A journalism intern in Ghana with a supervisor

Journalistieke stage in Ghana

Leer van ervaren journalisten in print en radioen voeg een waardevolle werkervaring toe aan je CV

In een oogopslag

Neem deel aan de Journalistieke stage in Ghana en doe praktijkervaring op terwijl je leert van journalisten, reporters, editors en producers. Je kunt werken in print of radio. Je krijgt de kans om content te ontwikkelen over onderwerpen die je interesseren. Je krijgt een beter inzicht in de journalistiek van een ontwikkelingsland.

 

De media in Ghana behandelt verschillende soort onderwerpen. Het geeft je de vrijheid om te praten over problemen die de lokale gemeenschap betrekt. Deze stage geeft een waardevolle ervaring die het vermelden waard is op jouw CV, samen met een portfolio van het werk dat je hebt uitgevoerd op deze stage.

 

Je woont en werkt in Accra, de hoofdstad van Ghana, en verblijft bij een lokaal gastgezin. In je vrije tijd kun je de omgeving verkennen met de andere stagiaires en de delicatessen proeven zoals jollof rice en red red.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze Journalistieke stage in Ghana geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor jou als je op zoekt bent naar een praktische ervaring in journalistiek. Je hebt een interesse in schrijven en hebt een oog voor nieuws.

 

Je kunt kiezen uit print of radio. Je bouwt niet alleen je carrière maar ontwikkelt een portfolio die je kunt bespreken op jouw toekomstige sollicitatiegesprekken.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project, maar een geavanceerd kennis van het Engels is vereist, zowel schrijven als lezen. We raden je aan het nieuws in Ghana goed te volgen voor je vertrekt. Je schrijft mogelijk over bepaalde onderwerpen die al langer aan de gang zijn, dus een achtergrondkennis helpt je al veel wat verder als je hierover een artikel wilt schrijven.

 

Dit project is het hele jaar door beschikbaar dus je kunt op elk moment deelnemen. Hoe langer je blijft, hoe meer je ziet en hoe meer ervaring je opdoet in journalistiek in Ghana.


Als stagiaire kun je het project onderverdelen in verschillende categorieën, afhankelijk van de sector die je kiest:

 

Stel nieuwsberichten samen voor print of radio

 

Met de hulp van je leidinggevende en andere journalisten kun je brainstormen over mogelijke verhalen die je kunt schrijven. Het is mogelijk dat je onafhankelijk onderzoek doet naar het onderwerp voor je het onderwerp voortzet. Afhankelijk van de sector die je kiest, doe je interviews, neem je audio op of maak je beelden op film.

 

Afhankelijk waar je werkt, kun je verhalen schrijven over:

 

  • Persconferenties
  • Parlementaire bezoeken
  • Rechten
  • Sport
  • Entertainment

 

Hou rekening met jouw doelgroep bij het opstellen van de vragen en vraag ook om hulp wanneer je het nodig hebt. Vergeet niet alles na te lezen en te corrigeren als je klaar bent met schrijven. Het is zelfs mogelijk dat je verhalen bewerkt van de andere journalisten.

 

Publiceer nieuwsberichten of rapporteer over nieuws en evenementen

 

Je werkt met het productieteam en leert de layout maken voor drukwerk, hoe je radio stukken bewerkt.

 


Waar in Ghana ga ik werken?

Accra

Gelegen in West-Afrika, op het vlakke land vind je Accra. De stad is kleurrijk en kent een zekere drukte. Je vindt er verschillende restaurants die de lokale delicatessen serveren en kleine marktjes die handgemaakte werken verkopen.

 

Jouw stageplek in Ghana is in deze stad en je gaat merken hoeveel verhalen je kunt vertellen. Je werkt aan populaire nieuwsberichten of radiozenders in Ghana.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Journalistieke stage in Ghana

Je begint de dag met een gezond ontbijt samen met het gastgezin. Je kiest voor kleding die je knieen en schouders bedekt, vooraleer je naar je stageplek vertrekt. Vervolgens neem je de tro tro of je deelt een taxi met de andere stagiaires.

 

Een dag in een uitgeverij

 

Je dag start om 9 uur en eindigt om 17 uur. Je werkt met de professionele journalisten en leert bepaalde vaardigheden aan.

 

Elke dag is anders. Soms ga je samen brainstormen over mogelijke verhalen, schrijven en bewerken, of je leert over het productieproces. Je neemt deel aan evenementen en doet interview voor toekomstige nieuwsverhalen. Je behandelt nieuwsonderwerpen zoals:

 

  • Press conferenties
  • Parlementaire bezoeken
  • Rechten
  • Sport
  • Show business evenementen

 

Een dag op een radiozender

 

Je dag begint om 8 uur en stop rond 17 uur. Het leven van een reporter is echter nooit gedaan en jouw werk is afhankelijk van nieuws die plaatsvindt gedurende de dag. Daarom kunnen de werkuren variëren. Je werkt met verschillende editors op de zender, omdat iedereen een ander onderwerp behandelt.

 

Het werk verschilt van dag tot dag. Je doet bijvoorbeeld onderzoek, gaat editen, verhalen samenstellen en je voorbereiden op toekomstige radio uitzendingen. Of je krijgt misschien de kans om pers evenementen bij te wonen, interviews te doen of reporter te zijn tijdens een gebeurtenis.

 

Tijdens jouw vrije tijd kun je het prachtige land verkennen. Ga eropuit met de andere stagiaires en bezoek musea, proef de lokale delicatessen of ga hiken in de nationale parken.

An intern at work at our journalism placement in Ghana

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van deze stage is om je journalistieke kennis uit te breiden. Je doet praktijkervaring op en krijgt een dieper inzicht in de media in een ontwikkelingsland.

 

Er is een hoge mate van vrijheid van meningsuiting in Ghana. Veel prive radiozenders, uitgeverijen en omroepen kunnen media verspreiden zonder enige restricties. De media behandelt een brede rang aan onderwerpen. Veel van de lokale bevolking volgt het nieuws maar televisie krijgt de meeste aandacht, met de radio op de tweede plaats.

 

We willen jonge mensen in hun kracht zetten en vaardigheden in journalistiek leren ontwikkelen. Als een stagiaire geef je creatieve workshops over het uitdrukken van je mening en de verschillende topics. Je krijgt de kans om jouw kennis te delen met jonge geïnspireerde journalisten.

 

Neem deel aan onze Journalistieke stage in Ghana en doe praktijkervaring op in print of radio.

An intern at a journalism placement in Ghana holds up a newspaper

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners