A staff member shows teenagers different species during rainforest conservation volunteering in Peru

Groepsreis Amazone regenwoud bescherming in Peru voor jongeren

Woon en werk in het Amazone regenwoud en bescherm bedreigde diersoorten en ecosystemen

In een oogopslag

As featured in: Animal Planet, Evan Goes Wild

Deze zomer beleef je de tijd van je leven tijdens de groepsreis natuurbehoud in Peru voor jongeren. Je werkt in het Taricaya Ecological Reserve en verblijft in het midden van de jungle. Projects Abroad is eigenaar van het reservaat en alle werkzaamheden, de medewerkers en het dierenopvangcentrum worden voor het grootste gedeelte door ons gefinancierd. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol bij de voortgang van dit project.

Verken het regenwoud en zorg voor de verschillende dieren in het dierenopvangcentrum. Help mee met tellingen van wilde dieren en verzamel gegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Onderhoud de paden in de jungle voor de natuurbeschermers en vrijwilligers op het project.

Ontsnap aan de drukte van de stad en ontdek hoe het is om te leven in een oeroud regenwoud. Je werkt samen met andere jongeren van over de hele wereld en maakt vrienden voor het leven.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een groepsreis natuurbehoud in Peru voor jongeren geschikt voor mij?

Ben je aan het nadenken over een carrière in natuurbescherming en wil je heel graag praktische ervaring opdoen? Heb je interesse in de jungle en wilde dieren in hun eigen habitat? Of misschien heb je wel al gedroomd om wakker te worden in een dichtbebost woud zoals de amazone, met achtergrondgeluiden van wilde vogels en dieren. Zoek dan niet verder en ga op groepsreis natuurbehoud in het Amazone regenwoud voor jongeren.


Op dit project woon en werk je in het Amazone woud. Ken je iemand binnen je eigen vrienden- of familiekring die hetzelfde kan zeggen? Elke dag ontdek je nieuwe dieren, vogels, insecten en planten die je nog nooit in levende lijve hebt gezien. Leer verschillende vaardigheden, die een mooie toegevoegde waarde zijn wanneer je aanvraag doet bij de universiteit. Het is ook een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken!


Wat ga ik doen op het project?

Tijdens jouw verblijf op het Taricaya Ecological Reserve, ga je:


  • De wilde natuur onderzoeken en gegevens bijhouden van de dieren
  • Voeden en zorgen voor de dieren in het dierenopvangcentrum
  • Help in het behouden en beschermen van de zoetwaterschildpadden
  • Verbreed je horizon en ontdek de jungle

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


De wilde natuur onderzoeken


Je houdt gegevens bij van de verschillende vogels en dieren die rondhangen in het reservaat. Je observeert ze vanaf de platformen hoog en droog op een luifel platform. Soms ga je ook in de jungle cameravallen installeren om dieren te spotten of de oevers van de rivieren doorzoeken naar schildpaddennesten.


In het reservaat hebben we bijna 500 verschillende vogelsoorten gespot. Wees er maar zeker van dat je heel wat wilde dieren gaat ontdekken waaronder verschillende soorten apen, katachtigen, grote miereneters en tapirs!


Dankzij het uitgebreide onderzoek in het reservaat is het Taricaya Ecological Reserve internationaal erkend als een hotspot aan biodiversiteit. Het reservaat heeft verschillende internationale cursussen gerund en bekende televisie productiehuizen ontvangen zoals National Geographic en BBC.


Zorg voor dieren in het dierenopvangcentrum


Al 16 jaar runnen we het redding en vrijlatingsprogramma in Taricaya Ecological Reserve. Het is het eerste programma van deze aard in Peru. Vandaag is het een erkend dierenopvangcentrum, waar alle dieren dagelijks heel wat aandacht krijgen, aangepaste voeding, onderhoud van de zwembaden en bezoeken van de dierenarts wanneer het nodig is.


Het programma kent heel wat succes toen we recent meer dan 5 groepen van slingerapen konden vrijlaten in het wild. We hebben ook beren gered uit circussen en hebben voor het eerst een Jaguar laten overkomen

naar Peru.


Help in het behouden en beschermen van de zoetwaterschildpadden


Zoetwaterschildpadden zijn endemisch in de meren en rivieren van de Amazone. De dieren worden bedreigd door de stropers die de eieren stelen en dat zorgt voor een dramatisch effect op de populatie. Daarom runnen we een programma waar de eieren worden verplaatst om te broeden. We hebben kunstmatige stranden gebouwd in Taricaya waar de eieren kunnen uitkomen zonder enige dreiging van stropers.


Als vrijwilliger op de groepsreis voor jongeren, vertrek je tussen juni en augustus. Dit is het gelegen moment om de stranden schoon te maken en voor te bereiden. Je gaat erop uit om eieren te zoeken en ze te verplaatsen naar de kunstmatige stranden om ze te laten broeden.


Een avontuur in de jungle


Met dit project krijg je de mogelijkheid om te leven in een deel van de Amazone jungle die weinig mensen te zien krijgen. Meer nog is dat je dit deelt met jongeren van jouw leeftijd van over de hele wereld!


In het weekend ga er samen op uit door bijvoorbeeld te gaan kamperen langs de rivier of het bezoeken van Puerto Maldonado.

Wie zijn de projectpartners?

Animal Defenders International (ADI) maakt integraal deel uit van onze reddingsprogramma’s van de Andean beren. Deze beren vind je alleen in Zuid-Amerika en staan geregistreerd bij CITES als bedreigde diersoort.


ADI maakte deel uit van meerdere projecten waar we dieren hebben gered. Ze hebben het verhuizen en thuisbrengen van circus leeuwen, tijgers, chimpansees en andere dieren. De organisatie staat sterk in zijn schoenen door undercover onderzoeken en het waarborgen van wettelijke bescherming van dieren.


Waar in Peru ga ik werken?

Puerto Maldonado

Gigantische bomen die maar blijven gaan, hoge luifel platformen die uitkijken op de jungle, slingerapen die van tak naar tak springen en een boel tjirpende vogels die je van ‘s ochtends vroeg groeten… Dit moet de Amazone zijn!


Je werkt in het hart van het Peruaanse regenwoud, in het Taricaya Ecological Reserve. In de Amazone vind je een rang aan dieren, vogels, insecten en plantensoorten die je voor het eerst in levende lijve ziet.


Dit reservaat is eigendom en bijna geheel gefinancierd door Projects Abroad, dus vrijwilligers zoals jij helpen om dit programma draaiende te houden.


De dichtsbijzijnde stad is Puerto Maldonado, zo’n uur verwijderd met de boot. Hier bevindt de luchthaven zich en een rang aan winkels, hotels en toegang tot het internet.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het is doel van deze groepsreis natuurbehoud in Peru voor jongeren is om het grootste ecosysteem in de wereld te herstellen en beschermen.


De amazone staat onder dreiging door landbouw, houtkappingen, stropers, smokkelaars, vervuiling, mijnen en verstedelijking. Er wordt niet genoeg gedaan om de natuur te beschermen en behouden.


Het project in Taricaya helpt om het gebied te herstellen door menselijke activiteit zoals houtkappingen, goudmijnen en landbouw. Door onderzoeken uit te voeren in het gebied, kunnen we bepaalde diersoorten herintroduceren tot het gebied, zoals slingerapen. We werken ook met zoetwaterschildpadden en beschermen de eieren in grote aantallen op een kunstmatig strand.


Als vrijwilliger op deze groepsreis voor jongeren, word je een belangrijk deel van de bescherming en behoud van het Amazone regenwoud. Recent konden onze jongeren op het project meer dan 1000 schildpadeieren redden en 18 verschillende soorten zoogdieren spotten op de cameravallen.


Ga mee naar Peru en help in de bescherming van de longen van onze planeet, het Amazone regenwoud.

A teenager walks across a tree canopy walkway on our Amazon Rainforest Conservation Project in Peru

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in het Taricaya Ecological Reserve. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners