A Projects Abroad volunteer gets shown around a local market after his arrival in Costa Rica

Aankomst Procedure in Costa Rica

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visum voor je reis naar Cambodja

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Costa Rica. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Aankomst luchthaven en pick-up in Costa Rica

Wij dekken de kosten van je vervoer van en naar het vliegveld, zodat je je over één ding minder zorgen hoeft te maken als je aankomt in Costa Rica.

Je aankomstluchthaven in Costa Rica is Juan Santamaría International Airport (SJO) in San José. Onze medewerkers in het land zullen er zijn om je te begroeten op het vliegveld. Ze zullen een Projects Abroad-bordje dragen, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

Vanaf het vliegveld brengen onze medewerkers je naar je accommodatie. De rit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van het verkeer en de locatie van je gastgezin.

Boek je vlucht naar Costa Rica

Online vluchten zoeken is gemakkelijker dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als je hulp nodig hebt, hebben onze medewerkers grondige kennis van al onze bestemmingen. We laten je weten naar welke luchthaven je vliegt en adviseren je de beste manier om er te komen.

We kunnen je adviseren over het boeken van de beste retourvluchten, zodat je verzekerd bent van de veiligste, handigste en voordeligste vluchtopties, hoe complex je reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visum vereisten voor jouw vrijwilligersproject of stage in Costa Rica

Een van de voordelen van vrijwilligerswerk bij ons is de visumbegeleiding die we je geven. We hebben een speciaal visumteam dat up-to-date informatie heeft over visumvereisten voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt contact met ons opnemen als je vragen hebt over visa, groot of klein, en wij zullen je door het proces heen loodsen. Zodra je een aanvraag hebt ingediend, krijg je ook een link naar je eigen MyProjectsAbroad webpagina met alle benodigde visuminformatie.

Jouw introductie en oriëntatie in Costa Rica

Op je eerste volledige werkdag in Costa Rica krijg je een introductie in het land. Je Projects Abroad Coordinator haalt je op bij je gastgezin om je rond te leiden door de omgeving.

Een medewerker zal je ook door je projecthandboek leiden. Je ontvangt een introductiepakket met belangrijke informatie die je tijdens je reis kunt raadplegen. Dit bevat dingen zoals een kaart van de stad met belangrijke plaatsen gemarkeerd en contactinformatie van Projects Abroad.

Je coördinator zal je vervolgens rondleiden door Heredia. Je bezoekt belangrijke bezienswaardigheden en voorzieningen, zoals internetcafés, het postkantoor en wisselkantoren.

Navigeren met het openbaar vervoer in een vreemd land kan lastig zijn. Je coördinator neemt de tijd om je te laten zien hoe het bussysteem werkt. Veel vrijwilligers nemen doordeweeks de bus naar hun werk, dus het is handig om je coördinator erbij te hebben om je te laten zien welke bus je moet nemen.

Als je dichtbij genoeg woont, loop je elke dag naar je stage. Je coördinator zal je laten zien wat de beste route is, zodat je elke dag met een gerust hart naar je stage kunt lopen. Projects Abroad dekt alle noodzakelijke werkgerelateerde transportkosten.

Jouw eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Costa Rica

We begrijpen dat je nerveus kunt zijn op je eerste dag bij je stage. Het kost tijd om je draai te vinden en uit te vinden hoe je werk precies past. Daarom reserveren we de eerste volledige dag voor je projectoriëntatie.

Je maakt kennis met de lokale medewerkers en de andere vrijwilligers die al op het project werken. Je begeleider legt uit wat jouw rol op de stageplaats is en geeft je een idee van wat er van je wordt verwacht. Ze leiden je ook rond, zodat je weet waar alles is.

We zorgen ervoor dat je een goede introductie krijgt op je stage voordat je aan je werk begint. Dit betekent dat je je op je tweede dag, wanneer het echte werk begint, zelfverzekerd voelt om het verschil te gaan maken.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners