Projects Abroad: Een gecertificeerd B Corp

We zijn een trots lid van de toonaangevende wereldwijde 'business for good'-gemeenschap

Projects Abroad is er trots op een gecertificeerde B Corporation (of 'B Corp') te zijn, wat betekent dat we ons hebben aangesloten bij de wereldwijde beweging van bedrijven die zich inzetten om zaken te doen als een kracht voor het goede.

De 'B' staat voor Benefit for All.

Wat is een B Corp?

B Corps zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van gecontroleerde sociale en milieuprestaties, publieke transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om winst en doel in evenwicht te brengen.

We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze wereldwijde beweging die het bedrijfsleven gebruikt als een kracht voor het goede.

In juni 2024 waren er wereldwijd 8.816 B Corp's (slechts 50 in de categorie reizen), waaronder Patagonia, Intrepid Travel, Nespresso, Ben & Jerry's en The Body Shop.

Bekijk de volledige lijst met B-Corps.

Waarom is een B Corp belangrijk?

Het is belangrijk omdat het betekent dat we ons inzetten voor meer dan alleen winst. We zijn toegewijd aan onze werknemers, gemeenschappen en onze planeet. De B Corp-certificering is een rigoureus proces dat onze toewijding aan het maken van een positieve impact bewijst.

Greg Thomson, Chief Executive van Projects Abroad, over wat het voor hem betekent: "Ik ben erg blij dat Projects Abroad is gecertificeerd als een B Corp. Het geeft wereldwijde erkenning aan onze inspanningen om van de wereld een betere plek te maken door middel van reizen. Ik hoop dat klanten en medewerkers er trots op kunnen zijn dat ze voor een B Corp kiezen, in de veilige wetenschap dat ze een positieve impact hebben."

Hoe word je een B Corp?

Het is niet gemakkelijk! Om de B Corp-certificering te behalen, hebben we een uitgebreide beoordeling van onze sociale en milieu-impact ondergaan:

  • Bestuur: Hoe we beslissingen nemen en onszelf verantwoordelijk houden.
  • Werknemers: Hoe we onze werknemers behandelen en hun welzijn ondersteunen.
  • Gemeenschap: Hoe we ons inzetten voor en teruggeven aan de gemeenschappen waarin we actief zijn.
  • Milieu: Hoe we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan duurzaamheid.
  • Klanten: Hoe we waarde creëren voor onze klanten en het grotere goed dienen.

We voldeden aan strenge normen op al deze gebieden en deden een wettelijke toezegging om rekening te houden met de impact van onze beslissingen op alle belanghebbenden, niet alleen de aandeelhouders.

Om gecertificeerd te worden, moet een bedrijf een B Impact Assessment-score van 80 of hoger behalen en slagen voor een risicobeoordeling.

Gecertificeerde B Corps moeten elke drie jaar een herkeuring ondergaan.

Lees de Veelgestelde vragen over B Corps voor meer informatie.

Wat dit voor jou betekent

Voor onze deelnemers (vrijwilligers, stagiairs en studenten) betekent dit dat je ons kunt vertrouwen. Wij zijn een bedrijf dat om je geeft. Wanneer je kiest voor Projects Abroad, steun je een bedrijf dat actief bezig is om de wereld een betere plek te maken.

Voor onze communities en medewerkers (of iedereen die erover denkt om te solliciteren) maak je deel uit van een team dat zich inzet voor iets groters. Jouw werk draagt bij aan positieve verandering en we zijn dankbaar voor jouw bijdrage.

Meer informatie

De website van B Corp is de beste plek om meer te weten te komen en op de hoogte te blijven van hun werk.

Wat onze impact betreft, kun je je abonneren op onze nieuwsbrief en de pagina Onze duurzaamheid bezoeken voor de nieuwste informatie.

Onze partners