In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania

Werk aan de basisopleiding en levensvaardigheden van kinderen in het prachtige en kleurrijke Tanzania.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania en help mee om de vroege ontwikkeling van de jonge kinderen in dagzorgcentra te ondersteunen. Je wordt betrokken bij het uitvoeren van educatieve activiteiten, spellen en sportlessen. Dit is een kans om ervaring op te doen in de kinderopvang, de lokale cultuur en gewoontes te ontdekken en je horizon te verbreden. 

 

De dagzorgcentra waar wij mee werken zijn vaak onderbezet en overvol. Als vrijwilliger ben je een welkom paar extra helpende handen en wordt je met open armen ontvangen door de lokale leraren en zorgverleners. Alles wat je bij dit project doet draagt bij aan een positieve impact op onze lange termijn doelen om de ontwikkeling en het onderwijs van kinderen te ondersteunen. 

 

Je werkt in Arusha. Omgeven door een weelderige groene natuur die je in je vrije tijd kunt ontdekken. In het weekend kun je op safari of een reis maken naar het eiland paradijs Zanzibar. 

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit project geschikt voor mij?

Als je energie haalt uit het werken met kinderen dan is dit sociaal vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania iets voor jou. Je doet ervaring op in kinderopvang en maakt tegelijkertijd een verschil in de lokale gemeenschap.

 

Het Kinderopvang project in Tanzania is geschikt voor alle leeftijden, als vrijwilliger heb geen specifieke ervaring of kwalificaties nodig om deel te nemen. Onze lokale medewerkers begeleiden je bij op het project als je dit nodig hebt. Je kunt altijd bij hun terecht als je vragen hebt.

 

Denk je aan een carrière in lesgeven of kinderopvang? Dit is een kans om praktische ervaring op te doen en een eerste stap is richting jouw toekomstige carrière.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen.

Childcare volunteers working with children in Tanzania pose for a picture with teachers and children during a Care outreach.

Wat ga ik doen op het project?

Er zijn heel wat verschillende taken waarmee je kunt helpen tijdens vrijwilligerswerk in Tanzania. Jouw werk op het project bereidt de kinderen voor op school en verbetert hun algemene ontwikkeling. Als vrijwilliger ben je onder andere bezig met:

 

  • Werk in kleine groepen en help de kinderen met schoolwerk
  • Organiseer spellen en activiteiten om de ontwikkeling te ondersteunen op een leuke manier
  • Houdt de vooruitgang van elk kind bij

Jouw werk bij het project kun je onderverdelen in drie categorieën:

 

Help kinderen met hun opleiding

 

Als vrijwilliger is een van je belangrijkste taken ervoor zorgen dat er geen kind achterblijft met hun ontwikkeling. Je geeft les in kleine groepen zodat je makkelijk kunt achterhalen waar de kinderen eventueel moeite mee hebben. De lessen kun je vervolgens aanpassen en de focus verleggen naar het aanleren van vaardigheden waar ze mee achterliggen.

 

Veel klassen en dagzorgcentra zijn overvol, waardoor de leerkrachten hun aandacht moeilijker kunnen verdelen over alle kinderen en vaak ook geen tijd hebben om kinderen die achterliggen extra aandacht te geven. Door een ondersteunende rol in te nemen kun je een wereld van verschil maken voor elk kind.

 

Ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen

 

De eerste jaren van een kind zijn cruciaal en samen spelen is een van de belangrijkste onderdelen voor hun ontwikkeling. Samen met de projectcoördinator bedenk je leuke spelletjes en activiteiten die het leren aantrekkelijker maken voor de kinderen.

 

Je kunt sportlessen organiseren en zo de lichamelijke ontwikkeling ondersteunen of de kinderen creatief leren denken door samen te knutselen. Denk aan alternatieve manieren om de kinderen voor te bereiden op de lagere school.

