Volunteers visit Arenal volcano in their free time while volunteering in Costa Rica.

Vrijwilligerswerk in Costa Rica

Draag bij aan waardevol vrijwilligerswerk binnen de lokale gemeenschap en het natuurbehoud in het hart van Latijns-Amerika

Doe vrijwilligerswerk in Costa Rica met Projects Abroad en ondersteun de gemeenschapsontwikkeling en milieubescherming in dit prachtige land. Dit is een kans om een andere cultuur te ontdekken en vrijwilligerswerk te doen in Centraal-Amerika.


We hebben een rang aan vrijwilligersprojecten en er is zeker een project dat je aanspreekt. Wil je graag met kinderen werken, Engelse les geven, of wildlife beschermen, er zijn verschillende mogelijkheden waar je een impact kunt maken waar je passie ligt.


Onze vrijwilligerswerk mogelijkheden in Costa Rica gaan door in Heredia of Barra Honda National Park. Onze lokale staff ondersteunt je 24/7 op het project van jouw keuze.


Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers waar meer dan 25% van het land in beschermde nationale parken is gelegen. Je vindt er vulkanen, tropische regenwouden en indrukwekkende watervallen en parelwitte stranden. Het kleine land staat bekend voor zijn biodiversiteit en verschillende wildlife.

Projecten beschikbaar in Costa Rica

Filter by:

1-3 van 6 projecten

Projects Abroad volunteers planting seedlings during Conservation volunteering in Costa Rica for teenagers.
Groepsreis natuurbescherming in Costa Rica voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €2,220
Spanish language teacher teaches her students basic grammar skills in Costa Rica
Taalcursus Spaans in Costa Rica
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €1,395
Children in Costa Rica around a Projects Abroad volunteer during a sport practice
Vrijwilligerswerk gymles project in Costa Rica
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf €1,945
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Waar in Costa Rica zijn we gebaseerd?

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Costa Rica ga je verblijven in Heredia of Barra Honda National Park. We beschikken over voltijdse staff op beide locaties dus je krijgt ondersteuning waar je ook gaat werken.

Heredia

Heredia is een stad waar het grootste deel van onze projecten zijn gelegen. Het ligt in het hart van Costa Rica. Met de hoeveelheid studenten en ligging vlakbij de hoofdstad San Jose, vind je in Heredia heel wat culturele en sociale activiteiten.


Je kunt ook gemakkelijk op uitstap gaan naar Poas en de Iruza vulkanen. Andere touristische bestemmingen zoals de Arenal vulkanen en Monteverde cloud forest zijn slechts een busrit verwijderd van Heredia.

Barra Honda

Het natuurbehoud project in Costa Rica ligt in het Barra Honda National Park. Hier ga je werken en wonen tijdens jouw project. Het wildlife natuurreservaat is zo’n 25 minuten rijden van de dichtstbijzijnde stad.


Deze plaats is voor echte natuurliefhebbers die willen ontsnappen van het drukke westerse leven. In je vrije tijd kun je hiken, bordspellen spelen met de andere vrijwilligers en het tropische woud bewonderen. Wil je op avontuur dan kun je de ondergrondse grotten en spelonken gaan ontdekken, een echte aanrader.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Als je vrijwilligerswerk gaat doen in Costa Rica dan zul je landen op de luchthaven van Juan Santamaria (SJO). Na aankomst zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende vluchten, luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Costa Rica

Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners