Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana donate new equipment to a local team.

Groepsreis voetbal coaching in Ghana voor jongeren

Reis met jongeren van jouw leeftijd en doe ervaring op in coaching door te werken met lokale coaches en achtergestelde kinderen

In een oogopslag

Doe Voetbal coaching vrijwilligerswerk met andere jongeren en werk met lokale coaches om achtergestelde kinderen te helpen hun vaardigheden te verbeteren. Dit is een geweldige manier om te helpen terwijl je tegelijkertijd praktijkervaring opdoet in coaching voor op je cv.

Voetbal is een nationale sport in Ghana en de meeste kinderen houden ervan. Je zult vaak kinderen op straat en op school zien voetballen. Je werkt op een gevestigde voetbalclub waar je jonge jongens coacht. Door de trainingen zul je hun zelfvertrouwen verbeteren. Voetbal geeft de kinderen ook een gezonde en leuke manier om actief te blijven.

Je leert van professionele voetbalcoaches die je de juiste technieken en strategieën, basis EHBO en lesplanning leren. We willen dat je ons helpt om een sterk voetbalteam met liefde voor het spel op te bouwen. Een aantal van de kinderen zullen in de toekomst misschien zelfs sportbeurzen voor de universiteit verkrijgen of in internationale voetbalcompetities spelen!

Je woont en werkt met jongeren van jouw leeftijd in Accra en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we veel sociale en culturele activiteiten voor je georganiseerd. Daarnaast plannen we ook een spannend weekenduitje.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Voetbal coaching vrijwilligerswerk in Ghana geschikt voor mij?

Als je een tiener bent die houdt van sport en van werken met kinderen, dan is Voetbal coaching in Ghana zeker iets voor jou!


Je hoeft geen ervaren voetbalspeler zijn om je aan te sluiten. Je moet alleen interesse hebben in sport en bereid zijn om te leren. Professionele voetbalcoaches zullen je alles leren wat je moet weten en onze medewerkers zijn er ook om je indien nodig te helpen.


Je zult een heleboel praktische coaching ervaring opdoen in Ghana. Dit zal nuttig zijn als je in de toekomst een carrière in sport coaching of als gymleraar beoogt.


Deze Jongerenreis loopt op vaste data in de zomervakantie voor een periode van twee weken. Je Projects Abroad begeleiders zullen aanwezig zijn om je elke stap van de weg te begeleiden en te ondersteunen.

Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana lead a ball skills practice session with a young team.

Dit zijn de taken waar je je tijdens je project mee bezig houdt:

 

Leer coaching vaardigheden van professionele voetbalcoaches

 

Om een goede voetbalcoach te kunnen zijn is het van belang dat je de juiste trainingstechnieken en strategieën leert. Elke dag sluit je je aan bij een trainingssessie met professionele coaches, die je verschillende aspecten van het spel leren. Je leert de wedstrijdregels, effectieve warm-up en cool-down oefeningen en wedstrijdvoorbereiding. Daarbij zul je ook basis EHBO leren en hoe verschillende leeftijdsgroepen te coachen.

Op sommige dagen moet je misschien ook helpen met het onderhoud van het voetbalveld en soortgelijk handwerk.

 

Bereid trainingssessies voor

 

Samen met professionele coaches help je de trainingssessies voor de volgende dag te plannen. Daarbij horen effectieve warm-ups die helpen om blessures te voorkomen en fitness activiteiten om de kracht en conditie van de spelers te verbeteren. Je zult ook assisteren bij het organiseren en leiden van vriendschappelijke wedstrijden, waar spelers tegen elkaar kunnen oefenen.

 

Help de vaardigheden en technieken van jonge voetbalspelers te verbeteren

 

Elke trainingssessie is een kans om de vaardigheden van de kinderen op de voetbalclub te verbeteren. Als je enthousiasme en zelfvertrouwen toont, dan zullen ze jouw leiding en instructies volgen. We raden je aan om positieve bevestiging en opbouwende feedback te geven. Op deze manier verbeteren ze:

 

  • Voetwerk
  • Balcontrole
  • Pass-vaardigheden
  • Algemene techniek

 

Hoe meer ze oefenen, hoe beter ze als team zullen spelen.

 

Treed bij voetbalwedstrijden op als scheidsrechter een geef feedback op de wedstrijd

 

Na twee weken lang je teams te hebben voorbereid zul je hun verbeterde vaardigheden op een lokaal toernooi kunnen tonen. Je zult misschien zelfs je voetbalkennis kunnen testen door een wedstrijd als scheidsrechter te fluiten. Houd je spelers goed in de gaten, want na de wedstrijd zul je elke speler opbouwende feedback geven. Je kunt je observaties delen met de spelers en ze advies geven over verbeterpunten.


Waar in Ghana ga ik vrijwilligerswerk doen?

Akuapem Hills

Located in the Eastern Region of Ghana, Akuapem Hills is characterised by vibrant green vegetation and rich red earth. As one of the quieter regions, children calling 'Obroni’ (foreigner) as they try to catch your attention will be unmistakable. The villages are welcoming and know how to entertain! When volunteering in Ghana, join in on the street festivities or try dried fish and yams at a food stall on the main street. The bustling city of Accra is within easy reach for a day trip.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit Voetbal project?

Het doel van onze Voetbal Jongerenreis in Ghana is om jonge jongens uit achtergestelde buurten te helpen om hun voetbalvaardigheden te verbeteren. Voetbal spelen helpt ze ook om hun zelfvertrouwen te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd op een leuke manier fit blijven.


Ghanezen zijn ontzettend gepassioneerd over voetbal en spelen altijd een potje wanneer ze even vrij hebben.


Door regelmatige voetbal coaching en door de jongens de kans te geven om competitieve wedstrijden te spelen zul je bijdragen aan de ontwikkeling van hun voetbalvaardigheden en technieken. Ons doel is om een team van sterke, vaardige voetbalspelers op te bouwen die beurzen kunnen verkrijgen op basis van hun sportieve vaardigheden. We hopen ze als professionele voetballers te zien spelen in een aantal van de beste voetbalcompetities ter wereld!


Sluit je aan bij ons in Ghana en werk met andere jongeren en lokale coaches om achtergestelde kinderen te helpen hun voetbalvaardigheden te ontwikkelen.

Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana help improve the skills of their students.

Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners