij een gastgezin te verblijven, ga je als een echte local leven en in de lokale cultuur vanop de eerste plaats ervaren. Je gaat tegelijk groeien als individu en een beter begrip krijgen van mensen.


Jouw gastgezin gaat een thuis ver van huis worden; een plek waar voor je gezorgd wordt na een dag hard werken. Een familie die je ondersteunt en het zelfvertrouwen geeft om positief bij te dragen aan het project en het land te gaan verkennen. Je staat er ook niet alleen voor. We hebben een vrijwilligersgemeenschap op al onze bestemming en tijdens je project verblijf je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger bij het gastgezin.


Onze gastgezinnen worden geselecteerd volgens veiligheid, comfort en vriendelijkheid. De meeste gastgezinnen zijn ook directe contacten op de projecten. Soms ga je verblijven bij een leraar of de directeur van een van onze partnerscholen.


Jouw kamer zal bescheiden zijn maar met alle comfort. Gastgezinnen leven in veilige buurten en worden uitvoerig doorgelicht en opgevolgd. Onze voltijdse lokale staff doet regelmatig controles en ook vlak voor je intrekt bij het gastgezin.


We zorgen er ook voor dat het gastgezin maaltijden voorziet. Je gaat heel wat lokale delicatessen proeven dus laat je verrassen!


Omdat we een positieve invloed willen brengen in de gemeenschappen waarin we werken, worden de gastgezinnen ook vergoed. Ze worden vooraf geinterviewd voor hun vriendelijkheid en motivatie. Uiteindelijk kiezen we gastgezinnen die vrijwilligers met open armen ontvangen en hun gewoontes en cultuur met je willen delen.


Bij een gastgezin verblijven is een geweldige ervaring en het maakt jouw project net zo uniek.

Een gastmoeder kookt voor Projects Abroad vrijwilligers in de accommodatie van het gastgezin in het buitenland.

Verblijven in groepsaccommodatie

Wanneer er geen mogelijkheid is om bij een gastgezin te verblijven, regelen we gedeelde accommodatie voor de vrijwilligers. Dit is vaak het geval op onze Natuurbehoud projecten, waar je in het hart van natuurreservaten en regenwouden gaat verblijven.


Onze gedeelde accommodatie is vaak in appartementen of gastverblijven, die je deelt met de andere vrijwilligers. Dit is de ideale gelegenheid om de andere vrijwilligers beter te leren kennen en een netwerk aan internationale vrienden op te bouwen.


Jouw accommodatie is altijd schoon, veilig en comfortabel. Een chef bereidt de dagelijkse maaltijden, zo kun je de lokale voedselcultuur ook betere leren kennen.

Vrijwilligers eten samen in de gedeelde accommodatie na een dag hard werken

Verschillende accommodatie mogelijkheden

Voor sommige projecten kun je kiezen tussen verschillende accommodatie mogelijkheden. Je kunt kiezen uit gastgezinnen, gedeelde accommodatie of gastverblijven.

Onze partners