An archaeologist closely examines an artefact during one of our Archaeology opportunities abroad in Peru.

Archeologisch vrijwilligerswerk in het buitenland

Werk op archeologische plaatsen samen met ervaren professionals

Doe vrijwilligerswerk op een archeologie project met Projects Abroad en neem deel aan het documenteren van de geschiedenis.


Het begrijpen van het verleden helpt bij het begrijpen van onze huidige en toekomstige tijd. Tijdens een Archeologie project bij Projects Abroad haal je de handen uit de mouwen en leer je over de geschiedenis van de lokale bevolkingen in vergelijking met de huidige manier van leven.


Als je graag een carriere wilt binnen archeologie dan is een eerste praktische werkervaring heel waardevol. Je gaat samenwerken met professionele medewerkers en ervaring opdoen in de praktijk. Je verkrijgt meer zelfvertrouwen, begrip en een werkervaring die mooi op je CV komt te staan.

Kies een Archeologie project

Filter by:

1-2 van 2 projecten

Explore Peru with a group
Archaeology in Peru as a Group
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,470 voor 2 weken
 • Extra weken: €515
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 18 of ouder
Archaeology volunteering for teenagers in Peru also includes weekend trips to places like Machu Picchu.
Groepsreis archeologie voor jongeren in Peru
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,470 voor 2 weken
 • Extra weken: €515
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 049 779 99 09 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is Archeologisch vrijwilligerswerk in het buitenland geschikt voor mij?

Als je specifieke vaardigheden wilt ontwikkelen waar archeologen op vertrouwen om het verleden te ontrafelen en te beschermen, dan is dit vrijwilligersproject geschikt voor jou.


Je gaat samenwerken met ervaren archeologen, historici en curatoren. Al deze experts gaan je ondersteunen, net zoals de lokale Projects Abroad medewerkers.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze projecten. Heb je wel al een eerste werkervaring opgedaan binnen archeologie dan kunnen we een project voor je vinden waar jouw vaardigheden van grote waarde zullen zijn. De vrijwilligerswerk mogelijkheden die Projects Abroad aanbiedt bij archeologische opgravingen zijn geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je voltijds studeert, een voorbereiding wilt op de universiteit of werkt aan een postgraduaat. We hebben ook projecten voor mensen die graag meer te weten willen komen over archeologie.


Tijdens deze projecten ga je verschillende activiteiten uitvoeren zoals restauraties, uitgravingen, mappen opstellen en documenten bewaren. Sommige projecten gaan door op een van de meest historische plaatsen ter wereld, dus het is ook jouw taak om deze gegevens te beschermen voor toekomstige generaties.


Wil je graag de kwetsbaarheid van onze planeet beschermen maar denk je dat archeologie niet geschikt is voor jou, dan is een Natuurbehoud project misschien wel jouw beste optie. Je kunt hier een volledige lijst terugvinden van alle vrijwilligersprojecten.

Volunteers take notes during a dig on one of our Archaeology opportunities abroad.

Wat ga ik leren tijdens een Archeologie project?

Door deel te nemen aan een van onze Archeologie vrijwilligersprojecten ga je waardevolle vaardigheden leren en tegelijk teruggeven aan een gemeenschap die alle hulp kan gebruiken.

Hier zijn enkele voordelen die onze vorige vrijwilligers belangrijk vonden:


 • Softskills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organisering, planning en tijdsmanagement.
 • Ondersteuning en samenwerking met professionele archeologen.
 • Ervaring opdoen in archeologie en praktisch werk in het veld.
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomsten en culturen en samen een groot doel voor ogen hebben.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

Al deze voordelen zijn waardevol voor je CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is dit project zo belangrijk?

Geologie, geschiedenis, kunst en ingenieurswetenschap zijn belangrijke vakken om het verleden te kunnen begrijpen. Jouw hulp op deze projecten zorgt ervoor dat we oude beschavingen kunnen ontdekken, terwijl je de vondsten noteert in documenten en mappen. Toekomstige archeologen zullen deze gegevens nodig hebben om het verleden verder te ontrafelen.

Wat maakt een Archeologie project bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoord project dat een impact heeft op een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze vrijwilligersprojecten zo uniek zijn:


Echt werk met getrainde professionals

Tijdens de projecten ga je samenwerken met professionele medewerkers. Je kunt ze observeren tijdens hun dagelijks werk, vragen stellen en meer te weten komen over hun ervaringen. Je gaat praktische vaardigheden aanleren en een beter inzicht krijgen over archeologie.

Praktische werkervaring en vaardigheden

Onze vrijwilligers voeren taken uit die belangrijk zijn voor het project en een waardevolle en onmisbare ondersteuning zijn voor de lange termijn.

Projects Abroad staff guide volunteers during our Archaeology volunteer opportunities.

Volgende stap

Onze partners