Projects Abroad stagiaire helpt met een therapiesessie tijdens haar stage Paardentherapie.

Stage paardentherapie en sociale zorg in Argentinië

Doe een stage paardentherapie en sociale zorg in Argentinië en help bij de revalidatie van kinderen met een beperking

In een oogopslag

Doe een stage paardentherapie in Argentinië en krijg inzicht in deze unieke toepassing. Je hebt een interesse voor deze vorm van therapie en een passie voor paarden en sociale zorg. Je helpt op dit project tijdens de paardrijlessen voor volwassenen en kinderen die een lichamelijke of mentale beperking hebben.


Paardentherapie heeft een positief effect op de patiënten. Het verbetert niet alleen de beweeglijkheid en het zelfvertrouwen, maar ze beleven ook plezier in wat ze doen. Het is jouw taak om deze patiënten te ondersteunen, met ze te communiceren en ze zich vooral veilig doen voelen tijdens de lessen.


Tijdens het project verblijf je bij een gastgezin. Op deze manier word je opgenomen als deel van de familie en kun je de cultuur van dichtbij ontdekken. Je krijgt de kans om dit kleurrijke land te leren kennen en tegelijk jouw Spaans te verbeteren.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You need to speak intermediate Spanish.


Is een stage paardentherapie en sociale zorg in Argentinië geschikt voor mij?

Je houdt van paarden, werkt graag met kinderen en wilt deze unieke vorm van therapie onder de knie krijgen. Waar wacht je nog op?


Deze stage is geschikt voor iedereen die een passie heeft voor het helpen van anderen. Dit project is een goede start als je een carrière wilt in psychologie of ergotherapie.


Tijdens jouw stage krijg je de hulp van een eindverantwoordelijke, die ook eigenaar is van de instelling. Ze organiseert deze vorm van therapie al 20 jaar en ze kan je alles vertellen wat ze heeft geleerd tijdens haar werk met paarden en patiënten.


Om deel te kunnen nemen aan dit project, moet je een goede Spaanse talenkennis hebben. De voertaal met de patiënten en de eindverantwoordelijke gebeurt namelijk volledig in het Spaans.


Om de meeste impact te kunnen maken, is het ook belangrijk dat je kunt paardrijden. Je neemt deel aan de therapie en je werkt met de paarden. Zonder deze kennis, is jouw rol op het project niet zo impactvol.


Je kunt deelnemen aan dit project gedurende het hele jaar, maar er is een rustige periode tussen december en eind februari. De minimumduur om deel te nemen is twee weken, maar de start- en einddatum zijn flexibel. Je kunt zelf kiezen welke periode het beste werkt voor jou.

Mannelijke stagiaire Paardentherapie helpt kinderen in Argentinie tijdens het paardrijden.

Wat ga ik doen op het project?

Er zijn veel mogelijkheden in paardentherapie waar je aan kunt deelnemen. Je taken zijn gevarieerd en elke dag is anders. Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


  • Werk met paarden en de kinderen tijdens de therapiesessies
  • Verzorg dagelijks de paarden
  • Leer de theorie van deze vorm van therapie

Werk met paarden en kinderen tijdens de therapiesessies


Jouw belangrijkste taak is om te helpen tijdens de therapiesessies. Je helpt de kinderen of volwassenen aan te kleden in de paardrijkleding, inclusief de helm en rijvest. Het is ook mogelijk dat je meerijdt op het paard samen met de client, het paard begeleidt of meewandelt tijdens de sessie.


Veel kinderen hebben begeleiding nodig tijdens de sessie om niet afgeleid te raken en om paniekaanvallen te vermijden. Je kunt deze kinderen helpen door met ze te praten tijdens de sessie, liedjes te zingen, obstakels te plaatsen voor het paard, of door bijvoorbeeld muziekinstrumenten te spelen.


De eerste drie tot vier dagen observeer je het werk van de begeleiders, pas daarna word je ingezet om te helpen tijdens de therapiesessies.


Verzorg dagelijks de paarden


De paarden verdienen de nodige aandacht en zorg op het project. Je gaat ze dagelijks voederen, borstelen en de manen en hoeven schoonmaken. De paardenstallen en de buitenruimte moet ook dagelijks schoongemaakt worden.


Om de paarden voor te bereiden op de les, moeten ze ook opgetuigd en ingereden worden. Je rijd de paarden gedurende ongeveer 10 minuten in zodat ze helemaal opgewarmd kunnen beginnen aan de les.  


Leer de theorie van deze vorm van therapie


Dit project geeft je de unieke kans om meer bij te leren over de theoretische en praktische kant van paardentherapie. Je loopt elke les mee, waar je de werking van de sessie onder de knie krijgt en leert omgaan met de kinderen die deze therapie volgen.


De eigenaar van de instelling leert je ook alles wat je moet weten over het werken met paarden. Het blijft altijd de bedoeling om de kinderen een leuke ervaring te geven tijdens de sessies, zodat ze al spelend kunnen leren uit deze unieke vorm van therapie.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Het centrum voor paardentherapie bevindt zich zo’n 40 minuten van de stad Córdoba. De instelling is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen met een lichamelijke en mentale beperking.


Córdoba ligt in het midden van Argentinië en is de tweede grootste stad na de hoofdstad Buenos Aires. Het openbaar vervoer is goed geregeld, wat het makkelijk maakt om je te verplaatsen van en naar jouw project.


De stad staat bekend om zijn monumenten van voor de Spaanse kolonie. Als je graag tijd doorbrengt in de natuur, kan je de vele wandelroutes ontdekken, nationale parken bezoeken en historische sites bezoeken. Voor de culturele liefhebbers is er een rang aan musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het kinderopvang project in Argentinië

Na het ontbijt bij jouw gastgezin, kun je de ochtend doorbrengen in de stad en vervolgens vertrekken naar het werk met de bus. Het is ongeveer 40 minuten met de bus naar de manege. Onze lokale collega’s gaan op jouw eerste dag met je mee naar je project, om je te laten zien hoe je hier moet komen.


Een typische dag op het project begint om 15 uur en duurt tot 19 uur, van maandag tot vrijdag. In de ochtend, avond en weekenden heb je tijd om de stad te ontdekken of rond te reizen met de andere vrijwilligers.


In de namiddag help je vooral om de kinderen en volwassenen te leren paardrijden. Je gaat gesprekken met ze aan en komt meer te weten over hun leven. De eigenaar van de instelling, die al meer dan 20 jaar paardentherapie geeft, is altijd aanwezig tijdens de paardrijlessen.


Het aantal kinderen per sessie varieert gedurende het jaar. De lessen starten meestal om 16 uur en lopen tot 16.30 uur.


De paarden moeten dagelijks verzorgd worden, dus je staat in voor de voeding en verzorging van de paarden en het uitmesten van de stallen. Je geeft de paarden een goede warming up en zadelt ze op voor elke les.


Wanneer je klaar bent met werken, is er natuurlijk tijd om te ontspannen. Jouw gastgezin ontvangt je elke avond met een lekkere maaltijd en een barbecue is hen zeker niet onbekend. Er worden ook regelmatig sociale uitjes georganiseerd. Dit is het uitgelezen moment om de andere vrijwilligers en het lokale personeel beter te leren kennen.

Stagiaires Paardentherapie helpen een jong kind met paardrijden tijdens een therapiesessie in een centrum in Argentinie.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de patiënten te assisteren in het herstel van lichamelijke of mentale problemen met behulp van paardrijlessen.


Studies hebben uitgewezen dat paardentherapie helpt in het verminderen van lichamelijke en mentale problemen. Een getraind paard kan de patiënten helpen in beweeglijkheid, ruimtelijke orientatie, spiercontrole, lichaamshouding en taal. Daarbovenop zijn paarden heel intelligente en onschuldige dieren, die niet oordelen en de houding van mensen goed weerspiegelen. Een rustige ruiter zorgt namelijk voor een rustig paard. Daarom is dit een goede manier om de patiënten tot rust te leren brengen.


Paardentherapie is een gespecialiseerde vorm van behandeling die je niet overal kunt vinden. De instelling waarmee we samenwerken, begeleidt kinderen en volwassenen met verschillende aandoeningen, gaande van autisme tot Down Syndroom of mobiliteitsproblemen. Met jouw hulp kan de instelling nog veel meer patiënten ontvangen.


Samen kunnen we een positieve impact hebben op de lange termijn en het leven van mensen met een beperking verbeteren.

Projects Abroad stagiaires Paardentherapie helpen met het schoonmaken van stallen in Argentinie.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners