Visum, Verzekeringen en Vaccinaties

Als een van de grootste internationale vrijwilligerswerk organisaties in de wereld, neemt Projects Abroad de veiligheid en welzijn van de vrijwilligers en stagiaires heel serieus. Daarom hebben we een samenwerking opgezet met Endsleigh verzekering, een specialist in reizen en medische verzekering, zodat je de beste verzekering hebt tijdens jouw project. We kunnen ook advies geven over de visum vereisten.

Verzekeringen voor vrijwilligers jonger dan 66 jaar

Projects Abroad heeft een verzekering opgenomen in het standaard pakket om jouw gehele reis van vertrek tot thuiskomst te dekken. Deze verzekering is aangepast specifiek voor vrijwilligersprojecten.


Deze verzekering dekt onder andere:


  • Medische kosten en kosten voor transport bij een noodgeval
  • Bagage en waardevolle spullen
  • Een persoonlijk ongeval
  • Persoonlijke aansprakelijkheid
  • Annulering of inkorting
  • Legale uitgaven


onderworpen aan limieten en een eigen risico.


Download de volledige details van de verzekering en zijn beperkingen.


Het is verplicht om bestaande medische aandoeningen door te geven, deze worden niet gedekt door de verzekering.


Let op! De verzekering is geldig vanaf het moment dat de gehele factuur is voldaan.


Houdt er rekening mee dat de duur van jouw project wordt berekend vanaf het moment dat je vertrekt vanuit huis tot het moment dat je weer thuis aankomt. Een week wordt gedefinieerd als 7 dagen.


Het is mogelijk om de verzekering te verlengen voor deze reisdagen, om er op die manier voor te zorgen dat je het volledige aantal weken op je project kunt doorbrengen.


Je kunt de verzekering ook verlengen wanneer je voor of na je project nog zelfstandig verder gaat reizen.

Verzekering voor vrijwilligers ouder dan 66 jaar

Onze verzekering is enkel beschikbaar voor vrijwilligers jonger dan 66 jaar. Iedereen van 66 jaar of ouder zal zelf een verzekering moeten afsluiten. Deze verzekeringsgegevens stuur je vervolgens op voor je vertrek. We bieden ook een extra dag op het project voor elke twee weken dat je hebt geboekt.

Visum

Ben je een EU-inwoner en reis je naar Cambodja, China, Ethiopië, Ghana, Jamaica (langer dan een maand), Kenia, Mongolië, Nepal, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Togo of Vietnam? Hou er dan rekening mee dat je een visum moet aanvragen. Ons Visum team geeft je graag alle gedetailleerde informatie over de visum vereisten na je inschrijving.

Vaccinaties

We raden je aan om contact op te nemen met je huisarts of de lokale GGD om na te gaan welke vaccinaties jij nodig hebt. Zij hebben de meest actuele informatie en zijn bevoegd hierin te adviseren. Projects Abroad is geen medische instelling en ons advies op dit gebied is dan ook nooit officieel.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Neem contact met ons op:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Onze partners