Projects Abroad volunteers enjoy a fun canopy walk in a forest in ghana.

Vrijwilligerswerk in Ghana

Ondersteun lokale gemeenschappen terwijl je het dagelijkse leven ervaart in dit kleurrijke land in West-Afrika.

Doe vrijwilligerswerk in Ghana met Projects Abroad en draag bij tot de ontwikkeling van gemeenschapsinitiatieven in een prachtig land in West-Afrika. Je gaat helpen met langetermijn doelen en de lokale gemeenschappen ondersteunen terwijl je het dagelijkse leven in Ghana kunt ervaren.


We bieden verschillende vrijwilligerswerk mogelijkheden in Ghana. Je kunt kiezen om de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen in dagzorgcentra of voetbal coaching doen met achtergestelde leerlingen. Je kunt ook helpen met gratis gezondheidszorg aan te bieden in afgelegen gebieden, waar de toegang tot medische zorg beperkt is.


Afhankelijk van het vrijwilligersproject dat je gaat doen in Ghana, ga je werken op een van de vier beschikbare locaties. Op elk project hebben we ervaren medewerkers die je 24/7 ondersteunen wanneer je dit nodig hebt.


Elke plek heeft zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Je kunt historische musea bezoeken, hiken door de prachtige natuur en uiteraard kun je ook de lokale delicatessen uitproberen.

Projecten beschikbaar in Ghana

Filter by:

1-3 van 25 projecten

Interns give a women's rights presentation on Projects Abroad's Human Rights internship for teenagers in Ghana
Human Rights Internships in Ghana for Teenagers
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €2,550
A teenager measures blood pressure during our medical internship in Ghana
Geneeskunde groepsreis in Ghana voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €2,475
Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €1,845
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Waar in Ghana zijn we gebaseerd

We doen vrijwilligerswerk op vier verschillende locaties in Ghana. Afhankelijk welk project je gaat kiezen, kun je mogelijk werken in Accra, Cape Coast, Akuapem Hills of Dodowa.

Accra

Accra is een bloeiend handelscentrum en is ook de hoofdstad van Ghana. Met meer dan 2,7 miljoen inwoners kent de stad een constante drukte met kleurrijke evenementen doorheen de stad. In de stad ga je het chaotisch verkeer al snel opmerken, maar ook een levendige cultuur en Ghanese restaurants en marktkramers in alle straten van de stad.

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Cape Coast

Cape Coast was ooit het centrum van slavenhandel in West-Afrika maar is nu uitgegroeid tot een druk vissersdorpje met een rijke geschiedenis. Het is een hotspot geworden voor toeristen en geschiedenisliefhebbers. De historische musea en oude kolonische gebouwen vertellen een verhaal over een verleden tijd die ooit was.

Dodowa

Dodowa is een klein en traditioneel dorp in Ghana. Hier ga je al snel de lokale bevolking leren kennen en het traditionele leven ervaren binnen de gemeenschap. Het dorp ligt vlakbij Accra en de prachtige gebergten van Akuapem Hills.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners