An intern works with a horse on one of our Animal Care internships abroad.

Diergeneeskunde & Dierenverzorging stages in het buitenland

Heb je een liefde voor dieren? Doe vrijwilligerswerk of een stage met dieren in het buitenland.

De diergeneeskunde en dierverzorging stages van Projects Abroad geven je de kans om te werken met dieren in het buitenland. Zo kun je ervaring opdoen bij het verzorgen van kwetsbare dieren of je opgedane kennis in de praktijk brengen.

In ontwikkelingslanden wordt vaak heel anders omgegaan met dieren dan wij in westerse landen gewend zijn. Dit heeft verschillende oorzaken. Als je deelneemt aan deze stages krijg je meer inzicht in de oorzaken en help je als vrijwilliger lokale organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn en de verzorging van de dieren. Tevens creëer je bewustzijn binnen lokale gemeenschappen over het belang van goede zorg voor dieren.

Binnen de projecten zijn verschillende opties mogelijk. Als vrijwilliger kun je straathonden verzorgen, wildlife helpen revalideren of werken in een dierenkliniek. Er zijn ook stages beschikbaar voor degene die interesse hebben in diergeneeskunde, waarbij je als vrijwilliger ervaren dierenartsen schaduwt in hun werk.

Overweeg je een carrière in diergeneeskunde of heb je gewoon een hart voor dieren? Dan zijn deze stages de perfecte opstap. Je helpt mee met dagelijkse activiteiten en ontwikkelt vaardigheden met de hulp van lokale professionals. Als je zelf een professional bent dan zijn er ook mogelijkheden bij een dierengeneeskunde of dierenverzorging project. Neem gerust contact met ons op om te kijken bij welk project jouw ervaring het beste van pas komt.

 

Deze stages zijn een veilige en verantwoorde manier om meer te leren over dierenverzorging en de uitdagingen waar landen over de hele wereld mee te maken hebben.

Kies een Diergeneeskunde & Dierenverzorging stage

Filter by:

1-3 van 6 projecten

Howler monkey
Howler Monkey Rehabilitation in Argentina
Bekijk dit project
 • Prijs: €3,085 voor 2 weken
 • Extra weken: €465
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Volunteers gain Veterinary Medicine work experience in Sri Lanka while tending to a wounded dog.
Stage Diergeneeskunde in Sri Lanka
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,720 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
A volunteer helps out with a dogs examination in a veterinary clinic during his Veterinary Medicine work experience in Ghana.
Stage diergeneeskunde in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,720 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We praten graag met je over het in elkaar zetten van een op maat gemaakt project, stuur ons gerust een berichtje!

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een Diergeneeskunde & Dierenverzorging stage in het buitenland geschikt voor mij?

Een diergeneeskunde stage of een stage dierverzorging is geschikt voor jou als je meer wilt weten over dit vakgebied en de vaardigheden die je nodig hebt om hierin te excelleren. Als je bijvoorbeeld ingeschreven staat bij een opleiding dierverzorging of diergeneeskunde studeert, dan zijn deze stages een perfecte manier om ervaring op te doen en aan je cv te werken.

 

Onze stagiaires vervullen een belangrijke rol in de zorg voor dieren in nood, van huisdieren tot dieren in het wild die je misschien niet tegenkomt in je thuisland. Je wordt ondersteunt door gekwalificeerde lokale professionals en het Projects Abroad team. We moedigen je ook aan om de lokale gemeenschap en cultuur te leren kennen. Je krijgt mogelijk de kans bredere campagnes te ondersteunen die de lokale bevolking aanmoedigen om dieren beter te verzorgen.

 

Heb je interesse in Diergeneeskunde & Dierenverzorging projecten maar je wilt toch net iets anders doen, dan heb je misschien wel interesse in een Natuurbehoud & Milieu project waar je als vrijwilliger verschillende ecosystemen en diersoorten gaat beschermen.

Je kunt alle stages in het buitenland hier terugvinden.

An intern bonds with a dog on a Projects Abroad Animal Care internship abroad.

Wat ga ik leren tijdens een Diergeneeskunde & Dierenverzorging stage in het buitenland?

Door ervaring op te doen met dierengeneeskunde en dierenverzorging ontwikkel je vaardigheden die belangrijk zijn voor de volgende stap in je carrière of opleiding. Deze unieke ervaring op het gebied van werken met dieren in het buitenland is ook het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.

 

Hier zijn enkele voordelen waar oud-vrijwilligers over spreken:

 

 • Praktische werkervaring binnen diergeneeskunde en dierenverzorging.
 • Soft skills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • De kans om met verschillende (exotische) diersoorten te werken.
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomst en verschillende culturen; samen werken aan hetzelfde doel.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfort zone te stappen.

 

Al deze voordelen helpen je met jouw cv, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt een Diergeneeskunde & Dierenverzorging stage bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad staan de belangen van lokale gemeenschappen en het welzijn van dieren centraal. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoord project dat een impact heeft en bijdraagt aan een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze vrijwilligersprojecten zo uniek zijn:

 

Volledige ondersteuning van vaste medewerkers

 

Tijdens deze stages ga je als vrijwilligers samenwerken met gekwalificeerde professionals. Je zult ze dagelijks ondersteunen, observeren en vragen stellen over hun ervaringen. Onze Projects Abroad medewerkers staan in elke bestemming 24/7 voor je klaar mocht je hulp nodig hebben. Als vrijwilliger maak je deel uit van een groot internationaal netwerk van mede-vrijwilligers.

 

Projecten met een impact

 

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, niet alleen op de korte termijn maar ook voor de toekomst. Onze projecten zijn zoveel meer dan alleen snelle hulp. Je zult als vrijwilliger zien hoeveel impact jouw hulp heeft binnen een gemeenschap. 

An intern gains work experience in animal care by working closely with a qualified vet.

Ons Dierenwelzijnsbeleid

We nemen de bescherming van dieren en wildlife op onze projecten heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid Dierenwelzijnsbeleid opgesteld. 

Volgende stap

Onze partners