Teenage volunteers working with children in Cambodia use weekends to explore local attractions.

Groepsreis kinderopvang in Cambodja voor jongeren

Werk met andere jongerenvrijwilligers terwijl je lesgeeft en zorgt voor kinderen uit achtergestelde gemeenschappen in Cambodja

In een oogopslag

Werk samen met andere jongerenvrijwilligers en help achtergestelde kinderen in Cambodja om al spelend te leren. Je zal werken in peuterspeelzalen, basisscholen of zorgcentra waar je de leerkrachten ondersteunt. Dit is een geweldige manier om ervaring op te doen in de kinderopvang, wat wellicht van pas zal komen in je toekomstige carrière.

 

Veel van de kinderen hebben ouders die voltijd werken. Door de kinderen een veilige plek te geven om overdag te leren, zullen de ouders hun aandacht kunnen richten op hun werk en inkomen. Je houdt je bezig met educatieve activiteiten waarvan de kinderen belangrijke vaardigheden leren. Je zult hen door middel van liedjes Engelse woorden leren en leert ze al knutselend de kleuren benoemen. Je kunt zelfs naar buiten gaan om de kinderen te helpen hun balans en hand-oog coördinatie te verbeteren door te sporten.

 

Je helpt ook om scholen en dagverblijven op te knappen, wat de leeromgeving van de kinderen zal verbeteren. Voeg een likje verf toe, creëer educatieve materialen en posters voor op de muren, repareer gereedschap en nog meer.

 

Je zit in de bruisende stad Phnom Penh en verblijft in een hotel of pension met de andere tieners van jouw leeftijd. We zullen begeleide activiteiten organiseren voor de avonden en weekenden waar je meer kunt leren over de Cambodjaanse cultuur.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Cambodja geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jongeren die houden van werken met kinderen en tegelijkertijd willen reizen.


Je zal meer leren over kinderzorg en zelf opknapwerk uitvoeren. Ook zal je belangrijke persoonlijke vaardigheden ontwikkelen, zoals leiderschap en organisatie. Je zal iets van waarde toevoegen aan je cv en je zal veel hebben om over te vertellen in sollicitatiebrieven en tijdens sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen enkele ervaring nodig om mee te doen, maar je moet wel interesse hebben in werken met kinderen. Begeleiders van Projects Abroad zullen de hele tijd bij je blijven. Als je hulp nodig hebt zullen ze er zijn om je te begeleiden.


Wanneer je niet aan het werk bent kun je met de andere jongerenvrijwilligers en onze medewerkers door Cambodja reizen.


Deze Jongerenreis loopt in de zomervakantie op vaste dagen en je kunt je aansluiten voor een periode van twee tot vier weken.

A teenage volunteer working with children in Cambodia gives a young child a high-five in the classroom.

Dit zijn de activiteiten waarbij je betrokken zal raken:


Werk met de kinderen op een peuterspeelzaal, basisschool of zorgcentrum

Je gaat met de andere vrijwilligers werken om leren leuk te maken voor de kinderen. Je kunt ze simpele Engelse woorden en zinnen leren door middel van liedjes, plaatjes of rollenspel. Of je kunt buiten voetbal spelen en een knutselles leiden, waarin de kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Je begeleider is er ook om te helpen als je dat nodig hebt.


Help de scholen en centra te verbeteren door opknapwerk


Tijdens je project in Cambodja zul je wat tijd doorbrengen met het verbeteren van de stageplek waar je werkt. Je kunt helpen met opknapwerk waarbij je bloemperken gaat graven en aanleggen. Of je kunt helpen om de klaslokalen op te knappen met een laagje verf en leerzame muurschilderingen.


Verken Cambodja met andere tieners


Op je Jongerenreis zul je met vrijwilligers van je eigen leeftijd werken. Maak gebruik van deze kans om vriendschappen op te bouwen met jongeren van over de hele wereld, terwijl jullie samen werken en verkennen.


Wanneer je vrijwilligerswerk er voor de dag op zit zul je de Khmer cultuur kunnen ervaren door Apsara dansen te bekijken, met de locals te praten en traditionele Cambodjaanse gerechten te eten. Je begeleiders zullen je ook meenemen om de adembenemende Angkor tempels, historische musea en boeddhistische tempels te bezoeken.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Je woont en werkt in de prachtige hoofdstad Phnom Penh. Ondanks de oorlogsgeschiedenis van Cambodja is de stad snel aan het ontwikkelen om de uitdijende bevolking en de groeiende toerisme-industrie bij te benen. Er is veel te zien en te doen in Phnom Penh en we zullen je tijdens je verblijf hier zoveel mogelijk laten zien.


Als vrijwilliger zul je werken op een kinderdagverblijf, basisschool of zorgcentrum in de meer landelijke delen van Phnom Penh. Veel van de locaties zijn overvol. Met jouw steun kunnen lokale leerkrachten de kinderen meer individuele aandacht schenken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om achtergestelde kinderen in Cambodja te helpen al spelend te leren en om lokale leerkrachten te ondersteunen. We streven er ook naar om jongeren de kans te bieden om over een ander land en andere cultuur te leren.  

 

Met Cambodja's schrijnende geschiedenis van oorlog en genocide zijn veel gemeenschappen nog altijd niet hersteld. Ook al is Phnom Penh snel aan het ontwikkelen, veel mensen leven in armoede en kunnen zich geen basisonderwijs veroorloven.

 

Door met kinderen te werken en hen aan te moedigen om te leren zul je ze helpen een stevige educatieve basis op te bouwen waar ze later in hun leven veel aan zullen hebben. Dit helpt ook om kinderen op peuterscholen de vaardigheden te leren die ze nodig zullen hebben om te gedijen wanneer ze in groep 1 beginnen.

 

De zorgcentra bieden ook de ouders van de kinderen de mogelijkheid om zich op hun werk te richten zonder zich zorgen te maken om hun kinderen.

 

Sluit je aan bij onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis in Cambodia en help ons aan onze langetermijndoelen te werken om achtergestelde kinderen te helpen.

A teenage volunteer working with children in Cambodia helps a child with his English animal and fruit sight words.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Phnom Penh. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en gelijke leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners