Een jonge vrijwilliger poseert met zijn leerlingen tijdens zijn sport vrijwilligersproject in Ghana.

Vrijwilligerswerk sport in het buitenland

Coach jong talent in achtergestelde gemeenschappen en deel je passie voor sport

Doe vrijwilligerswerk sport in het buitenland met Projects Abroad en breng je tijd door in een ander land waar je jonge kinderen helpt plezier te maken en nieuwe vaardigheden aan te leren. Sport heeft een positieve impact op iemands leven. Je gaat een gezonde en actieve levensstijl promoten, en de kinderen helpen met het ontwikkelen van zelfvertrouwen en ze het gevoel geven dat ze met de juiste instelling succesvolle resultaten kunnen bekomen.


Onze lokale medewerkers kunnen je helpen met het vinden van een Sport project die bij je past. Onze populairste opties zijn voetbal, rugby, surfen en basketbal maar er is nog zoveel meer om uit te kiezen. Heb je een passie voor meerdere sporten dan kun je ook gymles geven in een school.


Je gaat jonge kinderen helpen met het verbeteren van hun welzijn terwijl ze belangrijke vaardigheden ontwikkelen zoals teamwork en communicatie. De gemeenschappen die we ondersteunen kunnen de aanmoediging om meer te bewegen goed gebruiken. Jij kunt een positieve verandering brengen.

Kies een sport project

Filter by:

1-3 van 9 projecten

Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana donate new equipment to a local team.
Groepsreis voetbal coaching in Ghana voor jongeren
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Tijdens schoolvakanties
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 15-18
Volunteers clean a beach with sea lions around them
Gap Project: Peru & Galapagos Islands
Bekijk dit project
 • Prijs: €5,795 voor 8 weken
 • Extra weken: €450
 • Startdatum: Door het jaar heen
 • Minimale duur: 8 weken
 • Leeftijd: 17-24
Projects Abroad volunteers teach basketball in Ghana to a group of children
Vrijwilligerswerk Basketbal project in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,570 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 049 779 99 09 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is sportles geven in het buitenland geschikt voor mij?

Sportles geven in het buitenland is geschikt voor vrijwilligers die hun energie en passie voor een actieve levensstijl willen overdragen aan achtergestelde gemeenschappen.


Je gaat samenwerken met lokale professionals en het Projects Abroad team, samen met andere vrijwilligers. Je gaat de kinderen coachen en toezicht houden tijdens sportlessen. Je hebt geen specifieke kwalificaties nodig om deel te nemen, jouw passie en tijd is al wat telt op een sport project.


Deze projecten zijn geschikt voor vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen halen en willen terechtkomen in de lokale gemeenschap.


Wil je graag met kinderen werken maar denk dat je dat een sport project niet geschikt is voor jou, dan heb je misschien interesse in een lesgeef project. Je kunt alle vrijwilligersprojecten in het buitenland hier terugvinden.

Volunteers and local students playing football on one of our Sports volunteering opportunities.

Wat ga ik leren tijdens een sport project in het buitenland?

Door als vrijwilligers sportles te geven in het buitenland ga je teruggeven aan een gemeenschap die ondersteuning nodig hebben, en tegelijk ga je jouw eigen vaardigheden verder ontwikkelen.


Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over praatten:

 • Softskills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organisering, planning en tijdsmanagement.
 • Lesgeef en coach ervaring opdoen
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomsten en culturen en samen een globaal doel voor ogen hebben.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.


Al deze voordelen helpen je met jouw CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom zijn deze sport projecten zo belangrijk?

Deze projecten bestaan uit zoveel meer dan alleen sportles geven. Je gaat de kinderen in de gemeenschap een kans geven op een beter leven en een betere toekomst. Als vrijwilliger heb je een positieve impact door ze te coachen, en bepaalde waarden aan te leren zoals teamwork, sport, discipline en fairplay.

Wat maakt een sport project bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoorde stage met een goede ondersteuning. Hier zijn enkele redenen waarom onze stages zo uniek zijn:


Voltijdse ondersteuning van vaste medewerkers


Tijdens vrijwilligerswerk sport in het buitenland ga je samenwerken met de lokale gemeenschap en het Projects Abroad team. Je gaat deel uitmaken van een netwerk aan gelijkgestemde vrijwilligers. Op elk project zijn voltijdse medewerkers aanwezig om de vrijwilligers te ondersteunen. Of je nu een toernooi organiseert of een gezamenlijke oefenwedstrijd, er is altijd supervisie aanwezig die ervoor zorgt dat alles vlot en veilig verloopt voor jou en de kinderen waar je mee gaat samenwerken.


Projecten met een impact

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, op de lange termijn.

A young surfer and a volunteer walk along the beach during a project dedicated to teaching sport abroad.

Onze Child Protection Policy

We nemen de veiligheid van de kinderen op onze projecten heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Child Protection Policy.

Volgende stap

Onze partners