Over Projects Abroad

Projects Abroad heeft meer dan 30 jaar ervaring met het ondersteunen van vrijwilligers en stagiaires in het ontdekken van hun talenten en te helpen bij het maken van een positieve impact op de wereld.

 

Toen het internet, smartphones en goedkope vluchten nog niet bestonden, kreeg een Engelse universiteitsprofessor, Dr. Peter Slowe, een idee: wat als jonge mensen internationale vrijwilligers kunnen worden? Ze kunnen nieuwe vaardigheden ontwikkelen en tegelijk bijdragen aan een gemeenschap. Meer dan 30 jaar later hebben we nog steeds hetzelfde doel voor ogen.

 

Inmiddels hebben heel wat organisaties ons voorbeeld gevolgd, maar dankzij onze enorme ervaring zijn wij nog altijd de experts op het gebied van internationaal vrijwilligerswerk en stages. Elk project is ontwikkeld met het doel om een veilige en zorgeloze ervaring in het buitenland te bieden met een impact.

 

Onze staff zijn vaak lokale inwoners die volledig getraind en ondersteund worden, of oud-vrijwilligers die het project kennen en ervaren hebben hoe ze een verschil kunnen maken.

 

We hebben grootse plannen voor de toekomst. We geloven dat internationaal vrijwilligerswerk en stages een unieke ervaring zijn voor jongeren die voor het eerst naar het buitenland reizen en helpen met het ondersteunen van gemeenschappen.

 

We willen een positieve impact hebben op de wereld en elke individuele vrijwilliger levert daar een bijdrage aan!

Onze missie

Het is onze missie om vrijwilligers en stagiaires de best mogelijke begeleiding en veiligheid te bieden zodat ze zich kunnen ontplooien, zichzelf beter leren kennen en een positieve verandering kunnen brengen in de wereld.

Onze waarden

Ontdek je talent

Wij doen er alles aan om jou te helpen ontdekken waar je toe in staat bent. Wij willen dat jij jouw passie, talent en toewijding kunt inzetten om een positieve verandering in de wereld te maken

Groei door reizen

Wij willen het mogelijk voor je maken om de wereld te verkennen, verschillende culturen te ervaren en te begrijpen welke kwesties zich afspelen in plekken die je bezoekt.

Bouw waardevolle relaties op

Wij hebben het grootste en langst bestaande internationale netwerk van mensen die samenwerken om de wereld een betere plek te maken. Wereldwijde, echte verbindingen tussen mensen vormen de kern van wat we doen.

Verander individuen en gemeenschappen

Wij werken altijd nauw samen met de lokale gemeenschappen bij het plannen, managen en evalueren van onze projecten. Zo verzekeren we dat al onze projecten een duurzame impact hebben. Dit betekent dat je echt een bijdrage kunt leveren, terwijl je zelf groeit en nieuwe dingen leert. 

Onze partners