A local DJ at a radio station in the Philippines, where Projects Abroad places interns doing Journalism internships abroad.

Journalistiek stage in het buitenland

Werk voor een krant, tijdschrift, radio station of televisieshow tijdens een stage in het buitenland

Een journalistiek stage in het buitenland met Projects Abroad is een unieke manier om jouw journalistieke vaardigheden te verfijnen, een portfolio op te bouwen en internationale werkervaring op te doen.


Onze journalistieke stages in het buitenland gaan door op een radiostation, gedrukte en digitale media en TV journalistiek. Je gaat samenwerken met professionele journalisten en het dagelijkse werk observeren terwijl je nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Je kunt helpen met het onderzoeken en schrijven van verhalen, het vlotte verloop van een project of helpen met de distributie.


Je gaat ook een beter inzicht krijgen van de culturele en politieke achtergrond in het land waar je stage doet.

Kies een Journalistiek project

1-1 van 1 projecten

A journalism intern in Ghana with a supervisor
Journalistieke stage in Ghana
Bekijk dit project
  • Prijs: €1,870 voor 1 week
  • Extra weken: €315
  • Startdatum: Altijd
  • Minimale duur: 1 week
  • Leeftijd: 16 of ouder

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 049 779 99 09 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een journalistiek stage geschikt voor mij?

Onze journalistiek stages zijn geschikt voor aspiranten of professionele journalisten die iets nieuw willen leren of een andere werkomgeving willen ervaren.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, we hebben medewerkers op elk project die je ondersteunen tijdens de stage. Journalistiek is een moeilijke sector om in terecht te komen, en deze stage is een waardevolle ervaring die je kunt toevoegen aan je CV.


Tijdens jouw journalistieke ervaring in het buitenland word je ondersteund, terwijl je de omgeving en de lokale bevolking beter kunt leren kennen.


Heb je interesse in een journalistiek stage maar wil je meer betrokken zijn bij de omgeving waar je terechtkomt, dan heb je misschien interesse in een Culturele ontwikkeling project. Je kunt alle stages in het buitenland hier terugvinden.

An intern prepares for an interview on camera during one of our Journalism internships abroad.

Wat ga ik leren tijdens een journalistiek stage?

Tijdens een journalistiek stage ga je vaardigheden leren die je voorbereiden op de volgende stap in jouw carrière of opleiding. Deze unieke ervaring is ook het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.


Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over praatten:

  • Softskills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organisering, planning en tijdsmanagement.
  • Praktische werkervaring opdoen binnen journalistiek en een portfolio van je werk
  • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomsten en culturen en samen een globaal doel voor ogen hebben.
  • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.


Al deze voordelen helpen je met jouw CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt een journalistiek stage bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoorde stage dat een impact heeft op een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze vrijwilligersprojecten zo uniek zijn:

Voltijdse ondersteuning van vaste medewerkers

Tijdens deze stages ga je samenwerken met professionals. Dit is jouw kans om samen te werken met reporters die je de knepen van het vak kunnen leren, zoals wanneer je verhalen wilt schrijven en content gaat ‘chasen’. Stel al je vragen, houd je vooral niet in en draag zoveel mogelijk bij aan het project.

Projecten met een impact

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, op de lange termijn.

A Romanian wood carver is interviewed for a magazine by several students doing Journalism internships abroad.

Volgende stap

Onze partners