Een lokale Projects Abroad staff medewerker zorgt voor de veiligheid van de vrijwilligers en kinderen in Fiji.

Onze aanpak van veiligheid en begeleiding

We voorzien de gouden standaard zodat jij kunt reizen in alle rust

De veiligheid en begeleiding die we bieden aan vrijwilligers en stagiaires is van het hoogste niveau. Al onze projecten worden vooraf beoordeeld op hun veiligheid. Elke staff medewerker wordt getraind om de hoogste veiligheid te kunnen geven. Veiligheid en begeleiding zijn de kern van alles wat we doen.

Hier kun je meer te weten komen over onze aanpak van veiligheid en begeleiding.

Overal goed opgeleid personeel

Waar ter wereld een teamlid ook is gevestigd of wat zijn rol ook is, wij zorgen voor het hoogste niveau van doorlichting, training en zorg. Op alle bestemmingen vertegenwoordigen de medewerkers waarmee je communiceert Projects Abroad, dus je weet dat je de best mogelijke ondersteuning krijgt.

Veel van onze medewerkers hebben zelfs vrijwilligerswerk bij ons gedaan en hebben een persoonlijke band. Sommigen werken al meer dan 10 jaar bij ons. Dit betekent dat ze begrijpen hoe het is om deel te nemen aan een ervaring als deze. Ze kennen ook het belang van goede ondersteuning van het personeel.

Onze binnenlandse medewerkers zullen u op de luchthaven ontmoeten, uw accommodatie controleren voordat u aankomt en u een grondige introductie- en veiligheidsbriefing geven. Vanaf dat moment zijn ze er wanneer je ze nodig hebt. Ze zullen regelmatig bij je langskomen, maar als je ooit een probleem hebt, een vraag hebt of gewoon met iemand wilt chatten, kun je ze 24/7 bereiken.

We hebben ook 24/7 noodtelefoonnummers zodat u of een familielid thuis contact met ons kan opnemen als dat nodig is.

Lees meer over onze staff.

Group of volunteers after a beach cleanup

Volledig doorgelichte accommodatie

De meeste vrijwilligers en stagiaires verblijven bij een lokaal gastgezin. Al onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd volgens veiligheid, comfort en vriendelijkheid. De familie, het huis en de buurt worden doorgelicht door onze staff voor en na jouw bezoek.

Veel van onze gastgezinnen staan in direct contract met onze projecten. Zo zijn sommigen een leraar of directeur op een van onze partnerscholen of dokter op een van onze medische projecten. We proberen je ook samen met een andere vrijwilliger of stagiaire te zetten zodat je jouw ervaring kunt delen met gelijkgestemde mensen.

Lees meer over onze accommodatie.

Een persoonlijke service

Je bent niet zomaar een klant voor ons. Onze staff zorgt ervoor dat je het meeste uit jouw project haalt bij Projects Abroad. Ze nemen contact op voor jouw vertrek, tijdens jouw verblijf en zelfs na je terugkomst thuis.

Elke bestemming heeft zijn eigen lokale staff met een supervisor die jouw project begeleidt. Ze kennen de lokale omgeving als geen ander en kunnen je advies geven over veiligheid in de omgeving. Ze kennen ook jouw gastgezin en de lokale gemeenschap. Als je problemen hebt of ziek zou worden, dan zijn ze de eerste die ervoor zorgen dat je veilig bent en ondersteuning krijgt.

Jouw veiligheid op de eerste plaats

Een veilige en stabiele omgeving is van cruciaal belang tijdens jouw project. Hetzelfde geldt voor onze staff en de project partners. Daarom heeft veiligheid de hoogste prioriteit.

We sturen vrijwilligers en stagiaires enkel naar bestemmingen die veilig en stabiel zijn. Indien dat niet zo is, gaat het project niet door.

Al onze projecten ondergaan regelmatige risico beoordelingen en de veiligheid en gezondheid van de projecten worden gecheckt door onze staff. We trainen onze staff ook over crisismanagement plannen, zodat ze altijd weten wat te doen als een probleem zich voordoet.

We zetten deze standaard zodat je met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren.

Diving volunteers are briefed by staff before a dive

Een interne medische adviseur

Jouw fysieke en mentale gezondheid is een top prioriteit tijdens jouw verblijf bij ons. Leven en werken in een nieuwe omgeving kan een uitdaging zijn, daarom hebben we een dokter beschikbaar die ervaring heeft met vrijwilligerswerk en buitenlandse expedities. Deze dokter is beschikbaar om zowel jou en jouw huisdokter te consulteren voor vertrek. Op deze manier kunnen jij en jouw huisdokter de gezondheidsproblemen bespreken, en onze interne dokter kan adviseren waar nodig zodat je met vertrouwen kunt vertrekken naar het buitenland.

Onze medische zorg gaat verder dan dit. In geval van nood kun je altijd een dokter zien, die onze lokale staff adviseert wat ze moeten doen. 

 We willen zorg dragen voor al onze vrijwilligers zodat je met een gerust gevoel kunt deelnemen aan jouw project.

Onze partners