Projects Abroad vrouwelijke vrijwilliger werkt met kinderen in Ecuador tijdens een Kinderopvang project.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Ecuador

Help in de kleuterscholen op de Galapagos eilanden en ondersteun de vroege ontwikkeling van de kinderen

In een oogopslag

Volunteer with children in Ecuador and help promote early childhood development. You can help us give children the skills they need to succeed at school. You’ll also teach basic English and make sure that children practice good hygiene everyday.


By volunteering with children in the Galapagos, you’ll support teachers in overcrowded classrooms. You’ll help with their lessons and you’ll be able to give more individual attention to children in small groups. The more volunteers we have, the more children can get the individual support they need. This is a great way to travel and gain practical childcare experience, all while making a difference.


You’ll live in shared accommodation with other volunteers and interns on the tiny island of San Cristobal in the Galapagos. You can also request to stay with a host family. This is a unique opportunity to get an incredible insight into the lives of Galapagos locals!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Ecuador geschikt voor mij?

Als je een energiek, vrolijk en levendig persoon bent met een goede portie geduld naar de allerkleinsten toe, dan is dit project je op het lijf geschreven.

Op dit project doe je praktische ervaring op in de kinderopvang. Door basisonderwijs help je de kinderen om de eerste mijlpalen in hun ontwikkeling te behalen. Vrijwilligerswerk met kinderen in Ecuador is ook een boost voor jouw toekomstige carrière. Het vrijwilligerswerk leert je belangrijke levenslessen zoals leren samenwerken, de leiding nemen en planningen opstellen en volgen.

 

Heb je geen ervaring in kinderzorg? Maak je geen zorgen! Je wordt goed ondersteund door de lokale leerkrachten en zorgverleners. De medewerkers van Projects Abroad zijn ook vlakbij indien je met vragen zit. We voorzien bovendien ook in training, workshops en middelen om de lessen zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Het kinderopvang project in Ecuador loopt het hele jaar door en je kunt zelf bepalen wanneer je wilt deelnemen. 

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Ecuador tijdens een activiteit in een dagzorgcentrum.

Wat ga ik doen op het project?

Jouw belangrijkste rol als vrijwilliger in de kinderopvang in Ecuador is om de kleuterleidsters in de kleuterscholen te ondersteunen en zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begeleiden in hun leerproces.

Je helpt met verschillende zaken zoals:


 • Educatieve activiteiten organiseren zoals het helpen leren lezen
 • De Engelse taalvaardigheden van de kinderen verbeteren aan de hand van oefengesprekken
 • De kinderen bewust maken van het belang van een goede hygiëne
 • Extra individuele aandacht geven aan kinderen met een beperking

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Moedig leren al spelend aan


Zoals bij de meeste kleuters zijn deze allerkleinsten in Ecuador net zo enthousiast en vol van energie om nieuwe dingen bij te leren en uit te proberen. Activiteiten die de kinderen helpen bij hun ontwikkeling kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Samen educatieve liedjes zingen
 • Knutselen
 • Spelletjes doen en buiten spelen

Het is altijd belangrijk om de activiteiten speels in te kleden, zo leren de kinderen namelijk het best nieuwe dingen aan. We moedigen vrijwilligers aan om kinderen individueel te begeleiden, om zo nog beter te bepalen met welke vaardigheden ze eventueel worstelen.


Verbeter de Engelse taalvaardigheid


Galapagos is een toeristische hotspot en het wordt steeds belangrijker om een goede kennis Engels te hebben, indien je wilt werken in het toerisme. Het aanleren van deze taal op jonge leeftijd helpt de gemeenschap om in de toekomst gemakkelijker met toeristen te kunnen communiceren. Je leert de kinderen het alfabet, oefent gesprekken in het Engels en leest Engelse boekjes voorl.


Stimuleer een goede persoonlijke hygiëne


Sommige kinderen in jouw klas zullen nog nooit gehoord hebben van tanden poetsen, het belang van handen wassen en andere vormen van basishygiëne. Leer de kinderen hoe ze hun tanden het beste kunnen poetsen en het belang om gedurende de dag de handen regelmatig te wassen. Laat je creativiteit de vrije loop en zing samen liedjes, maak er een spelletje van of daag hen uit, dit zullen ze helemaal te gek vinden!  


Geef ondersteuning aan kinderen met een beperking


Door een tekort aan aangepaste instellingen in Galapagos worden kinderen met een beperking vaak in gewone scholen ingeschreven. Samen met de lokale leerkrachten kun je deze kinderen individuele aandacht geven zodat ze niet achterop komen te staan tegenover de rest van de klas.


Om je hierop voor te bereiden, geven we jou de nodige training en toegang tot onze workshops en hulpmiddelen. Zo kun je ook het beste van jezelf geven.
Waar in Ecuador ga ik werken?

San Cristobal

Je woont en werkt op het eiland van San Cristobal, wat deel uitmaakt van het Galapagos archipel, zo’n 1000 kilometer verwijderd van het vasteland in de Stille Oceaan.


De kleuterscholen waar we mee samenwerken bevinden zich in de stad van Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van de Galapagos. Je vindt er verschillende witte stranden, waarvan slechts twee toegankelijk zijn voor de mens. Alle andere stranden zijn beschermde natuurgebieden voor zeeleeuwen.


Je wordt al snel gecharmeerd door de verschillende geplaveide straatjes en het aantrekkelijke havengebied. Je ontdekt hoe mooi het eiland wel niet is, wanneer de zon laag staat en alles een goudkleurige tint krijgt.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ecuador Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Kinderopvang project in Ecuador

Je begint de dag met het ontbijt dat je gastgezin verzorgd en dat je samen met hen nuttigt. Vervolgens loop je naar je project. Jouw dag in de kleuterschool start om half 9 en loopt door tot 15 uur in de namiddag.


‘s Ochtends begeleid je de lessen samen met de leerkrachten. Je helpt de kinderen in kleinere groepjes wanneer ze kampen met leerproblemen of bepaalde opdrachten moeilijk vinden. Je krijgt de vrijheid om een lunchpakketje mee te nemen naar de kleuterschool of om thuis te lunchen bij jouw gastgezin.


Na de lunch doen de kinderen een middagdutje. Dit geeft je de tijd om de lessen voor te bereiden samen met de andere vrijwilligers en leerkrachten. Nieuwe ideeën worden altijd aangemoedigd in de kleuterscholen van Ecuador, dus laat je creativiteit de vrije loop.

In de loop van de namiddag ga je voornamelijk buiten sporten en spellen begeleiden. Zo kunnen de kinderen al hun energie kwijt voor ze weer naar huis gaan!


‘s Avonds en weekenden is er voldoende tijd om te ontspannen en het eiland te ontdekken met de andere vrijwilligers. Daarnaast is het ook het uitgelezen moment om jouw Spaanse talenkennis te verbeteren, met een van onze aanvullende taalcursussen.

Vrouwelijke Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Ecuador tijdens een knutselles op het Kinderopvang project.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling bij kinderen te verbeteren op de Galapagos eilanden. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol bij het helpen van deze kinderen om de basisvaardigheden te ontwikkelen die ze op hun leeftijd moeten beheersen.


We werken met kleuterscholen die een tekort hebben aan leerkrachten en financiering. Je ondersteunt de leerkracht en identificeert de behoeften van elk kind. Via checklists trainen we jou om de ontwikkeling te kunnen bijhouden en je bevindingen vervolgens te verwerken in onze online database.


Ecuador is een heel populaire bestemming voor toeristen, waardoor Engels een belangrijke voertaal wordt. Deze taalvaardigheid opent deuren voor de lokale bevolking en is een grote kans op een stabiele baan in het toerisme. We willen de kinderen daarom een goede basiskennis aanleren. De lokale leerkrachten krijgen hierdoor ook de kans om de Engelse taal te oefenen. Zelfs wanneer jouw vrijwilligerswerk is afgelopen, kunnen zij het door jou gemaakte lesmateriaal blijven gebruiken in de lessen.


We hebben vier doelen opgesteld in ons Care Management Plan om dit project zo duurzaam en effectief mogelijk te maken:


 • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
 • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
 • Verbeteren van het Engels
 • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


We willen de kinderen een sterke basisontwikkeling geven zodat ze met vol zelfvertrouwen aan hun toekomst kunnen beginnen. Help ons deze doelen te behalen en word vrijwilliger in de kinderopvang in Ecuador!

Vrouwelijke vrijwilligers werken met kinderen in Ecuador en verven een muur blauw om de leeromgeving van een kleuterschool te verbeteren.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in San Cristobal. Op deze manier kun je de andere vrijwilligers en stagiaires beter leren kennen, elkaars ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Onze projecten in Ecuador zijn gebaseerd in de Galapagos eilanden. Dit gebied staat bekend voor het onderzoek dat Charles Darwin heeft gedaan naar de vele diersoorten op het eiland. Het is een unieke locatie in Ecuador waar je heel wat inheemse soorten kunt ontdekken.


Tijdens jouw vrijwilligerswerk kun je de stranden ontdekken, of ga snurkelen langs de kust terwijl je de vele zeeleeuwen en de pracht onder water kunt ontdekken.


Ga hiken langs de vulkanen, volg de Darwin trail of bezoek de bekende Punta Pitt.


Er zijn veel musea en kunstgalerijen waar je meer kunt bijleren over de cultuur en geschiedenis van de Galapagos eilanden. Leer de lokale bevolking kennen en ontdek de verschillende marktjes.


Tijdens een van onze projecten ga je samenwerken met de andere vrijwilligers. Je kunt de Galapagos eilanden op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers het eiland gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners