A wild leopard rests at the Wild at Tuli reserve in Botswana, spotted by a volunteer in Africa.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Reis naar Afrika, ontdek dit prachtige continent en maak deel uit van een projecten in lokale gemeenschappen.

Neem deel aan vrijwilligerswerk in Afrika met Projects Abroad en maak deel uit van projecten die zijn opgezet om de duurzame ontwikkelingen in lokale gemeenschappen te ondersteunen op de lange termijn. Tijdens vrijwilligerswerk krijg je een beter inzicht op het dagelijkse leven en de uitdagingen van de lokale bevolking. Je ervaart de lokale culturen en gewoontes en wisselt kennis uit.

 

We zijn actief in verschillende landen in Afrika waar het mogelijk is om als vrijwilliger mee te helpen bij een project dat past bij jouw eigen interesses en doelen. Je kunt bijvoorbeeld bedreigde diersoorten beschermen zoals de Rothschild’s Giraf in Kenia of de Ringstaartmaki in Madagaskar. Ook kun je helpen bij de educatieve ontwikkeling van achtergestelde kinderen en de lokale leraren ondersteunen in hun werk.

 

Projects Abroad regelt alles in detail zodat jij een zorgeloze ervaring kunt beleven in Afrika. Er zijn vaste medewerkers aanwezig op elke bestemming die 24/7 voor je klaar staan. Dit betekent dat jij je als vrijwilliger kunt focussen op wat het allerbelangrijkst is: werken aan onze duurzame doelen om de lokale bevolking en natuur te helpen.

Waar in Afrika bieden we vrijwilligerswerk aan?

Afrika is een prachtig en divers continent met schitterende natuur en een rijke culturele geschiedenis. We zijn actief met vrijwilligerswerk in verschillende landen in Afrika dus je kunt een project uitkiezen dat jou het meeste aanspreekt of ervoor kiezen om projecten te combineren.

 

In Afrika zijn we vooral actief met natuurbehoud projecten; van de regenwouden in Madagaskar tot de Afrikaanse Bush in Botswana. Je kunt er ook voor kiezen om als vrijwilliger de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen in een dagzorgcentra in Ghana, Tanzania of Kenia. Wil je graag Engelse les of Sportles geven dan kan dit bijvoorbeeld in Senegal.

 

Voor elk project hebben we de specifieke problemen per bestemming zorgvuldige vastgesteld. Vrijwilligers bij het project werken aan het verlenen van hulp aan de lokale gemeenschappen om zo deze problemen te overwinnen. Doe mee met een van onze projecten in Afrika en maak deel uit van een duurzaam project dat zich inzet voor lange termijn doelen.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Wij beschikken over de kennis en staff die je graag helpen om een project te vinden dat het beste bij jou past of een op maat gemaakt project voor jou kunnen samenstellen.

Praat met een van onze project experts:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Onze partners