Projects Abroad vrijwilligers krijgen een culturele introductie over Peru van een staff medewerker.

Aankomst procedure in Peru

Transfer vanaf het vliegveld, vlucht en visum voor jouw trip naar Peru

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Peru. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthavens en transfer in Peru

Je komt aan in Peru op het Alejandro Velasco Astete International Airport in Cusco (CUZ). Tenzij je deelneemt aan het Natuurbehoud project, dan is je eindbestemming het Padre Aldamiz International Airport, ook bekend als de internationale luchthaven van Puerto Maldonado (PEM).


Bij aankomst staan onze vriendelijke medewerkers van Projects Abroad in Peru op je te wachten. Ze dragen een duidelijke bord met “Projects Abroad” er op, zodat je ze snel herkent. Als je aankomt in Cusco, is je eerste stop vanaf het vliegveld ons Projects Abroad kantoor in Cusco. Hier zal je je introductie krijgen voordat je naar je gastgezin wordt gebracht.


Als je aan het Natuurbehoud project in het Amazone regenwoud deelneemt, zul je een spannende reis maken zodra je bent aangekomen in Puerto Maldonado. Het is een heel hele kleine luchthaven dus je zal onze collega snel hebben gevonden. Om op de projectlocatie te komen zal je een boottocht van twee uur maken over de rivier “Rio Madre De Dios” naar Taricaya, waar ons Natuurbehoud project is gevestigd.

De kosten van alle transfers van en naar elke luchthaven zijn inbegrepen bij de deelnamekosten.

Boek je vlucht naar Peru

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Peru

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Peru

De introductie die je krijgt is afhankelijk van de locatie waar je vrijwilligerswerk doet.


Cusco

Vanaf het vliegveld zal je naar het kantoor van Projects Abroad gebracht in Cusco. Hier zul je de rest van onze medewerkers ontmoeten. We zullen je van alles vertellen over de stad Cusco, zoals hoe het openbaar vervoer werkt. Wij zullen ook een duidelijke uitleg geven over de projecten die we in Peru hebben lopen.


We geven je ook een introductiepakket, deze bevat alle informatie die je nodig hebt. Zoals een plattegrond van de stad waarop belangrijke plekken zijn gebaseerd.


Vanuit ons kantoor word je meegenomen naar je gastgezin, die je met open armen zal ontvangen. Je krijgt hier zonder twijfel meteen je eerste maaltijd aangeboden, vaak arroz con pollo (kip met rijst) of lomo saltado (wokgerecht met rundvlees) met coca thee.


Taricaya (Puerto Maldonado)


Afhankelijk van hoe laat je vlucht is geland, word je de eerste nacht naar een hotel gebracht. Het kan ook zijn dat je gelijk naar het kantoor van Projects Abroad wordt gebracht om te wachten op een boot naar Taricaya.


De boot brengt je naar het Taricaya Ecological Reserve waar al onze Natuurbehoud vrijwilligers wonen en werken. Eenmaal in Taricaya krijg je een rondleiding over het terrein en ontmoet je het lokale personeel. We leggen ook uit wat voor werk je precies gaat doen en wat we allemaal op het project doen.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Peru

Na aankomst zal er genoeg tijd zijn om even te wennen en tas uit te pakken voordat je bij je project aan de slag gaat.


Op jouw eerste dag laten onze medewerkers je precies zien hoe je van je accommodatie bij je project kan komen. Wanneer je bij je project aankomt, ontmoet je je projectbegeleider en je lokale collega’s. Je krijgt een rondleiding en een uitleg over hoe alles op je project in zijn werk gaat. We zullen je ook vertellen wat precies jouw rol is op je project en wat je exacte werkuren zullen zijn. Je begint pas echt met het werken op je project op de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners