Projects Abroad staff show volunteers around on the islands in Ecuador.

Aankomst procedure in Ecuador

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Ecuador

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Ecuador. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Ecuador

Je komt aan op vliegveld San Cristobal Island Airport (SCY). Een medewerker van Projects Abroad staat je op te wachten. Het vliegveld is dichtbij de stad Puerto Baquerizo Moreno, waar ook alle projecten zijn. Het is ongeveer 5 minuten rijden van het vliegveld naar ons lokale kantoor. De kosten van de transfer worden gedekt door Projects Abroad.

Boek je vlucht naar Ecuador

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Ecuador

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Je moet $20 contant betalen bij aankomst in Quito of Guayaquil voor een immigratie Galapagos kaart. Deze vergoeding gaat rechtstreeks naar het behoud en de verbetering van het wereldberoemde nationale park.

Jouw introductie en oriëntatie in Ecuador

Onze lokale medewerkers zijn er altijd om je te helpen. Je ontvangt een oriëntatie over je nieuwe verblijf. Een medewerker zal je laten zien waar je een simkaart kunt kopen en geld kunt wisselen. Ook zal hij laten zien waar je terecht kunt voor andere benodigdheden


In een deel van je introductie zal je ook langs ons kantoor gaan om te leren hoe we verschillende projecten runnen in Ecuador. Je ontvangt ook een introductiepakket. Dit bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals belangrijke informatie over de plaats waar je verblijft.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Ecuador

Op je eerste dag zal een medewerker je laten zien hoe je precies op je project komt. Je krijgt veel begeleiding de eerste dag, dus je echte projectwerk begint pas op je tweede dag. Het is belangrijk dat je leert wat je moet gaan doen en wat er precies van je verwacht wordt.


Je krijgt de kans om de mensen te ontmoeten waarmee je gaat werken en je krijgt een eenvoudige inleiding op je project. Dit betekent dat je een duidelijker beeld krijgt van wat voor soort activiteiten het betreft en hoe je dagen eruit gaan zien.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners