Neem contact op
Tussenjaarsprogramma's in het buitenland

Vrijwilligersprogramma's voor een tussenjaar in het buitenland

Gebruik je tussenjaar om andere landen te verkennen, je potentieel te realiseren en echte ervaring op te doen

Klaar om los te komen van het gewone en te beginnen aan een transformerende reis? Je tussenjaar is je kans om te ontdekken waartoe je echt in staat bent, en Projects Abroad is er om je te helpen er een onvergetelijke tijd van te maken.

Je doet praktijkervaring op en steunt tegelijkertijd gemeenschappen in nood. Het is een spannende en andere manier om het volgende hoofdstuk van je leven na de middelbare school te beginnen. Als je deze herfst of winter iets wilt doen, raden we je onze Gap Projects aan:

Tijdens een gap year in het buitenland na de middelbare school kan de ervaring precies worden afgestemd op jouw interesses en doelen. Je kunt een carrière verkennen waarin je geïnteresseerd bent, zoals geneeskunde of rechten, en relevante werkervaring toevoegen aan je cv. We hebben opties voor studenten die hun toelating tot de universiteit hebben uitgesteld en voor studenten die vinden dat ze nog niet klaar zijn voor een vervolgopleiding. Wat je motivatie ook is, wij zijn er om je te helpen vinden wat je zoekt.

Er is veel waar je bij betrokken kunt raken door tijdens je tussenjaar vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Je kunt bedreigde ecosystemen en wilde dieren beschermen op een Conservation Project. Of je kunt kinderen de opvoedkundige ondersteuning geven die ze zo hard nodig hebben tijdens een kinderopvangproject. Als je graag onafhankelijker wilt zijn, raden we je aan je aan te sluiten bij Flexi Trips en je eigen tussenjaarprogramma samen te stellen.

Al onze programma's zijn gericht op het implementeren van duurzame oplossingen voor de lange termijn. Wij geloven niet in snelle oplossingen. Dus hoe kort of lang je tussenjaar in het buitenland ook is, je zult deel uitmaken van voortdurende inspanningen om een echt verschil te maken.

Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen tijdens mijn tussenjaar?

We willen dat je het meeste uit je tussenjaar haalt. Dus, afhankelijk van je doelen, helpen we je met het samenstellen van een tussenjaar reisprogramma waar je het meeste aan hebt.

Hier zijn zes van de populairste redenen waarom onze vrijwilligers vrijwilligerswerk in het buitenland hebben gedaan tijdens hun tussenjaar:

 1. Verken een carrièrepad: Verken potentiële carrièrepaden en ontdek waar je gepassioneerd over bent. Het is ook een geweldige manier om erachter te komen of je een uitdagende carrière ambieert, zoals geneeskunde of rechten. Als je niet zeker weet wat je wilt doen, kun je experimenteren en tijd besteden aan verschillende programma's en stages.
 2. Doe praktische ervaring op: Geef je carrière de beste start met wereldwijde ervaring. Je leert rechtstreeks van lokale professionals door met hen samen te werken. Je kunt bijvoorbeeld artsen in Kenia volgen of vergaderingen met advocaten in China bijwonen. Met ervaring uit de echte wereld geef je je cv een extra streepje voor op de concurrentie.
 3. Krijg een internationaal perspectief: Mensen over de hele wereld worstelen elke dag met andere uitdagingen en problemen. Je krijgt een beter inzicht in deze wereldwijde problemen en je leert over verschillende manieren om mensen te helpen waar dat het meest nodig is.
 4. Maak deel uit van een positieve verandering in de wereld: Bij Projects Abroad is ons eerste doel om de gemeenschappen waarin we werken ten goede te komen. Elk van onze vrijwilligersprojecten en stages is ethisch, goed ondersteund en onderdeel van een betere toekomst. We werken met doorlopende beheerplannen om ervoor te zorgen dat onze impact duurzaam is. We houden onze impact bij met behulp van bronnen zoals onze eigen Global Impact Database. Je kunt meer lezen over onze impact om erachter te komen waar jij deel van uitmaakt.
 5. Gaop reis en vink landen van je bucketlist af: Gebruik je tussenjaar om je horizon te verbreden, jezelf onder te dompelen in nieuwe culturen en adembenemende landschappen te verkennen. Het is een kans om de wereld als een nieuw klaslokaal te zien!
 6. Ontdek waartoe je in staat bent: Reizen kan een transformerende ervaring zijn. Het zien van een ander deel van de wereld zal je een frisse kijk geven op wie je bent in de wereld, hoe je anderen kunt helpen en wat je sterke punten zijn.

Projects Abroad ondersteunt je bij elke stap. We kunnen je helpen kiezen waar je heen wilt gaan en welke projecten je wilt selecteren. Waar je ook heen gaat, onze medewerkers staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij het tussenjaar van je dromen hebt.

Studenten in het tussenjaar planten mangroves.

Veelgestelde vragen over tussenjaren

We organiseren al 30 jaar avontuurlijke gap year reizen, dus we hebben in die tijd al heel wat vragen beantwoord! Hier zijn een paar van de meest gestelde vragen.


Wat is een tussenjaar?

Een tussenjaar is je kans om een pauze te nemen van school, werk of universiteit. Het gaat over de tijd nemen om te groeien als persoon en je voorbereiden op de volgende fase in je leven. De meeste mensen kiezen ervoor om te reizen, nieuwe dingen te proberen, nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Het beste aan een tussenjaar is volgens ons dat er geen regels zijn! Geen twee tussenjaren hoeven hetzelfde te zijn. Het gaat erom iets te vinden waar je gepassioneerd over bent.

Bij Projects Abroad richten we ons op tussenjaar reizen. De meeste mensen reizen niet het hele jaar met ons mee, maar in plaats daarvan twee of drie maanden. Daarna doen ze de rest van het jaar andere dingen.

Wij denken dat dit de beste manier is om zoveel mogelijk te doen tijdens je tussenjaar!


Wat kan ik doen voor een tussenjaarprogramma?

Onze tussenjaarprogramma's zijn individuele plannen die speciaal voor jou zijn ontworpen. Je kunt ervoor kiezen om ervaring op te doen tijdens een stage of om vrijwilligerswerk te doen. We kunnen je helpen om het perfecte tussenjaar voor jou samen te stellen en je kunt ook verschillende projecten en landen combineren.

Onze Flexi-reizen zijn ideaal voor tussenjaren op maat. Je kunt verschillende soorten werk kiezen, zoals:

Je kunt ook deelnemen aan een Teamtocht als je samen met een vaste groep in korte tijd een specifieke uitdaging wilt aangaan.


Ben ik veilig tijdens mijn tussenjaar in het buitenland?

Bij Projects Abroad is jouw veiligheid onze eerste zorg. We sturen je niet naar een land dat politiek instabiel is of als onveilig wordt beschouwd. Daarnaast hebben we toegewijde medewerkers in het land om je 24/7 te ondersteunen.

Wanneer je aankomt in een land om je tussenjaar in het buitenland te beginnen, zullen we personeel hebben om je op te halen op het vliegveld. We zorgen er ook voor dat je veilig op het vliegveld aankomt wanneer je naar huis of naar je volgende bestemming vliegt. Op je eerste dag krijg je een volledige briefing. We leren je alles wat je moet weten over waar je woont en het werk dat je zult doen.

Als extra veiligheidsmaatregel zijn al onze stages volledig onderzocht, gecontroleerd op veiligheid en beoordeeld op risico's in overeenstemming met de Britse norm BS8848 voor de Adventure Travel Sector. Dit betekent dat onze programma's je de zekerheid bieden dat je veilig bent en dat er goed voor je wordt gezorgd.


Kan ik gratis vrijwilligerswerk doen tijdens mijn gap year in het buitenland?

We krijgen vaak de vraag of we gratis vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden voor tussenjaren. Het korte antwoord is nee. Er zijn verschillende redenen waarom we al onze deelnemers vragen een vergoeding te betalen voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

Vergeet niet dat de meeste mensen hun vrijwilligersplannen voor een tussenjaar lang van tevoren organiseren. Als je nog bezig bent met het plannen van een toekomstige reis, kun je gebruik maken van ons advies over fondsenwerving om je te helpen je tussenjaar betaalbaarder te maken.

Je kunt elke Projects Abroad-reis ook geleidelijk in termijnen betalen. Je hebt bijvoorbeeld alleen een kleine aanbetaling nodig wanneer je je aanmeldt om met ons mee te gaan.

Kies een flexibele reis voor je tussenjaar

Filter by:

1-3 van 115 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,870 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We praten graag met je over het samenstellen van een gap year op maat. De meeste van onze medewerkers hebben zelf een tussenjaar in het buitenland gehad, dus ze staan klaar om je grote of kleine vragen te beantwoorden.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Onze partners