Een introductie boek helpt vrijwilligers om zich voor te bereiden op Projects Abroad vrijwilligerswerk in Ghana.

Aankomst procedure in Ghana

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visum voor jouw reis naar Ghana

We hebben alle informatie voorbereid die je nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Ghana. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Ghana

Je komt aan in Ghana op de luchthaven van Accra (ACC). Ons hoofdkantoor in Accra is ongeveer 25 minuten rijden vanaf het vliegveld.

De meeste vrijwilligers zullen s’ avonds in Ghana aankomen. Wanneer je het vliegtuig verlaat zal de hoge luchtvochtigheid het eerste zijn dat je opmerkt. Je zal over het asfalt naar de aankomsthal en door de immigratiecontrole lopen, om uiteindelijk uit te komen bij de bagagehal. Wanneer je je bagage hebt gevonden zal je door de douane gaan. Het beveiligingspersoneel zal je vragen je koffers te openen, dit is gewoon routine, ook voor passagiers die niks aan te geven hebben.

Wanneer je de aankomsthal inloopt zal je een zee van mensen zien staan die allemaal op aankomende reizigers staan te wachten. Dit kan een overweldigende ervaring zijn, maar gelukkig staat er tussen de mensen één van onze medewerkers op je te wachten met een ‘Projects Abroad’ bord. Het is prettig dat er meteen iemand is die je op je gemak stelt en je naar je accommodatie zal brengen.

Als je stageplaats in Accra is, word je vanaf de luchthaven rechtstreeks naar je gastgezin gebracht. Als je stage gaat lopen in Akuapem Hills, overnacht je meestal in Accra voordat je de volgende ochtend naar je regio reist.

Boek je vlucht naar Ghana

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Ghana

Eén van de voordelen van vrijwilligerswerk met Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Ghana

De eerstvolgende werkdag na je aankomst zal één van onze lokale medewerkers je ontmoeten bij je accommodatie. Deze dag staat in het teken van een uitgebreide introductie en oriëntatie. Je zal een rondleiding door de stad krijgen en komt te weten waar internetcafés, banken en het postkantoor zich bevinden. Ook zal je kunnen genieten van een traditionele Ghanese lunch.

 

Je zal een bezoek brengen aan ons lokale kantoor en komt meer te weten over de verschillende projecten die we in Ghana aanbieden. Onze medewerkers altijd in de buurt zijn, ongeacht de regio waar je bent gevestigd. Ook zal je een introductiepakket ontvangen. Deze bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals een kaart van de stad waarop belangrijke locaties zijn gemarkeerd.

 

Je eerste contactpersoon is de Projects Abroad Regionale Coördinator voor jouw gebied, dit is een fulltime medewerker binnen ons plaatselijke team. Deze heeft gedetailleerde kennis van alle projecten en gastgezinnen in jouw regio. Daarnaast is deze 24 uur per dag per telefoon bereikbaar voor al je vragen, opmerkingen of in geval van nood.

 

Ter voorbereiding op de eerste dag op je project, zal een medewerker jou laten zien wat de beste route is om bij je project te komen. Ook laten ze je zien hoe je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, dit is meestal een minibus, welke in Ghana een tro-tro genoemd wordt. Projects Abroad vergoedt alle noodzakelijke werk gerelateerde vervoerskosten.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Ghana

De eerste dag op jouw project zal je vooral kennismaken met het werk dat je de komende weken gaat doen. Je project supervisor zal je rondleiden en je zult een goed beeld krijgen van de bijdrage die we er leveren. Je zult ook horen wat jouw rol is en bij welk onderdeel van het project jij het beste past.


De eerste dag staat voornamelijk in teken van het wennen op je werkplek, want we willen graag dat je op je gemak bent en dat je zelfverzekerd het project in gaat. Op de tweede dag ga je echt beginnen met de projectactiviteiten.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners