A group of giraffes seen sitting together near our Projects Abroad volunteer opportunities in Kenya.

Vrijwilligerswerk in Kenia

Geef terug aan achtergestelde gemeenschappen terwijl je het dagelijkse leven in de Afrikaanse savanne ervaart

Doe vrijwilligerswerk in Kenia met Projects Abroad en maak deel uit van een van onze projecten die de achtergestelde lokale gemeenschappen ondersteunt. Je gaat het dagelijkse leven ervaren in een Afrikaans land en deel uitmaken van een culturele uitwisseling terwijl je wordt omgeven door een prachtige natuur.


Ondersteun leraren en de vroege ontwikkeling van jonge kinderen, of maak deel uit van community outreaches tijdens een medische stage. Je kunt ook helpen met belangrijk natuurbehoud werk en onderzoek uitvoeren naar de ernstig bedreigde Rothschild giraffen.


Onze natuurbehoud vrijwilligers werken in het Soysambu Conservancy, zo’n drie uur rijden van Nairobi. Al onze andere projecten zijn gebaseerd in Nanyuki. Tijdens jouw vrijwilligerswerk in het buitenland krijg je 24/7 ondersteuning van onze vaste medewerkers die je graag helpen wanneer het nodig is.


Wildlife safari's zijn nog altijd een van de meest populaire attracties in Kenia. Tijdens een safari kun je verschillende leeuwen, neushoorns, buffels en hyena’s spotten in hun natuurlijke habitat. Je kunt jezelf ook uitdagen en de bekende Mount Kenya beklimmen! Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Nairobi, een stad met heel wat musea, restaurants en lokale marktjes.

Projecten beschikbaar in Kenia

Filter by:

1-3 van 9 projecten

A picture of a volunteer watching a giraffe whilst on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Kenya.
Vrijwilligerswerk natuurbescherming in Kenia
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 1 week
 • Extra weken: €390
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Een Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Kenia en helpt tijdens het handen wassen.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Kenia
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,995 voor 2 weken
 • Extra weken: €275
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
An intern working with a patient on our medical internship for teenagers in Kenya
Geneeskunde groepsreis in Kenia voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,395 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten:

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Waar in Kenia zijn we gebaseerd?

Onze vrijwilligerswerk mogelijkheden in Kenia zijn gebaseerd op een van de twee locaties. Het grootste deel van onze projecten zijn in Nanyuki, terwijl het natuurbehoud project doorgaat in het Soysambu Conservancy.

Nanyuki

Nanyuki mag dan wel een kleine stad zijn, het blijft een aantrekkelijke trekpleister voor vele toeristen. Het is gelegen aan de voet van Mount Kenya en het Laikipia plateau, een van Afrika’s belangrijkste beschermde gebieden.

Soysambu

Het Soysambu Conservancy is gelegen vlakbij Lake Elmenteita, in het Noordwesten van Nairobi. Het gebied omvat een rijke biodiversiteit en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed en een erkend gebied door de conventie van Ramsar.


Het gebied is ook de thuisbasis voor zo’n 10% van de totale wereldpopulatie van de bedreigde Rothschild giraf. Daarom draait ons natuurbehoud project in het gebied rond het beschermen van deze prachtige diersoort. Soysambu is een prachtig natuurgebied in Afrika die je samen met ons kunt ervaren als vrijwilliger in Kenia.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners