Young high school students enjoying a Projects Abroad volunteering holiday for teenagers in Senegal.

Jongerenreizen met vrijwilligerswerk in het buitenland

Volledig begeleide groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren tussen 15-18 jaar, die plaatsvinden tijdens schoolvakanties

Jongerenreizen zijn volledig begeleide groepsreizen met vrijwilligers voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud. We helpen jongeren om het dagelijks leven en de cultuur in het buitenland te ervaren terwijl ze zelfvertrouwen opbouwen en achtergestelde gemeenschappen ondersteunen.

 

Deze projecten zijn opgezet voor een vaste leeftijdsgroep. Als vrijwilliger word je op elk project goed ondersteund door onze ervaren en enthousiaste medewerkers. Ze helpen je te settelen en ondersteunen je gedurende je verblijf om er zo een geweldige ervaring van te maken, zelfs als het je eerste keer in het buitenland is. Onze staff staat 24/7 voor je klaar om je te helpen.

 

Je gaat vrijwilligerswerk doen met internationale leeftijdsgenoten en leert ze beter kennen tijdens groepsactiviteiten en weekend uitstapjes. De jongerenreizen hebben een vaste start- en einddata en een vooraf bepaald reisplan.

 

Als je graag wilt teruggeven aan anderen, nieuwe mensen wilt leren kennen van over de hele wereld en een unieke ervaring wilt beleven in het buitenland, dan is een jongerenreis geschikt voor jou. 

Kies een Jongerenreis

1-3 van 39 projecten

A teenager measures blood pressure during our medical internship in Ghana
Geneeskunde groepsreis in Ghana voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €2,475
An intern working with a patient on our medical internship for teenagers in Kenya
Geneeskunde groepsreis in Kenia voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €2,250
Projects Abroad interns working at an outreach during our medical internship for teenagers in Nepal
Geneeskunde groepsreis in Nepal voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €1,950
Meer laden

Wat zijn jongerenreizen?

Onze jongerenreizen zijn speciale samengestelde projecten voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud die graag vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen. Tijdens het vrijwilligerswerk word je als vrijwilliger ondersteund door Projects Abroad medewerkers zowel door de week als in het weekend. Tijdens vrije momenten en in het weekend doe je samen met de andere vrijwilligers sociale activiteiten of maken jullie samen een uitstapje om meer van de bestemming te zien.

 

De vrijwilligerswerk projecten voor jongeren zijn opgesteld zodat je vrijwilligerswerk kunt doen in een internationale groep op een veilig manier en met een goede ondersteuning. Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op de lokale gemeenschappen, je werkt als vrijwilligers aan korte- en lange termijn doelen. 

 

De jongerenreizen zijn beschikbaar tijdens de schoolvakanties en geven je de kans om onafhankelijker te worden en buiten je comfort zone te stappen. Je zult het hele vrijwilligersproject doorbrengen met dezelfde groep waardoor je iedereen beter kunt leren kennen en vrienden voor het leven maakt. Vrijwilligers die mee doen komen van over de hele wereld.

 

Welke bestemming of project je ook gaat kiezen, het wordt een ervaring die je nooit gaat vergeten.

Volunteers paint a jungle gym in Kenya while volunteering abroad under 18.

Is vrijwilligerswerk voor jongeren tijdens de zomervakantie geschikt voor mij?

Als je tussen de 15 en 18 jaar oud bent en vrijwilligerswerk in het buitenland wilt doen samen met internationale leeftijdsgenoten dan is een jongerenreis iets voor jou. Onze vrijwilligersprojecten voor jongeren duren 1 tot 4 weken en zijn makkelijk in te plannen tijdens jouw zomervakantie. Je doet waardevol vrijwilligerswerk in het buitenland en tegelijkertijd kun je vertrouwen op een goed georganiseerd veilig en gestructureerd project.

 

Dit project is geschikt voor jou als je graag wilt teruggeven en tegelijk een unieke ervaring wilt beleven. Je gaat samenwerken met leeftijdsgenoten, Projects Abroad medewerkers en de lokale gemeenschappen om te achterhalen welke dagelijkse uitdagingen ze aangaan en hoe je deze kunt verbeteren. Omdat je als groep dagelijks samen bent en samen werkt aan verschillende taken maken veel vrijwilligers in deze groepen vrienden voor het leven.

 

Wil je langer bij een project blijven dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld twee jongerenreizen te combineren of na de jongerenreis zelf door te gaan bij een ander project. 

 

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in het buitenland maar wil je iets meer flexibiliteit? Kijk dan eens naar onze Flexibele projecten en lees meer over al onze beschikbare project types.

 

 

 

Wat kan ik leren tijdens vrijwilligerswerk voor jongeren?

Al onze projecten zijn speciaal samengesteld zodat jij het meeste uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Vrijwilligers die aan een van de jongerenreizen hebben meegedaan praten over:

 

 • De veiligheid van het reizen met een betrouwbare en ervaren organisatie.
 • De voordelen van het werken met lokale medewerkers die de lokale gemeenschap en gebruiken goed kennen.
 • Vertrouwen, vaardigheden en vriendschappen opbouwen met andere vrijwilligers van verschillende werelddelen.
 • Een waardevolle ervaring die een ijsbreker is tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.
 • Leren over andere culturen, het leven in ontwikkelingslanden en de uitdagingen die ze dagelijks aangaan.
A volunteers spends time with the children in Cambodia after joining volunteering opportunities for high school students with Projects Abroad.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We maken graag een praatje met je over een van onze projecten.
Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. 

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Onze partners