Een Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Kenia en helpt tijdens het handen wassen.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Kenia

Werk met kansarme kinderen en steun de ontwikkeling van kinderen in Nanyuki

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Kenia en ondersteun kansarme kinderen in een dagzorgcentrum. Je helpt de kinderen in hun ontwikkeling en verbetert de geletterdheid. Je doet tegelijk ook ervaring op in de kinderopvang, wat goed is voor jouw toekomstige carrière.


Je maakt deel uit van onze inspanningen om de lokale leerkrachten te ondersteunen in Kenia. Je geeft de kinderen Engelse les en zorgt ervoor dat elk kind de vaardigheden en basiskennis leert die ze nodig hebben om het goed te doen op school. Je kunt ook de levenskwaliteit van kinderen met een beperking helpen verbeteren.


Je woont en werkt in Nanyuki waar een gastgezin je met open armen ontvangt. Beleef een nieuwe cultuur, proef van de lokale specialiteiten, leer over de tradities en gewoontes en verken de Afrikaanse savanne met de andere vrijwilligers!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Kenia geschikt voor mij?

Wil je graag werken met kinderen uit kansarme buurten en wil je ze ondersteuning geven? Je doet praktische werkervaring op en dat is een waardevolle toevoeging aan jouw CV. Tegelijk help je diegene die alle hulp kunnen gebruiken.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je ondersteunt het lokale personeel en je krijgt een introductie voor het project van start gaat. We organiseren ook regelmatig workshops waar je ideeën en uitdagingen kunt bespreken. De medewerkers van Projects Abroad zijn altijd bereikbaar indien je met vragen zit.

 

Je kunt het hele jaar door deelnemen aan dit project. Hoe langer je blijft, hoe groter de impact is op de lange termijn. Hou er ook rekening mee dat sommige instellingen gesloten zijn tijdens Kerstmis en andere nationale feestdagen. Je kunt ons altijd aanspreken om de meest geschikte data te bepalen voor jouw project naar Kenia!

Een groep Kinderopvang vrijwilligers in Kenia poseert voor een foto tijdens een community dag.

Wat ga ik doen op het project?

In Kenia werken we samen met verschillende instellingen waaronder een dagzorgcentra, scholen en instellingen voor kinderen met een beperking. Je ondersteunt het lokale personeel in de dagelijkse activiteiten. Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:  • Help het lokale personeel om educatieve activiteiten te begeleiden die de ontwikkeling en geletterdheid van de kinderen verbetert
  • Ontwikkel educatief lesmateriaal zoals speelkaarten en posters
  • Deel ideeën met de andere vrijwilligers en het lokale personeel
  • Moedig een goede hygiëne aan bij de kinderen
  • Leer zowel de kinderen als het lokale personeel Engels


Je werkt in kleine groepjes waardoor je de kinderen afzonderlijk kunt stimuleren, motiveren en voldoende aandacht kunt geven.


Ontwikkel educatief lesmateriaal


Veel van de dagopvangcentra hebben een tekort aan middelen waardoor jouw creativiteit dagelijks nodig is om alternatieve oplossingen te bedenken. Veel van het lesmateriaal kun je zelf maken zoals speelkaarten en posters. Projects Abroad voorziet op het lokale kantoor in het materiaal om dit te maken. Na jouw vrijwilligerswerk kunnen de andere vrijwilligers en het lokale personeel jouw gemaakte materiaal blijven gebruiken!  


Er is genoeg ruimte om al jouw creativiteit de vrije loop te laten, dus bedenk leuke educatieve activiteiten die de kinderen nieuwe vaardigheden al spelend aanleren. Brainstorm met de andere vrijwilligers en het personeel om nieuwe activiteiten te implementeren.


Deel ideeën met de andere vrijwilligers en het personeel


Een open communicatie is cruciaal op het project. Jouw ideeën en vaardigheden spelen een belangrijke rol dus we raden je aan om alle ideeën op tafel te leggen en samen met de andere vrijwilligers nieuwe activiteiten te bedenken. Je leert bij van het lokale personeel over kinderzorg, wat van belang is voor jouw toekomstige carrière.


Moedig een goede hygiëne aan bij de kinderen


Een goede hygiëne is belangrijk in het behouden van een goede gezondheid. Jouw taak houdt dan ook in om de kinderen aan te moedigen om belang te geven aan een goede hygiëne. Je kunt de kinderen de handen laten wassen voor elke maaltijd en nadien samen de tanden te poetsen, minstens een keer per dag!


Leer de kinderen en medewerkers Engels


Engels is een officiële taal in Kenia. De kennis van deze taal geeft meer kansen op een baan in de latere toekomst. Tijdens jouw verblijf op het project leer je de kinderen nieuwe woorden en zing je samen liedjes om te helpen met de uitspraak. Het belangrijkste is om de kinderen zelfvertrouwen te geven zodat ze meer Engels durven spreken in het openbaar en al doende bijleren.


Je kunt ook de lokale leerkrachten helpen in hun Engelse kennis als ze hier interesse in hebben.


Waar in Kenia ga ik werken?

Nanyuki

Je werkt in een dagopvangcentrum of centrum voor kinderen met een beperking in Nanyuki. Veel van deze instellingen vangen heel veel kinderen op en kampen met een tekort aan personeel. Jouw hulp is belangrijk om de druk op de schouders van de lokale leerkrachten te verlichten en de kinderen een veilige plaats te geven om te leren en te groeien.


Nanyuki ligt in het centrum van Kenia, aan de voet van de Mount Kenya of Kirinyaga. Het staat bekend om de hoeveelheid nationale parken en natuurreservaten, die je tijdens de weekenden kunt verkennen!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project

Jouw dag begint met een ontbijt samen met het gastgezin. De werkdag begint rond 9 uur ‘s ochtends. Je verplaatst je van en naar het project met het openbaar vervoer of te voet als je dichtbij verblijft. Op jouw eerste dag word je begeleid door de Projects Abroad medewerkers zodat je de weg weet naar je project.


Geen enkele dag is hetzelfde op dit project. De ene dag leer je de kinderen het alfabet, de andere dag leer je ze tellen van 1 tot 10. Je kunt heel creatief te werk gaan en de kinderen knutsel- en tekenlessen geven.


We organiseren ook regelmatig ‘community days’, waarbij je eropuit gaat met andere vrijwilligers om te helpen in de gemeenschap.


De werkdag loopt af tussen 15-16 uur, nadien kun je Nanyuki verkennen. De avondmaaltijden worden door jouw gastgezin bereid.


In jouw vrije tijd kun je gaan en staan waar je wilt. Ga op ontdekking in de omgeving samen met de andere vrijwilligers en ontdek de wilde natuur van Afrika!

Vrouwelijke Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Kenia en begeleidt een educatieve activiteit in een klaslokaal.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling te ondersteunen en de geletterdheid te verbeteren bij kinderen uit in de achtergestelde buurten van Nanyuki. Projects Abroad kiest ervoor om niet samen te werken met weeshuizen in Kenia en legt de focus op dagopvangcentra voor kinderen.  


In Kenia kampen ze momenteel met overvolle dagopvangcentra en kleuterscholen. De lokale leerkrachten doen het werk met alle liefde, maar de hoeveelheid schoolkinderen ligt zodanig hoog, dat ze alle hulp kunnen gebruiken om de kinderen beter op te leiden. Met jouw hulp kunnen we elk kind de aandacht geven die ze verdienen om zich te ontwikkelen in de school. We hebben vier lange termijn doelen opgesteld voor het kinderopvang project in Kenia:


  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de geletterdheid
  • Verbeteren van het Engels
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Help ons deze duurzame doelstellingen te behalen en doe vrijwilligerswerk met kinderen in Kenia.

Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in Kenia met het bouwen van een jungle gym op een school.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Doe vrijwilligerswerk in Kenia en verken dit prachtige land in Afrika. Met zijn verschillende bezienswaardigheden is Kenia een prachtig land om te verkennen in je vrije tijd.


Een reis naar Oost-Afrika betekent ook dat je safaris kunt doen. Bewonder olifanten, leeuwen en de bedreigde Rothschild's giraffen in de Afrikaanse savanne.


Onze projecten zijn gelegen in Nanyuki, gelegen aan de voet van Mount Kenya. Met zijn groteske gebergten is het de moeite waard om een daguitstap te plannen naar dit unieke stukje natuur.


Tijdens de avonden kun je live muziek luisteren, lokale delicatessen uitproberen of marktjes bezoeken.


Je kunt het land op je eentje verkennen of er samen op uit gaan met de andere vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners