Projects Abroad vrijwilligers krijgen een inductie over de lokale cultuur en taal na hun aankomst in Cambodja.

Aankomst procedure Cambodja

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visum voor je reis naar Cambodja

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Cambodja. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Cambodja

Je vliegt naar het Phnom Penh International Airport (PNH). Wanneer je bent aangekomen zal je door de immigratiecontrole gaan op het vliegveld, daarna controleren ze nog een keer je visum. Nadat je een stempel in je paspoort hebt gekregen, haal je je bagage op en loop je door naar de aankomsthal. Een medewerker van Projects Abroad staat daar achter de hekken op je te wachten met een Projects Abroad bord.


You can also fly to Siem Reap International Airport (REP). However, you’ll need to pay an additional fee for a round-trip airport transfer to Phnom Penh International Airport. Our staff will then meet you at Phnom Penh International Airport.


Je kunt ook vliegen op Siem Reap International (REP) echter dan zal je de extra kosten moeten betalen om met een pendeldienst naar het vliegveld van Phnom Penh te komen. Onze medewerkers zullen je dan wederom daar opvangen en je naar je accommodatie brengen. 


Onze medewerkers hebben alles geregeld vanaf het moment dat jij aankomt op het vliegveld van Phnom Penh en de transferkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Afhankelijk van je aankomsttijd zullen we meteen

naar het kantoor van Projects Abroad gaan voor je introductie of wordt je eerst naar je accommodatie gebracht. De reisduur naar het kantoor of je accommodatie zal ongeveer 30 minuten duren vanaf het vliegveld, maar dit is altijd afhankelijk van de drukte in het verkeer.

Boek je vlucht naar Cambodja

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visum vereisten voor jouw vrijwilligersproject of stage in Cambodja

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Cambodja

Nadat je de tijd hebt gehad om uit te rusten en je te settelen in je accommodatie, halen onze medewerkers je op voor je eerste officiële dag. Ze nemen je mee naar ons lokale Projects Abroad kantoor, op slechts 10-20 minuten rijden met de tuk tuk van waar je verblijft.


De introductie begint met een korte geschiedenis van Cambodja, gevolgd door een “Khmer” cultuur en taalles op ons kantoor. Hier leer je enkele eenvoudige Khmer-zinnen en hoe je respectvol omgaat met de Khmer-cultuur. Je ontvangt ook een introductiepakket. Dit bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals een kaart van de stad waarop belangrijke locaties zijn gemarkeerd.


Rond de middag zal één van onze medewerkers je meenemen en je de omliggende omgeving laten zien. Ze laten je zien waar je belangrijke voorzieningen zoals de bank en supermarkten kunt vinden. Als het je nog niet gelukt was om op het vliegveld een simkaart te kopen of geld om te wisselen, helpen onze medewerkers je dit alsnog te doen.


De rondleiding door de stad is een gedenkwaardig deel van je introductie in Cambodja. Je wordt meegenomen op een rit door de prachtige hoofdstad Phnom Penh en krijgt een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. De meeste hiervan zijn slechts op een korte rit met de tuk-tuk gelegen.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Cambodja

Het reizen naar je project is simpel, onze medewerkers hebben transport geregeld via onze eigen betrouwbare tuk tuk chauffeurs of motortaxi’s, de kosten de kosten daarvoor zijn volledig inbegrepen. Het enige dat jij moet doen is ervoor zorgen dat je klaar staat op de aangegeven vertrektijden.


On your first day, your project supervisor will accompany you to your placement. Once you arrive, you’ll get a tour of the facilities and we’ll introduce you to your new colleagues.


Op je eerste dag wordt je door je project supervisor naar je project begeleid. Na je aankomst, krijg je een rondleiding door de faciliteiten en zullen we je voorstellen aan je nieuwe collega’s.


Jouw verwachtingen, werkschema’s en tijden worden tijdens deze kennismaking geregeld. Hoewel jouw Projects Abroad supervisor slechts een telefoontje verwijderd is, is dit het ideale moment om alle vragen te stellen die je maar hebt. We willen dat je blij bent met het werk dat je doet en dat je je op je gemak voelt gedurende deze waardevolle ervaring. Op de tweede dag ga je echt beginnen met de projectactiviteiten.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners