Projects Abroad volunteers teach basketball in Ghana to a group of children

Vrijwilligerswerk Basketbal project in Ghana

Maak deel uit van jeugdontwikkeling door achtergestelde kinderen in West-Afrika in basketbal te coachen

In een oogopslag

Reis naar Ghana en word vrijwilliger als basketbal coach in de uitgestrekte kuststad Akuapem Hills. Je werkt met veelbelovende jonge atleten en neemt deel aan hun coaching en training.

 

Basketbal is ontzettend populair geworden in Ghana. Dit is vooral te zien in Akuapem Hills, waar veel nieuwe velden zijn gebouwd. Toch hebben veel gemeenschappen in Ghana geen toegang tot middelen zoals professionele coaching. Wij werken op een club die is opgezet om spelers basisvoorzieningen te bieden.

 

Je werkt samen met lokale coaches en kan je eigen creatieve trainingstechnieken inbrengen. De teams waarmee je werkt bestaan uit beginners en spelers met een gemiddeld niveau. Met simpele trainingsmethodes kun je de basis leggen voor hun ontwikkeling. Je exacte rol hangt af van je ervaring met en kennis van basketbal.

 

Je woont en werkt in de kuststad Akuapem Hills en verblijft bij een lokaal gastgezin. Haal het meeste uit je reis door een heleboel lokale gerechten te proeven en de bezienswaardigheden met andere vrijwilligers te verkennen!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is Basketbal coach vrijwilligerswerk in Ghana geschikt voor mij?

Als je een passie hebt voor basketbal en fitness en achtergestelde jongeren wilt helpen, dan is dit hét project voor jou.


Je zal veel praktische coaching ervaring opdoen voor op je cv, in de wetenschap dat je tegelijkertijd de gemeenschap aan het helpen bent. Je zult ook je persoonlijke vaardigheden ontwikkelen, zoals leiderschap, organisatie en doelen stellen. Het motiveren van anderen en teamwerk zijn twee andere vaardigheden die je dankzij dit project zal leren.


Je hebt geen ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. Medewerkers van Projects Abroad zullen elke stap van de weg voor je klaarstaan om te helpen en lokale coaches zullen je ondersteunen.


Je kunt je op elk punt in het jaar aansluiten bij dit project, vanaf een minimum van een week. We raden je echter aan om langer te blijven. Hoe meer tijd je met het team doorbrengt, hoe groter je impact.

Projects Abroad volunteers work with teens as part of our volunteer basketball coaching in Ghana

Jouw werk zal zich op deze hoofdaspecten richten:


Geef basketbal coaching aan kinderen


Je kunt de basketbal vaardigheden van achtergestelde kinderen tussen 8 en 15 jaar ontwikkelen. Training bestaat uit:


  • Fitness sessies
  • Oefeningen voor nauwkeurig spelen van de bal
  • Man-op-man en zoneverdediging sessies
  • Teamstructuur
  • Strategie sessies


Onderzoek en organiseer nieuwe en creatieve manieren om sport te coachen


Lokale coaches hebben misschien geen toegang tot dezelfde informatie als jij. Voor en na je projectwerk kun je onderzoek doen naar de meest recente trends in basketbal coaching. Je kunt coaches en leerlingen laten kennismaken met deze nieuwe technieken en strategieën.


Ontwikkel persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap en teambuilding


Het coachen van sport is een geweldige manier om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Door leerlingen in hun activiteiten te begeleiden kun je jouw leiderschapsvaardigheden ontwikkelen. Je kunt kijken naar manieren om een team te motiveren om specifieke doelstellingen te behalen. Je zult ook je organisatorische vaardigheden ontwikkelen door coaching sessies voor te bereiden en door je plannen in de praktijk te brengen.


Waar in Ghana ga ik werken?

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je de Akuapem Hills, wat deel uitmaakt van het Togo gebergte, gekenmerkt door de prachtige, groene heuvels en een vruchtbare rode aarde.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Je geeft basketbal les in Ghana, van maandag tot en met vrijdag, vier uur per dag. Deze uren kunnen verspreid worden over de ochtend of de middag. Training kan zo vroeg als 6.00 uur 's ochtends beginnen voor de ochtendsessies en 14.00 uur voor de middagsessies. Deze tijden kunnen echter afwisselen, afhankelijk van je voorkeuren en hoe het alle betrokkenen uitkomt.


Dagelijkse lessen richten zich op het verbeteren van de conditie van de spelers en hun technische basketbal vaardigheden.


In de avonden keer je terug naar je gastgezin om een proefje te krijgen van het leven van de locals in Ghana. Deel verhalen van je dag met je gastgezin en medevrijwilligers en praat over het leven in jullie thuislanden.


Je avonden en weekenden zul je vrij hebben om Accra te verkennen. Je kunt door straten met 17e-eeuwse architectuur of met moderne gebouwen wandelen. Als je avontuurlijk bent kunt je een uitstapje maken naar Labadi Beach, of je kunt het Nationale Museum verkennen.

A Projects Abroad volunteer coaching basketball in Ghana

Wat zijn de doelen van dit Basketbal project?

Het doel van dit project is om achtergestelde kinderen in Ghana de kans te geven om basketbaltraining te krijgen.


In Ghana is basketbal populair, maar kinderen uit achtergestelde gebieden krijgen de kans niet om mee te doen. Ze hebben geen toegang tot basketbalvelden of coaching om ze te helpen verbeteren. Wij werken met DUNK!, een organisatie uit de gemeenschap die deze kinderen hiertoe de kans geeft. Ze leggen ook nadruk op het bieden van veilige plek waar kinderen kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen.


Ze hebben vrijwilligers zoals jij nodig om elk kind betere training te geven. Je zal deel uitmaken van hun doorlopende werkzaamheden en helpt leerlingen hun conditie en technische vaardigheden op het veld te verbeteren. Je houdt je ook bezig met het ontwikkelen van hun teamwerkvaardigheden en zelfvertrouwen.


Geef basketbal les in Ghana en werk met de lokale gemeenschap om achtergestelde kinderen te ondersteunen.

Projects Abroad volunteers teach basketball in Ghana to a local sports team

The project runs all year round, you can start on any day, and it’s fully supervised. So all you need to do is decide on some dates, complete our application form with a £195 deposit and we’ll take care of the rest.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners