Volunteers on a global gap year visit Machu Picchu on a weekend trip in Peru.

Global Gap Year - Ga op wereldreis in je tussenjaar

Doe vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens een onvergetelijke reis.

Doe mee aan onze Global Gap Year wereldreis en reis 28 weken lang naar 5 verschillende bestemmingen over de hele wereld! De Global Gap reis begint elk jaar in september en geeft je de unieke kans om in je tussenjaar de wereld te ontdekken terwijl je samen met een groep internationale vrijwilligers lokale gemeenschappen helpt en ondersteunt. 


Van bouwwerkzaamheden in Ghana tot duiken in Thailand, als vrijwilliger op deze tussenjaar wereldreis zul je nieuwe vaardigheden leren en internationale werkervaring opdoen op verschillende gebieden. Het is een fantastische manier om je horizon te verbreden en meer te weten te komen over verschillende kwesties die zich afspelen in ontwikkelingslanden. Je wordt ondergedompeld in verschillende culturen en werk samen in een internationaal team aan verschillende taken die een positieve impact maken op de lokale gemeenschappen.


Wij zorgen voor alle details, voorbereidingen, een veilige reis en 24/7 ondersteuning van ons lokale personeel zodat jij optimaal kunt genieten en je volledig kunt concentreren op jouw taken. Jouw volledige focus ligt bij het vrijwilligerswerk. Tijdens deze groepsreis krijg je de kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en herinneringen te maken die een leven lang meegaan.

Is een tussenjaar in het buitenland geschikt voor mij?

Onze Global Gap Wereldreis is geschikt voor jou als je:

 • Een pauze wilt nemen en de wereld wilt verkennen (voordat je naar de universiteit gaat)
 • Je tussenjaar wilt gebruiken om uit te zoeken wat je wilt studeren en wilt ontdekken welk werkveld bij jou past
 • Je als persoon wilt groeien en nieuwe dingen wilt leren
 • Graag en betere kennis wilt krijgen van wereldwijde problemen en uitdagingen
 • In een internationale groep vrijwilligerswerk wilt doen

Je reist over de hele wereld en ontdekt verschillende culturen, niet alleen de culturen van de bestemmingen die je bezoekt maar ook de cultuur van jouw mede teamgenoten. Als vrijwilliger werk je aan verschillende taken om de lokale gemeenschap te helpen terwijl je jezelf onderdompelt in een nieuwe manier van leven. Je doet praktische ervaring op in verschillende onderwerpen, van natuurbehoud tot kinderopvang.


Onze Global Gap groepsreis biedt je een geweldig ondersteuningssysteem en je zult vrienden voor het leven maken. Projects Abroad heeft in elke bestemming een eigen kantoor met ervaren medewerkers. Ze staan 24/7 in elke bestemming voor je klaar om je te helpen, zo heb jij alle tijd om van jouw buitenlandervaring te genieten. 


Deze reis loopt elk jaar van september tot en met mei en staat open voor alle jongeren en studenten in een tussenjaar die op zoek zijn naar een unieke ervaring.


Ben je geen student meer of wil je graag een eigen “Global Gap” in elkaar zetten neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag met het in elkaar zetten van een op maat gemaakte ervaring in het buitenland.

Hoe werkt de Global Gap Wereldreis?

Onze Global Gap Year wereldreis is een groepsreis speciaal ontworpen voor studenten en jongeren die even pauze nemen voordat ze verder studeren. Je reist in totaal 28 weken lang de wereld rond en bezoekt vijf landen op drie continenten samen met mensen van jouw leeftijd. Wij bieden je 24/7 ondersteuning van ons personeel in elke bestemming en zorgen voor alle details en voorbereidingen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is je concentreren op jouw vrijwilligerswerk.


Er zijn vaste vertrekdata voor deze reis, inclusief een wintervakantie van vier weken in december/januari. Jouw reisplan ziet er als volgt uit:

 

De deelnamekosten voor deze Global Gap wereldreis zijn inclusief:

 • Vluchten, inclusief een retourtje voor de wintervakantie
 • Maaltijden en accommodatie
 • Transfer van en naar de luchthavens in elk land
 • Excursies en activiteiten in elke bestemming
 • 24/7 begeleiding en ondersteuning van onze lokale teams

De Global Gap Year wereldreis deelnamekosten bedragen €22,995. Reserveer nu een plek voor deze unieke groepsreis.

Wat ga ik doen tijdens de Global Gap Wereldreis?

Met deze georganiseerde groepsreis krijg je de kans om vrijwilligerswerk te doen in vijf verschillende landen samen met andere internationale vrijwilligers van jouw leeftijd. Je werkt nauw samen met onze lokale medewerkers en leert over de verschillende uitdagingen waar achtergestelde gemeenschappen dagelijks mee te maken krijgen.

Je bent hard bezig met jouw taken maar neemt ook de tijd om de lokale cultuur te leren kennen en neemt deel aan verschillende excursies en activiteiten in elke bestemming.

Wat ga ik doen in Zuid-Afrika?

Je begint in Zuid-Afrika met een oriëntatie week in Kaapstad. In deze week ontmoet je jouw mede-vrijwilligers en neem je deel aan verschillende workshops die je voorbereiden op je tijd in het buitenland. Deze workshops behandelen onderdelen zoals cultuurshock en internationale issues en ontwikkelingen.


Je doet ook mee aan verschillende culturele en sociale activiteiten, bezoekt een aantal Projects Abroad vrijwilligersprojecten in Kaapstad en ontdekt de Zuid-Afrikaanse keuken. Als groep bezoek je enkele van de geweldige bezienswaardigheden zoals de Tafelberg en historische plekken zoals het Kasteel van Goede Hoop.


De volgende twee weken breng je door op het Surf project waar je kansarme kinderen en gehandicapte jongeren leert surfen of je doet mee aan het Voedingsproject om lokale initiatieven te ondersteunen en het bewustzijn van goede voeding te verbeteren in de “township” gemeenschappen. 


De laatste vier weken van je tijd in Zuid-Afrika breng je door bij een project dat je zelf kiest. Er zijn een aantal geweldige projecten om uit te kiezen, zoals:

 • Recht & Mensenrechten: loop stage bij ons lokale Projects Abroad Human Rights Office en raak betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van sociale rechtvaardigheid en mensenrechten kwesties in de lokale gemeenschappen.
 • Kinderopvang: je ondersteunt de ontwikkeling van jonge kinderen in achtergestelde gemeenschappen en bereid ze voor op hun eerste leerjaar

Bekijk alle opties op onze informatiepagina voor Zuid-Afrika 

Childcare volunteer plays a game with a child during her volunteer work with children in South Africa

Wat ga ik doen in Ghana?

De volgende fase van je reis vindt plaats in Ghana. Hier besteed je vier weken bij het Kinderopvang- en Bouwproject in Akuapem Hills.


Bij het Bouwproject werk je mee aan praktische taken binnen de gemeenschap. Je zult je handen vuil maken samen met de lokale metselaars en helpt mee met het bouwen van klaslokalen, toiletgebouwen, bibliotheken of huizen. 


Dit is belangrijk werk omdat leden van de lokale gemeenschap zich vaak geen adequate woning kunnen veroorloven en scholen onvoldoende financiering ontvangen om genoeg ruimte en klaslokalen te bieden aan de studenten. Je voorziet de gemeenschappen van betere huizen en zorgt ervoor dat de kinderen een veilige schoolomgeving hebben. 


Bij het Kinderopvangproject word je betrokken bij praktisch werk in een lokaal kinderdagverblijf. Je helpt de zorgverleners en samen met de andere vrijwilligers organiseer je leuke educatieve activiteiten voor de kinderen.


Extra handen en hulp zijn nodig omdat de dagverblijven waarmee wij samenwerken overvol zijn terwijl er niet genoeg verzorgers en leraren beschikbaar zijn. Dit betekent dat de kinderen vaak niet genoeg persoonlijke aandacht krijgen, zeker niet wanneer ze achterliggen met hun ontwikkeling. Vrijwilligers zorgen ervoor dat kinderen alle steun krijgen die ze nodig hebben en kinderen die achterliggen krijgen extra ondersteuning zodat ze met de rest van de klas mee kunnen en niet achterblijven in hun vroege ontwikkeling.

A volunteer paints a playground as part of her construction volunteering in Ghana

Wat ga ik doen in Peru?

Na je winterstop van vier weken breng je negen weken door in Cusco, Peru. Je neemt deel aan ons Lesgeef project en help mee met ons innovatieve lerarenopleiding programma dat tijdens de schoolvakanties plaatsvindt. Bij dit programma bereid je interactieve lessen voor en help je kleine groepen lokale leraren om hun Engels niveau te verbeteren.


In Peru worstelen leraren op openbare scholen met hun Engels. Ze zijn meestal experts in vakken als wetenschap en geschiedenis maar worden gevraagd om Engels te onderwijzen. Als Engels sprekende vrijwilliger kun je helpen door deze leraren te ondersteunen in hun uitspraak en zin samenstelling. 


Afhankelijk van het schema van het zomerprogramma kan je Global Gap groep ook de kans krijgen om een week door te brengen bij ons Inca & Wari Archeologie project in de Lucre-vallei van Cusco. Op dit fascinerende project doe je praktijkervaring op en leer je meer over verschillende aspecten van archeologie. 


Aan het einde van je vrijwilligerswerk bezoek je de prachtige verloren stad Machu Picchu. Na enkele dagen wandelen en ruïnes verkennen brengt je groep de laatste dagen door in Cusco om hier even te ontspannen.

Local teachers receive assistance with their English pronunciation from a volunteer on her Global Gap Year abroad in Peru.

Wat ga ik doen in Nepal?

In het kleine maar prachtige Nepal kun je ervoor kiezen om vier weken door te brengen bij een van de volgende projecten: Natuurbehoud of Geneeskunde.


Bij het Himalaya natuurbehoud project werk je in het Annapurna gebergte om natuuronderzoek te doen en de lokale biodiversiteit te beschermen. Het gebergte is het leefgebied van een aantal ongelooflijk unieke soorten, waaronder luipaarden en zwarte beren. Je bent dagelijks betrokken bij een reeks verschillende taken, van vogelonderzoek tot initiatieven voor recyclen binnen de lokale gemeenschap. 


Als je voor het geneeskunde project kiest dan loop je mee met artsen en schaduw je personeel in een druk academisch ziekenhuis in Chitwan. Dit is een geweldige kans voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het medische veld, je komt namelijk meer te weten over medische handelingen en praktijken in een andere culturele omgeving. Je wordt ook betrokken bij medische outreaches op het gebied van volksgezondheid en organiseert gezondheidsworkshops en onderwijsprogramma's voor de lokale gemeenschap.  


Als groep ga je in het weekend samen met Projects Abroad medewerkers op uitstapjes om adembenemende locaties te verkennen zoals de Mount Everest of het Chitwan National Park.

A local woman has her pulse and oxygen saturation levels measured by a Global Gap Year volunteer in Nepal.

Wat ga ik doen in Thailand?

De laatste fase van deze Global Gap wereldreis vindt plaats in Thailand. Je verblijft vier weken bij ons Natuurbehoud project in Ao Nang. In de eerste week leer je duiken zodat je een gecertificeerde PADI duiker kunt worden. Zodra je de cursus hebt voltooid begin je met duiken tussen de koraalriffen. 


Je doet onderzoek naar vispopulaties en koraalrif schade, en je verzameld afval onderwater tijdens opruimings-duiken. Boven het wateroppervlakte help je met:

 • Opruimen van het strand
 • Het planten van mangrove als herbebossing initiatief
 • Educatief outreach-werk met lokale scholen

Als je al een gecertificeerde duiker bent dan kun je meteen beginnen met de natuurbehoud taken zonder dat je eerst nog een duik training moet voltooien of je kunt beginnen met een duik specialisatie cursus. Er zijn ook taken bij de kinderopvang en lesgeef projecten als je als vrijwilligers iets anders wilt doen dan duiken. 

Two volunteers prepare to dive at our Conservation Project in Thailand during their Global Gap Year abroad.

Wat zijn de doelen van deze Global Gap wereldreis?

Het hoofddoel van dit programma is om jou een rijke culturele ervaring te bieden terwijl je tegelijkertijd samen met andere internationale vrijwilligers belangrijke gemeenschapsgerichte projecten over de hele wereld ondersteund. 


Wij geloven in het belang van culturele uitwisseling, zowel in de verschillende bestemmingen als vrijwilligers onder elkaar. Tijdens deze wereldreis van 28 weken zul je mensen uit alle lagen van het leven ontmoeten, terwijl je samen met verschillende nationaliteiten leeft en werkt. Het is een kans om van andere mensen te leren, ervaringen te delen en herinneringen te maken die een leven lang meegaan.


In elk van de landen die je bezoekt werk je bij een lopend project en draag je bij aan onze lange termijn doelen voor een positieve impact op de lokale gemeenschappen. Elk van deze projecten is ontworpen om in de behoeften van de gemeenschap te voldoen. Van natuurbehoud tot kinderopvang, je helpt een impact te maken in het leven van anderen.


Neem deel aan onze Global Gap Year wereldreis en doe internationale ervaring op terwijl je als vrijwilliger teruggeeft en een unieke reis beleefd. 

Wil je meer weten over de Global Gap Year wereldreis?

Onze Project Experts vertellen je graag meer over de projecten en de logistiek. Neem contact met ons op:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Onze partners