Jongerenreizen met vrijwilligerswerk in het buitenland

Volledig georganiseerde groepsreizen voor jongeren tussen 15-18 jaar met vrijwilligerswerk tijdens de schoolvakanties

Wil jij tijdens de schoolvakantie de wereld verkennen, nieuwe mensen leren kennen en een unieke ervaring beleven in het buitenland? Dan is een jongerenreis geschikt voor jou!

Onze jongerenreizen zijn georganiseerde groepsreizen voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud met vrijwilligerswerk in het buitenland. Wil jij tijdens of ná de middelbare school naar het buitenland reizen? Wij helpen je graag om deze (éérste) reis extra bijzonder te maken. Als je deelneemt aan een jongerenreis, zorgen wij dat je op een veilige en gestructureerde manier het dagelijks leven en de cultuur in jouw buitenlandse bestemming kunt ervaren, lokale gemeenschappen helpt en vrienden maakt voor het leven!

Dit is wat je kunt verwachten van een groepsreis voor jongeren met vrijwilligerswerk in het buitenland:

 • 24/7 ondersteuning van onze lokale medewerkers, zowel tijdens het vrijwilligerswerk op je project, als tijdens weekendactiviteiten.
 • Op maat gemaakt vrijwilligerswerk, specifiek gericht op jongeren tussen 15-18 jaar oud.
 • Een unieke culturele ervaring, die je ogen zal openen voor nieuwe culturen en verschillende manieren van leven in landen over de hele wereld.
 • Vriendschappen met jongeren van over de hele wereld met dezelfde interesse.
 • Een gestructureerde reis, met een vaste dagindeling en vooraf geplande sociale activiteiten.

Onze jongeren groepsreizen hebben een vaste start- en einddata tijdens de schoolvakanties en volgen een vooraf bepaald reisplan. Dit geeft gemoedsrust en structuur, voor jezelf én je ouders.

Kies een jongerenreis

Filter by:

1-3 van 37 projecten

A high school student takes a child's blood sugar measure on our medical internship in Peru
Geneeskunde groepsreis in Peru voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,395 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
A doctor explains how to take healthcare measures on our medical internship for high school students in Tanzania
Geneeskunde groepsreis in Tanzania voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,395 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
While doing community volunteer work in Ghana, teenagers take a group photo with children.
Groepsreis kinderopvang in Ghana voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
Meer laden

Wat zijn jongerenreizen?

Onze jongerenreizen zijn speciale samengestelde groepsreizen voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud die graag vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen. Deze reizen vinden plaats op vaste data gedurende het jaar, voornamelijk wanneer jongeren zomervakantie hebben, en hebben 24/7 begeleiding van onze medewerkers.

De jongerenreizen zijn groepsvakanties voor jongeren, maar dan anders. Tijdens deze reizen:

 • Doe je door de week vrijwilligerswerk op het project van jouw keuze;
 • Woon en werk je samen met jongeren van over de hele wereld;
 • Ga je in je vrije tijd op verkenningstocht en doe je samen met de andere vrijwilligers sociale activiteiten en maken jullie weekend uitstapjes.
 • Heb je 24/7 begeleiding van onze lokale medewerkers, die alle ins- en outs kennen van je bestemming en jouw veiligheid garanderen.

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op de lokale gemeenschappen. Als vrijwilligers draag je tijdens een jongerenreis bij aan korte- en lange termijn doelen en maak je een echt verschil.

De jongerenreizen zijn beschikbaar tijdens de schoolvakanties en geven je de kans om onafhankelijker te worden en uit je comfort zone te stappen. Je kunt als jongere alleen reizen, maar eenmaal op je bestemming maak je deel uit van een groep. Je zult het hele vrijwilligersproject doorbrengen met dezelfde groep waardoor je iedereen goed leert kennen en vrienden voor het leven maakt. 

Welke bestemming of project je ook gaat kiezen, als je deze zomer vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen voor jongeren, wordt het een ervaring die je nooit gaat vergeten.

Volunteers paint a jungle gym in Kenya while volunteering abroad under 18.

Is vrijwilligerswerk voor jongeren tijdens de zomervakantie geschikt voor mij?

Onze jongerenreizen zijn perfect voor jongeren die in de zomervakantie iets bijzonders willen doen!

Als je tussen de 15 en 18 jaar oud bent en vrijwilligerswerk in het buitenland wilt doen samen met internationale leeftijdsgenoten dan is een jongerenreis iets voor jou. Onze vrijwilligersprojecten voor jongeren duren gemiddeld 1 tot 4 weken en zijn makkelijk in te plannen tijdens jouw zomervakantie. Je doet waardevol vrijwilligerswerk in het buitenland en tegelijkertijd kun je vertrouwen op een goed georganiseerd, veilig en gestructureerd project.

Dit project is geschikt voor jou als je graag een bijdrage wilt leveren aan de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen en tegelijk een unieke reiservaring wilt beleven. Je gaat samenwerken met leeftijdsgenoten, Projects Abroad medewerkers en de lokale gemeenschappen om te achterhalen welke dagelijkse uitdagingen ze aangaan en hoe je deze kunt verbeteren. Omdat je als groep dagelijks samen bent en samen werkt aan verschillende taken maken veel vrijwilligers in deze groepen vrienden voor het leven.

Wil je langer bij een project blijven, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld twee jongerenreizen te combineren of na de jongerenreis zelf door te gaan bij een ander project. 

Heb je interesse in vrijwilligerswerk voor jongeren tijdens de zomervakantie maar wil je iets meer flexibiliteit? Kijk dan eens naar onze Flexibele projecten en lees meer over al onze beschikbare project types.

Leestip: 7 redenen om deel te nemen aan een jongerenreis

Wat kan ik leren van vrijwilligerswerk voor jongeren in het buitenland?

Al onze jongeren groepsreizen zijn speciaal samengesteld zodat jij het meeste uit je vrijwilligerswerk in het buitenland kunt halen. Vrijwilligers die een jongerenreis hebben praten bijvoorbeeld over:

 • Hoe fijn het is om te reizen met een betrouwbare en ervaren organisatie.
 • De voordelen van het werken met lokale medewerkers die de lokale gemeenschap en cultuur goed kennen.
 • Vertrouwen, vaardigheden en vriendschappen opbouwen met andere vrijwilligers van verschillende werelddelen.
 • Een waardevolle ervaring die een ijsbreker is tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.
 • Leren over andere culturen, het leven in ontwikkelingslanden en de uitdagingen die ze dagelijks aangaan.

Het verschilt van persoon tot persoon wat je graag wilt leren en welke belevenissen de meeste indruk zullen maken, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat een jongerenreis voor iedereen een onvergetelijke ervaring is!

A volunteers spends time with the children in Cambodia after joining volunteering opportunities for high school students with Projects Abroad.

Meer weten?

We maken graag een praatje met je over onze jongerenreizen. 
Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. 

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Onze partners