Young students take part in an interactive lesson during one of Projects Abroad's volunteer teaching abroad placements.

Vrijwilligerswerk lesgeven in het buitenland

Maak een positieve impact op het leven van leerlingen in ontwikkelingslanden

Met Projects Abroad kun je als vrijwilliger lesgeven in het buitenland en help je mee aan het beschikbaar maken van onderwijs aan kinderen in ontwikkelingslanden. Als vrijwilligers help je mee aan het bouwen van een positieve toekomst.

 

Een goed opgezet onderwijsproject is essentieel in het verminderen van armoede en ongelijkheid. Dit zien we elke dag terug bij onze lesgeef projecten. Door deel te nemen als vrijwilligers draag je bij aan het onderwijs, leer je zelf verschillende vaardigheden en maak je zelf een impact bij de lokale bevolking.

 

Je kunt vrijwilligerswerk als leraar doen in lagere scholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten in ontwikkelingslanden. Je zult als klassenassistent gaan helpen en de lokale leraren ondersteunen. Dit wil zeggen dat je terecht komt in echte klaslokalen waar je bijdraagt aan de dagelijkse lessen en de leerlingen individuele ondersteuning geeft.

 

De meeste projecten hebben een focus op het geven van Engels les. Heb je een passie voor een bepaald lesonderwerp laat dit dan aan ons weten zodat wij het meest geschikte lesgeef project voor jou kunnen vinden.

 

Als je denkt aan een carrière als leraar of je wilt graag jouw kennis overbrengen en van dichtbij zien hoe het onderwijs werkt in een ander land dan is een lesgeef project de perfecte optie.

Kies een Lesgeef project

Filter by:

1-3 van 16 projecten

Volunteers clean a beach with sea lions around them
Take a Gap Semester Abroad in South America
Bekijk dit project
 • Prijs: €5,795 voor 8 weken
 • Extra weken: €450
 • Startdatum: Door het jaar heen
 • Minimale duur: 8 weken
 • Leeftijd: 17-24
A group of gap semester students experience cultural immersion in a Maasai village in Tanzania, East Africa.
Take a Gap Semester Abroad in East Africa
Bekijk dit project
 • Prijs: €4,845 voor 6 weken
 • Extra weken: €450
 • Startdatum: Door het jaar heen
 • Minimale duur: 6 weken
 • Leeftijd: 17-24
Students listen to a young Teaching volunteer in Romania while an older volunteer prepares for the lesson
Volunteer Teaching in Romania
Bekijk dit project
 • Prijs: €3,165 voor 4 weken
 • Extra weken: €365
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 4 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 049 779 99 09 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is vrijwilligerswerk lesgeven in het buitenland geschikt voor mij?

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen een lesgeef project. Als je een carrière wilt starten als leraar dan ben je op de juiste plaats. We hebben verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van jouw ervaring en interesses.

 

Denk je eraan om een lerarenopleiding te starten dan is vrijwilligerswerk bij een lesgeef project de perfecte manier om een sterk cv op te bouwen en om te vermelden tijdens interviews. Je hebt geen TEFL kwalificatie nodig om deel te nemen aan een van deze projecten. Je moet enkel beschikken over een goede kennis Engels en een passie voor onderwijzen.

 

Ervaren leraren zijn ook welkom, het is van belang dat er kennis wordt uitgewisseld zodat het onderwijs kan worden verbeterd. Er zijn een aantal lesgeef projecten voor ervaren leraren beschikbaar, neem gerust contact met ons op als je hier meer informatie over wilt.

 

Tijdens het vrijwilligerswerk word je ondersteund door lokale experts en het Projects Abroad team. Samen met gelijkgestemde vrijwilligers werk je samen aan het project.

 

Heb je interesse in lesgeven maar wil je ook meehelpen met andere problemen binnen een gemeenschap dan kun je eens kijken naar onze Sociaal werk projecten. Je kunt alle vrijwilligersprojecten in het buitenland hier terugvinden.

A volunteer teaching abroad works with students on a Projects Abroad placement.

Wat ga ik leren tijdens vrijwilligerswerk lesgeven in het buitenland?

Als vrijwilliger bij een lesgeef project in het buitenland ontwikkel je vaardigheden en kennis die belangrijk zijn voor je latere carrière. Tegelijkertijd geef je terug aan een gemeenschap die hulp nodig heeft.

 

Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over spreken:

 • Soft skills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • Lesgeef werkervaring opdoen in een echt klaslokaal.
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomst en verschillende culturen; samen werken aan hetzelfde doel.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

 

Al deze voordelen helpen je met jouw cv, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom zijn deze projecten belangrijk?

We geloven sterk dat goed onderwijs jonge kinderen helpt om de vicieuze cirkel van armoede en ongelijkheid te doorbreken. De scholen die wij ondersteunen hebben vaak een tekort aan middelen. Als vrijwilliger zorg je voor ondersteuning en enthousiasme waar dit echt nodig is.

Wat maakt een lesgeef project bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad is ons eerste doel altijd om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoord, goed ondersteund vrijwilligers project met lange termijn doelstellingen. 

 

Volledige ondersteuning van vaste medewerkers

 

Elk project wordt geleid door een voltijd medewerker die de vrijwilligers dagelijks ondersteunt. We verwachten niet dat onze vrijwilligers experts zijn in lesgeven of allemaal ervaren leraren zijn. Bij deze projecten ga je samenwerken met de ervaren en getrainde leraren uit de lokale gemeenschap en het Projects Abroad team. Zij helpen je met het plannen van jouw werk en geven graag advies wanneer je dit nodig hebt.

 

Een gerichte aanpak

 

We bieden niet zomaar een oplossing voor de korte termijn die stopt als onze vrijwilligers vertrekken. Wat onze vrijwilligersprojecten zo uniek maakt zijn onze jaarlijkse analyses en strikte beoordelingen die we samenvatten in onze Management Plannen. Het is voor ons van cruciaal belang om deze plannen te ontwikkelen en doelen voorop te stellen die zorgen voor langdurige hulp zodat zowel onze vrijwilligers als de gemeenschappen die wij helpen het gewenste resultaat behalen. 

 

A fun lesson held during one of our volunteer teaching opportunities abroad.

Onze Child Protection Policy

We nemen de veiligheid van de kinderen en leerlingen op onze projecten heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Child Protection Policy.

Volgende stap

Onze partners