 

Houd de vooruitgang in de gaten

 

Als vrijwilliger houd je toezicht tijdens de activiteiten zodat je kunt opvolgen hoe de kinderen zich ontwikkelen. Alle informatie verwerk je in onze Global Impact Database waarin wordt bijgehouden welke kinderen extra aandacht nodig hebben. Toekomstige vrijwilligers kunnen dan verder werken aan de informatie die jij hebt verzameld en ervoor zorgen dat elk kind wordt ondersteund. 


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Arusha is een prachtige stad aan de voet van de Meru berg. Je wordt aan de ene zijde omgeven door de wilde natuur en aan de andere zijde door het drukke stadsleven. In jouw vrije tijd kun je de lokale marktjes bezoeken of de prachtige batik kunstwerken bewonderen.

 

Zul je in deze stad werken bij kinderdagverblijven, kleuterscholen of een centrum voor kinderen met een beperking.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project

De werkweek loopt van maandag tot en met vrijdag. In de ochtend kun je van een typisch ontbijt genieten met een kopje chai thee. Zodra je klaar bent neemt je een ‘dalla dalla’ van jouw verblijf naar het project.

 

Afhankelijk waar je werkt begint de dag tussen 7 en 8 uur ‘s ochtends. Jouw werkdag eindigt rond 16 uur.

 

In de ochtend help je de kinderen met huiswerk, verdeel je ze in groepen, geef je sportles en begeleid je ze met knutselen. Je kunt de kinderen leren lezen en schrijven in kleinere groepjes en individueel aandacht besteden aan kinderen die extra hulp nodig hebben.

 

Na een voedzame lunch kun je samen met andere vrijwilligers de volgende activiteiten voorbereiden. Bedenk creatieve spelletjes of ontwerp educatieve posters om op te hangen in de klaslokalen. Je krijgt ook de tijd om alle informatie van de kinderen in te voeren in onze Global Impact Database zodat wij weten hoe het met de ontwikkeling van de kinderen gaat.

 

In de avonden heb je vrije tijd en krijg je de kans om de Tanzaniaanse cultuur beter te ontdekken.

Projects Abroad volunteers with children in Tanzania play ball activities outside a kindergarten.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling en het basisonderwijs van kinderen te ondersteunen. Projects Abroad heeft ervoor gekozen om niet samen te werken met weeshuizen in Tanzania. We leggen de focus op gemeenschapsgerichte programma’s waar de kinderen bij hun gezin kunnen blijven.

 

In de dagzorgcentra, kleuterscholen en centra voor kinderen met een beperking is een tekort aan personeel. De klassen zijn overvol en dat maakt het moeilijk voor het personeel om de kinderen genoeg aandacht te geven, vooral aan kinderen die achterliggen. Kinderen kunnen achterlopen met hun ontwikkeling en hebben moeite met het leren van nieuwe vaardigheden. Deze kinderen raken op latere leeftijd vaak in de problemen binnen het schoolsysteem. Onze vrijwilligers zorgen voor extra aandacht en ondersteuning waar dit nodig is.

 

Bovendien moeten ouders en andere familieleden vaak lange uren werken om hun gezin te onderhouden. Kinderen krijgen thuis niet altijd de stimulans die ze nodig hebben. De kinderen hebben een veilige speelruimte nodig en een goede basis opleiding.

 

Aan de hand van checklisten en onze Global Impact Database proberen we de vooruitgang van de kinderen op te volgen en in te grijpen wanneer een kind moeite heeft met nieuwe vaardigheden. Je houdt de vooruitgang van de kinderen goed in de gaten en observeert ze tijdens de lessen en spellen die je begeleidt.

 

Om te zorgen dat we altijd aan onze algemene visie werken hebben we drie hoofddoelen opgesteld in ons Childcare Management Plan voor Tanzania. Dit zijn:

 

  • Promoten en ondersteunen van de vroege ontwikkeling van jonge kinderen
  • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
  • Verbeteren van het Engels

 

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania en help ons deze doelen te behalen.

Female volunteer working with children in Tanzania high fives a young boy outside a care centre.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners