Volunteers follow a Projects Abroad staff member while learning how to navigate Tanzania.

Aankomst procedure Tanzania

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Tanzania

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Tanzania. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Tanzania

Bij aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro (JRO), wordt je verwelkomd door vriendelijke medewerkers van Projects Abroad.Vanaf  Kilimanjaro is het ongeveer een uur rijden naar de stad Arusha. Het is ook mogelijk om vanaf het busstation in Arusha te reizen naar Nairobi of Dar es Salaam met de bus.

Als je vrijwilligerswerk gaat doen in de stad Moshi, zal een van onze medewerkers je vervoeren naar het gastgezin. Dit zal ongeveer 2 uur rijden zijn, afhankelijk van het verkeer.


Eenmaal aangekomen bij je gastgezin, kun je in alle rust uitpakken en ontspannen.

Boek je vlucht naar Tanzania

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Tanzania

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Alle vrijwilligers in Tanzania moeten een lokaal  visum aanvragen zodra ze in het land aankomen. De kosten van dit visum variëren van US $ 250 - $ 300, afhankelijk van je nationaliteit en waar je vrijwilligerswerk doet (in Arusha of Moshi).


Een medewerker van Projects Abroad zal je helpen bij dit proces, deze uitgave is niet inbegrepen in de prijzen van Projects Abroad en moet door jou worden betaald. Als je langer dan 90 dagen reist, neem dan contact met ons op voor meer gedetailleerde visuminformatie.

Jouw introductie en oriëntatie in Tanzania

Onze medewerkers zullen je helpen je bij alles wanneer je net arriveert. Zodat je op je gemak bent bij je nieuwe gastgezin. Ze geven je een rondleiding in het dorp of stad waar je terechtkomt. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen of geld te wisselen.


Je zal ons kantoor bezoeken en meer te weten komen over hoe we onze projecten in Senegal uitvoeren. We zullen je ook een introductiepakket geven, dat nuttige informatie bevat, zoals kaarten en contactgegevens.


Navigeren met het openbaar vervoer in het buitenland kan lastig zijn, dus jouw coördinator zal de tijd nemen om je te laten zien hoe je de lokale dalla dallas kunt gebruiken. Je ziet ook de beste route van en naar je project, zodat je er zeker van kunt zijn hoe je er elke dag naartoe moet reizen. Projects Abroad dekt alle noodzakelijke werkgerelateerde vervoerskosten.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Tanzania

Op  je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad met je mee- reizen van je gastgezin naar het project. Ze zullen je alles laten zien en je zal andere vrijwilligers ontmoeten. Zo wordt je goed bereid voor het werk dat je gaat verrichten de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners