Children in Costa Rica around a Projects Abroad volunteer during a sport practice

Vrijwilligerswerk gymles project in Costa Rica

Werk in een achtergestelde school in Costa Rica en ondersteun de gezondheid en welzijn met gymles

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als gymleraar in Costa Rica en inspireer kinderen om een actieve, gezonde levensstijl te hebben. Je gaat een waardevolle ervaring opdoen in een lokale school en helpen met het begeleiden van sportactiviteiten op de school.


Neem deel aan het sport project en deel je passie voor sport, maak een impact op de kinderen uit een achtergestelde gemeenschap. Sport helpt met het ontwikkelen van een positieve ingesteldheid en leert ons belangrijke levenslessen zoals discipline en teamwork.


Jouw vrijwilligerswerk helpt de lokale gymleraren die onvoldoende tijd hebben om voldoende aandacht te geven aan gymlessen. De scholen waar we werken zijn onderbemand en hebben een tekort aan lesmateriaal. Ze kunnen dus alle hulp gebruiken.


Je kunt een bepaalde sport kiezen of verschillende sporten en activiteiten doen met de kinderen. Je gaat de vrijheid krijgen om je eigen doelen te zetten en een unieke bijdrage te leveren aan het project. Maak jouw vrijwilligerswerk ervaring in Costa Rica de moeite waard.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk als gymleraar in Costa Rica geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor jou als je graag sport en een actieve levensstijl hebt. Je kunt jouw passie voor sport overdragen aan de kinderen en ze helpen zoveel mogelijk sporten te ontdekken en een passie voor sport te ontwikkelen.


Vrijwilligerswerk als gymleraar in Costa Rica is een manier om een echte impact te maken op kinderen in internationale gemeenschappen.


Dit gymles project in Costa Rica is een waardevolle ervaring voor je CV. Wil je een carrière in deze sector dan is deze werkervaring een stap in de goede richting!


Vrijwilligerswerk als gymleraar is een goede manier om praktische ervaring op te doen. Het gaat je nieuwe vaardigheden leren die waardevol zijn voor jouw carrière. Je kunt kiezen om gymles te geven of les te geven in een specifieke sport.


Dit project is niet alleen voor vrijwilligers die een carrière willen als gymleraar. Door deel te nemen ga je een waardevolle bijdrage leveren aan de kinderen door sport. Je hebt ook geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit sport project in Costa Rica. Je gaat samenwerken met een lokale gymleraar die je begeleidt en ondersteunt.


Onze staff in Costa Rica is 24/7 beschikbaar en helpt je graag verder. Ze zorgen ervoor dat je het meeste uit jouw vrijwilligerswerk kunt halen.

A group of kids face their local coach and a Projects Abroad sport volunteer in Costa Rica

Wat ga ik doen op dit project?

Als gymleraar in Costa Rica ga je de lokale staff ondersteunen. De activiteiten variëren en je gaat helpen met de volgende taken:


  • Assisteer een lokale gymleraar tijdens de sportlessen
  • Organiseer spellen en activiteiten voor kinderen om een actieve en gezonde levensstijl te promoten
  • Werk in een speciaal onderwijscentrum voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking

Assisteer een lokale gymleraar tijdens de sportlessen


Je gaat werken met lokale scholen in achtergestelde gemeenschappen en de lokale gymleraar ondersteunen. Veel scholen in Costa Rica hebben geen toegang tot sportmateriaal en gymleraren. Jouw ondersteunende rol is ook afhankelijk van de school waar je gaat werken.


Organiseer spellen en activiteiten voor kinderen om een actieve en gezonde levensstijl te promoten


Als vrijwilliger ga je helpen met sportactiviteiten die de gezondheid promoten, zoals dodgeball, verstoppertje en dansen. Maar je kunt nog zoveel meer activiteiten doen. Er is ruimte om je eigen ideeën uit te werken met de lokale gymleraar.


Sommige scholen geven ook andere sporten zoals volleybal, atletiek en voetbal. Je kunt kiezen les te geven in een van deze sporten of je kunt een nieuwe sport introduceren. Sommige scholen hebben beperkte faciliteiten en sportmateriaal, Gebruik je creativiteit en bedenk manier om sporten te beoefenen zodat de kinderen actief kunnen bewegen.


Werk in een speciaal onderwijscentrum voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking


Je kunt ook kiezen om te werken in een speciaal onderwijscentrum voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Heb je hier interesse in dan kun je dit laten weten op het inschrijfformulier. Hier ga je alternatieve manieren bedenken om een positieve impact te maken op mensen met een beperking.


Waar in Costa Rica ga ik werken?

Heredia

Als gymleraar vrijwilliger in Costa Rica ga je werken en wonen in Heredia. Deze stad ligt in het centrum van Costa Rica en zo’n 11 kilometer verwijderd van de hoofdstad San Jose.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Als je vrijwilligerswerk gaat doen in Costa Rica dan zul je landen op de luchthaven van Juan Santamaria (SJO). Na aankomst zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende vluchten, luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Costa Rica

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project

Je gaat het grootste deel van jouw tijd doorbrengen op de school. Jouw uurrooster zal gelijklopen zijn met de normale schooluren.


De schooldagen in Costa Rica worden gesplitst in twee: de helft van de kinderen hebben ‘s ochtends les, de andere helft krijgen les in de namiddag.


De ochtend school gaat door tussen 7 uur tot 12:10 uur. De namiddag school gaat door tussen 12:30 en 17:40 uur. De uren zijn afhankelijk van de school waar je gaat werken maar je gaat zo’n 5-6 uur werken per dag, van maandag tot vrijdag.


Tijdens de werkuren ga je de lokale gymleraren ondersteunen. Soms ga je jouw eigen gymlessen geven of helpen met het geven van coaching sessies en sportspellen die de kinderen doet bewegen.


Tijdens je vrije tijd heb je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Heredia is een actieve, culturele stad met verschillende sociale activiteiten. Het is centraal gelegen en ideaal om de rest van Costa Rica te ontdekken.

A volunteer runs with a kid during practice on the sport volunteering project in Costa Rica

Doel en impact van dit project

Het doel van dit project is om de kinderen in achtergestelde gemeenschappen toegang te geven tot gymlessen. Veel scholen in Costa Rica hebben beperkte toegang tot sportmateriaal en gymleraren.


Door gymles te geven ga je kinderen inspireren om een gezonde en actieve levensstijl te starten. Sport kan een motiverende uitlaatklep zijn voor kinderen in moeilijke leefomstandigheden. Andere kinderen kunnen hun vaardigheden ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen, discipline ontwikkelen en leren samen te spelen.


Dit project geeft je de mogelijkheid om het dagelijkse leven en werk te ervaren in een ander land. Je gaat een bredere kijk krijgen op de wereld en de problemen in ontwikkelingslanden. Het is een unieke kans om vaardigheden zoals leiderschap en team management te ontwikkelen.


Neem deel als gymleraar in Costa Rica en maak een positieve impact op de kinderen door sport.

A volunteer poses with his team on a sports placement in Costa Rica

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Heredia. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Costa Rica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

With more than 25% of its land protected in national parks, Costa Rica is a nature lover’s paradise. It has everything from volcanoes to tropical rainforests, and magnificent waterfalls to beautiful sandy beaches. This tiny country is also renowned for its biodiversity and boasts an array of wildlife.


The vibrant city of Heredia, where most of our projects are based, is situated in the heart of Costa Rica’s coffee-growing country. With its large student population and close proximity to the exciting capital city of San Jose, Heredia has an active cultural and social scene.


You can easily reach the impressive Poas and Irazu volcanoes on a day-trip from Heredia. Many other popular tourist destinations, such as Arenal volcano and Monteverde cloud forest, are only a few hours bus ride away.


You're never far from the coast in Costa Rica. Spoilt for choice by the number of idyllic beaches, you'll have plenty of opportunities for water-based activities like surfing, swimming, or scuba diving in your free time.


There will likely be other volunteers in Costa Rica with you. So you can choose to explore on your own or as a group.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Onze partners