A volunteer working abroad with children spends time building blocks with a child to improve early childhood development.

Vrijwilligerswerk in het buitenland in de kinderopvang

Doe vrijwilligerswerk in het buitenland en ondersteun kinderen in ontwikkelingslanden

Met Projects Abroad kun je vrijwilligerswerk doen met kinderen in ontwikkelingslanden en helpen met het vormen van vaardigheden en skills die ze nodig hebben voor hun vroege ontwikkeling. Als vrijwilliger werk je direct met lokale leraren en verzorgers en moedig je kinderen aan om te leren door middel van educatieve spelletjes.

 

Als vrijwilliger kun je op verschillende manieren helpen. Je kunt vrijwilligerswerk doen in een kleuterschool, een basisschool, een centrum voor speciale zorg of dagzorgcentra voor moeders en hun baby’s. Waar je ook terecht komt, je maakt deel uit van een team dat achtergestelde kinderen een kans geeft op een betere toekomst.

 

Als je vrijwilligerswerk doet met kinderen in het buitenland dan kun je het volgende verwachten:

 • Werk binnen een gemeenschapsgericht zorgsysteem
 • Leer meer over "Early Childhood Development" en hoe je dit kunt implementeren
 • Plan activiteiten en games kinderen te helpen met motorische vaardigheden en teamwork
 • Leer rechtstreeks van de professionele leraren en zorgverleners waarmee je samenwerkt
 • Krijg een dieper inzicht in de wereldwijde uitdagingen waarmee kinderen worden geconfronteerd

We hebben ook projecten waar je vrijwilligerswerk kunt doen met kinderen met speciale behoeften of een handicap. Je help lokale verzorgers mee door extra ondersteuning te bieden.

 

Onze projecten zijn duurzaam en opgezet voor de lange termijn. Als vrijwilliger help je mee binnen de lokale gemeenschap samen met de Projects Abroad medewerkers, het lokale personeel en eventuele andere vrijwilligers. Je leert meer over de ontwikkeling van jonge kinderen (Early Childhood Development) en de voordelen van duurzame, lange termijn gemeenschapszorg. Elk van onze kinderopvang projecten wordt begeleid door een Management Plan in samenhang met de UN Sustainable Development Goals en een Childcare Policy

 

Onze vrijwilligersmogelijkheden voor kinderopvang zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan je ervaringsniveau.Vrijwilligerswerk is een veilige en verantwoorde manier om terug te geven aan kwetsbare gemeenschappen terwijl je zelfvertrouwen groeit, je nieuwe vaardigheden opdoet en je een inzicht krijgt over de toestand van kinderzorg in ontwikkelingslanden.

Kies een Kinderopvang project

Filter by:

1-3 van 29 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Een vrijwilliger werkt met kinderen in Peru en helpt een kind met een klasactiviteit.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Peru
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,885 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Stuur ons gerust een berichtje en we helpen je graag met het vinden van een project dat bij jou past!

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is vrijwilligerswerk in de kinderopvang geschikt voor mij?

Onze kinderopvang projecten zijn geschikt voor vrijwilligers die graag voor kinderen uit achtergestelde gemeenschappen zorgen.

 

Je hebt geen ervaring nodig in kinderzorg om deel te kunnen nemen, het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om elk kind toegang te geven tot zorg die door velen als vanzelfsprekend wordt gezien. Onze lokale medewerkers zijn aanwezig om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat nodig is om een echte impact te maken. Ook als ervaren vrijwilliger is het mogelijk om aan een project mee te doen en ervaring uit te wisselen.

 

Jouw taken als vrijwilliger focussen zich op lange termijn doelen, waaronder het ondersteunen van kinderen en hun families. Het is mogelijk om mee te helpen met de evaluatie van motorische en sociale vaardigheden van de kinderen en met het organiseren van leuke activiteiten zoals sport spellen en knutsellessen.

 

Wil je graag met kinderen werken maar lijkt een kinderopvang project niet geschikt voor jou, dan heb je misschien interesse in een lesgeef of sociaal werk project. Je kunt alle vrijwilligerswerkprojecten in het buitenland hier terugvinden.

Cambodian children read aloud with two Childcare volunteers working abroad at a kindergarten,

Wat ga ik bijleren tijdens een kinderopvang project?

Door vrijwilligerswerk te doen geef je terug aan een gemeenschap in nood terwijl je jouw eigen vaardigheden ontwikkelt en kennis uitwisselt.

 

Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over spreken:

 

 • Soft skills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • Ervaring opdoen met kinderzorg en Early Childhood Development
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomst en verschillende culturen; samen werken aan hetzelfde doel.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

 

Al deze voordelen helpen je met jouw CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling. 

Waarom zijn deze kinderopvang projecten zo belangrijk?

Early Childhood Development oftewel de essentiële ontwikkeling van kinderen in de jonge kinderjaren, educatieve ondersteuning en gespecialiseerde therapie zijn moeilijk te verkrijgen in ontwikkelingslanden. Veel gemeenschappen en vooral kinderen en mensen met een beperking hebben een tekort aan deze ondersteuning.

 

Door vrijwilligerswerk te doen bij een kinderopvang project maak je deel uit van onze lange termijn doelen om deze doelgroep ondersteuning te bieden en een impact te maken.

Wat maakt een kinderopvang project bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad is ons eerste doel altijd om de lokale gemeenschappen te helpen. Als vrijwilliger ga je deelnemen aan een ethisch verantwoord project, dat goed wordt ondersteund en een impact heeft op de lange termijn. Hier zijn enkele redenen waarom onze vrijwilligersprojecten zo uniek zijn:

 

Volledige ondersteuning van vaste medewerkers

 

We verwachten niet dat onze vrijwilligers experts zijn in onderwijs of kinderzorg. Op het project ga je samenwerken met de lokale gemeenschap en het lokale Projects Abroad team. Zij helpen je met het plannen van jouw werk en geven graag advies als je hier behoefte aan hebt. Je maakt deel uit van een netwerk van internationale vrijwilligers en bij elke project is een Projects Abroad medewerker aanwezig. 

 

Het bijhouden van ons werk in een veilige database

 

We hebben een Global Impact Database ontwikkeld zodat we onze positieve impact op de projecten nauwkeurig kunnen bijhouden. Deze database is veilig en anoniem opgesteld om te bepalen waar hulp het meeste nodig is op het moment dat je bij een project begint. We houden ook de individuele ontwikkeling van kinderen in de gaten en besteden extra aandacht en geven een-op-een ondersteuning voor kinderen die hulp nodig hebben met hun persoonlijke groei.  

 

Projecten met een impact

 

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, niet alleen op de korte termijn maar ook voor de toekomst. Onze projecten zijn zoveel meer dan alleen snelle hulp.

 

We onderscheiden ons van andere vrijwilligersorganisaties omdat wij ons laten leiden door jaarlijkse beoordelingen en grondige behoeften-evaluaties. Jaarlijks maken we een overzicht van het werk dat we doen en bepalen nauwkeurig waar nog meer aandacht nodig is. Alles wordt samengebracht in onze Management Plannen. Door middel van een professionele aanpak zorgen we ervoor dat de gemeenschappen en vrijwilligers beiden het meeste uit een project kunnen halen en de resultaten krijgen die ze nodig hebben.

 

Van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang

 

Projects Abroad verricht geen vrijwilligerswerk in weeshuizen. In het verleden hebben onze vrijwilligers met kinderen in weeshuizen en verzorgingshuizen gewerkt. Ze hebben fantastisch werk verricht op deze projecten en kansen voor kinderen gecreëerd door onderwijs en zorg te bieden. We hebben een aantal jaren geleden besloten om niet langer met weeshuizen samen te werken en de focus te leggen bij gemeenschapsgerichte opvang en familiezorg. We geloven dat een stabiele gezinsomgeving de beste optie is voor de ontwikkeling van de kinderen.

 

Dit betekent dat onze vrijwilligers werken in dagzorgcentra, kleuterscholen en steungroepen voor ouderen, moeders en hun baby’s. Op deze manier kan Projects Abroad een betere relatie opbouwen met de lokale gemeenschappen en ervoor zorgen dat families samen sterker worden.

 

Lees hier meer over onze opvatting over vrijwilligerswerk in weeshuizen.

A staff member guides volunteers through a sports lesson while they are working with children abroad.

Onze Child Protection Policy

We nemen de veiligheid van de kinderen op onze projecten heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Child Protection Policy.

Volgende stap

Onze partners