Neem contact op
A gap year volunteer abroad teaches a child the alphabet in Thailand as part of her Childcare Project.

Vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens een tussenjaar

Ontdek je potentieel tijdens jouw tussenjaar op een van onze vrijwilligersprojecten of stages in het buitenland

Een tussenjaar, ook wel een "gap year" genoemd, is een goed moment om te ontdekken waartoe je in staat bent en jezelf verder te ontwikkelen. Door middel van vrijwilligerswerk geef je jezelf de mogelijkheid om te groeien als individu terwijl je deel uitmaakt van een internationaal initiatief en bijdraagt aan een positieve verandering op de langer termijn.

 

Tijdens vrijwilligerswerk bij een van onze projecten in het buitenland help je met het opzetten van duurzame oplossingen voor specifieke lokale problemen. Jouw inzet is van belang voor de lokale gemeenschappen en organisaties waar Projects Abroad mee samen werkt. Samen met andere internationale vrijwilligers werk je aan taken die bijdragen aan onze korte - en lange termijn doelen. Kies je voor een stage in het buitenland dan doe je voornamelijk praktische ervaring op onder begeleiding van lokale professionals en kun je groeien binnen een professionele rol. 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Projects Abroad waardoor je jouw tijd nuttig kunt besteden tijdens een tussenjaar of een sabbatical. Je kunt op elk moment van het jaar met een project mee doen. Vrijwilligerswerk in het buitenland is de ideale manier om de wereld te ontdekken en een beter beeld te krijgen van verschillende gemeenschappen en culturen terwijl je zelf groeit en kennis uitwisselt.

 

Jaarlijks neemt een groep internationale vrijwilligers ook deel aan een Global Gap Wereldreis, dit is een geheel georganiseerde groepsreis van 28 weken naar 5 bestemmingen. Meer over de Global Gap Wereldreis kun je hier lezen.

Filter by:

1-3 van 114 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,870 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Verder gaan: Gap Semesters

Ervaar de grootste hits - alles wat op je bucketlist voor reizen met een tussenjaar zou moeten staan, plus nog veel meer.

Kies uit de volgende gap-semesters:

Wat zijn de voordelen van een tussenjaar?

Een tussenjaar is meer dan avontuur opzoeken en rondreizen. Het is een moment in je leven waar je zelf kunt groeien, zowel persoonlijk als op professioneel gebied. Je hebt alle tijd om de wereld te ontdekken en mensen van verschillende afkomst te ontmoeten.

 

Een sabbatjaar staat meteen ook goed op je cv omdat je praktische en relevante werkervaring opdoet in het buitenland. Je ontwikkelt communicatie- , persoonlijke- en planningsvaardigheden. Vaardigheden die belangrijk zijn binnen elke carrière. Jouw ervaring tijdens een tussenjaar is ook een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen waarbij je jezelf profileert als een zelfstandig individu met een hoop zelfvertrouwen en een unieke ervaring op zak.

 

Kies je ervoor om vrijwilligerswerk te doen dan ga je actief bijdragen aan verschillende lange termijn doelen. Ons vrijwilligerswerk in het buitenland draagt bij aan duurzame en lange termijn projecten die het hele jaar door actief zijn, onafhankelijk van het aantal vrijwilligers op het project. Dit wilt zeggen dat je op elk moment van het jaar kunt deelnemen.

Students volunteering with Projects Abroad for their gap year help plant mangroves in Fiji, South Pacific.

Gap Year Planning

 

Bij Projects Abroad kun je terecht voor een zorgeloze ervaring waar jouw veiligheid de hoogste prioriteit is. We zullen je nooit naar een land sturen dat politiek instabiel of onveilig is. In elke bestemming hebben we een eigen kantoor met professionele en gepassioneerde medewerkers die 24/7 voor je klaar staan mocht je hulp nodig hebben.

 

Het plannen van jouw tussenjaar hoeft niet stressvol te verlopen. Wij helpen je met de voorbereiding en zorgen ervoor dat jouw ervaring onvergetelijk wordt zowel voor, tijdens als na het project. Weet je niet hoe je geld kunt inzamelen voor jouw sabbatjaar dan kun je onze fondsenwerving gids gebruiken voor tips en inspiratie.

 

Na aankomst op jouw uitgekozen bestemming word je persoonlijk verwelkomd door onze staff en naar jouw project gebracht. We zorgen ervoor dat het vervoer van en naar de luchthaven veilig verloopt. Op je eerste dag krijg je ook een volledige briefing waar je meer te weten komt over jouw verblijfplaats en het werk dat je gaat doen.

Gap Year Ideeën: wat zijn de mogelijkheden?

Het is natuurlijk belangrijk dat je in jouw tussenjaar meedoet aan een project dat bij jou als persoon past. Er zijn bij Projects Abroad een aantal opties.

 

De flexibele projecten zijn het hele jaar door actief waardoor je zelf kunt kiezen wanneer je bij een project begint. Je krijgt ondersteuning en hulp van onze ervaren lokale staff wanneer dit nodig is. Als er meerder projecten of bestemmingen zijn in het buitenland die jou aanspreken dan is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen met onze combinatiemogelijkheden.

 

Wil je graag als vrijwilliger in een groep aan hetzelfde doel werken dan raden we onze groepsreizen aan. Deze vinden plaats op vaste data gedurende het jaar. Je kunt er als vrijwilliger ook voor kiezen om bijvoorbeeld met een groepsproject te beginnen en hierna door te gaan bij een flexibel project om zo langer bij een project mee te helpen.

 

Jaarlijks wordt er ook een Global Gap Wereldreis georganiseerd voor vrijwilligers die graag als groep langer naar het buitenland willen. Met de Global Gap Wereldreis ga je samen met een groep internationale vrijwilligers naar drie verschillende continenten en vijf verschillende landen in een periode van 28 weken. Samen werken jullie aan verschillende taken en doelen om de lokale gemeenschappen te ondersteunen en praktische werkervaring op te doen. 

 

Plan jouw tussenjaar met Projects Abroad en verleg je grenzen!

Volgende stap

Onze partners