Vrijwilligerswerk met neushoorns in Nepal

Neushoornbescherming in Nepal

Ervaar het dorpsleven in een gemeenschapsbos en bescherm neushoorns terwijl je vrijwilligerswerk doet met dieren in Nepal

In een oogopslag

 • Help kwetsbare dieren in Nepal te beschermen en draag bij aan voortdurende inspanningen voor natuurbehoud
 • Verzamel gegevens over grotere eenhoornige neushoorns, Bengaalse tijgers, gieren en nog veel meer
 • Werk samen met de gemeenschap om meer te weten te komen over natuurbehoud en het bewustzijn te verspreiden
 • Leef met andere vrijwilligers midden in de natuur in Chitwan National Park

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk met dieren in Nepal iets voor mij?

Gepassioneerd door dieren in het wild? Opgewonden door het vooruitzicht om neushoorns, tijgers, gieren, vlinders en meer te beschermen? Dan is dit natuurbeschermingsproject in Nepal iets voor jou. Draag bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten in een schilderachtige natuurlijke omgeving.

Dit project is geschikt voor iedereen die veel om dieren geeft, maar ook voor studenten zoölogie, milieustudies of soortgelijke vakken. Je voltooit taken die passen bij jouw vaardigheidsniveau.

Je doet vrijwilligerswerk met dieren in het Community Forest van Chitwan National Park. Deze is ontstaan als bufferzone tussen mens en dier, waardoor er voor beiden een veilige ruimte ontstaat. Je zult genieten van dit project als je houdt van het idee om in een prachtige natuurlijke omgeving te wonen, ondergedompeld in de plattelandsgemeenschappen van Nepal.

Deze reis loopt het hele jaar door, wat betekent dat u op een geschikt moment kunt deelnemen. De minimale duur is twee weken, maar hoe langer je blijft, hoe groter je impact en hoe meer je uit de ervaring haalt.

Spot neushoorns terwijl je vrijwilligerswerk doet met dieren in Nepal

Help de grotere eenhoornige neushoorn te beschermen

Nepal is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest spectaculaire dieren in het wild, niet in de laatste plaats de grotere eenhoornige neushoorn. Met de hulp van natuurbeschermingsexperts volg je deze krachtige wezens. Help het gemeenschapsbos te behouden, dat een veilige ruimte creëert voor neushoorns om vrij rond te lopen.

Je verzamelt gegevens die het werk van milieuwetenschappers in Nepal ondersteunen. Uit de laatste volkstelling blijkt dat er nog maar 694 neushoorns in Chitwan over zijn. Hun voortbestaan ​​hangt af van het harde werk van vrijwilligers en leden van de lokale gemeenschap.

Door neushoorns te spotten, hun voetafdrukken te volgen en cameravallen te gebruiken, verzamelt u waardevolle gegevens. Dit zal worden gebundeld in een jaarverslag dat zal worden gedeeld met lokale natuurbeschermingsorganisaties.

Uitvoeren van vlinder- en vogelonderzoeken

Chitwan is een hotspot van biodiversiteit, wat betekent dat er een verscheidenheid aan dieren in het wild is om te beschermen. In Nepal ontdek je de onderlinge verbondenheid van al het leven, van de tere vlinder tot de machtige neushoorn.

Door vlinder- en vogelonderzoeken uit te voeren, help je hun populaties te volgen. Leer ongelooflijke vogels te identificeren die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Bewonder de levendige schoonheid van de grote neushoornvogel, geniet van het charisma van de mindere adjudant en voel de kracht van de machtige gier.

Draag bij aan het behoud van de Bengaalse tijger

De Bengaalse tijger: misschien wel het meest mysterieuze en geliefde dier van Nepal. Een van 's werelds grootste katten, het is een krachtig symbool over de hele wereld. Als toproofdier is zijn bestaan ​​​​cruciaal voor de balans van het ecosysteem.

Met nog maar 128 over in Chitwan National Park, zul je geen tijgers in levende lijve zien - en dat zou je ook niet willen! In plaats daarvan help je de bufferzone te behouden die tijgers beschermt tegen ongewenste menselijke activiteiten.

Hoewel je geen tijger zult ontmoeten, zal je werk hen helpen beschermen. Je baant een weg als je een van de eersten wordt die cameravallen plaatst in Chitwan National Park. Hiermee kun je tijgerpopulaties volgen en hun gedrag bestuderen.

Behoud de natuurlijke omgeving

Je werkt in Chitwan's Community Forest. Dit is een speciaal gebied, ontworpen voor het welzijn van zowel dieren als mensen. Het fungeert als bufferzone tussen het Nationaal Park en de omliggende dorpen. Dit betekent dat dieren ongestoord blijven en mensen gecontroleerde toegang hebben tot de lokale fauna.

Het onderhouden van het gemeenschapsbos betekent het verbeteren van de omstandigheden voor de lokale bevolking en het beschermen van dieren. Verwacht praktische onderhoudstaken uit te voeren, waaronder:

 • Beheersing van erosie
 • Vreemde planten verwijderen
 • Wegen vrijmaken
 • Educatieve borden maken
 • Kijkhutten bouwen
 • Renovatie van het bezoekerscentrum
 • Samen met buurtbewoners patrouilleren tegen stroperij

Wij zijn van mening dat de bescherming van dieren ten goede moet komen aan de bewoners van plattelandsgebieden. Door het leefgebied van kwetsbare dieren te behouden, verbeter je ook de lokale gemeenschap.

Educatieprogramma's voor dieren in het wild ontwikkelen

Je wordt onderdeel van een langetermijnstrategie om de biodiversiteit van de planeet te beschermen. Help een blijvende impact achter te laten door mensen bewust te maken van milieukwesties. Maak deel uit van het leiden van een culturele verschuiving naar een staat van harmonie tussen mens en dier in Nepal.

Help lokale kinderen gepassioneerd te raken over de bescherming van dieren in het wild. U kunt dit bereiken door:

 • Het maken van een syllabus voor natuurbehoud voor alle scholen
 • Presentatie geven over natuurbescherming
 • Op natuurbehoud gerichte spellen uitvinden
 • Toonaangevende lessen over het schilderen van lokale dieren in het wild
 • Excursies in het gemeenschapsbos

Inspireer de volgende generatie om door te gaan met het goede werk dat je zult doen terwijl je in Nepal bent.


Waar in Nepal ga ik werken?

Chitwan

Je werkt diep in de wildernis van Chitwan National Park. Concreet zal je plaatsing plaatsvinden in de Namuna, Shantikunja en Krishnasaar Community Forests. Deze gemeenschapsbossen vormen een bufferzone tussen het park en aangrenzende dorpen.

Dit gebied voorkomt conflicten tussen mens en dier en houdt ze allebei veilig. Opgedragen aan de bescherming van dieren in het wild, komen hier de grootste natuurbeschermingsexperts van Nepal samen. Het is ook waar de meest majestueuze dieren van Nepal vrij rondlopen, waaronder de grotere eenhoornige neushoorn en de Bengaalse tijger.

Je woont in een nabijgelegen dorp, op loopafstand van het Gemeenschapsbos. Je wordt ondergedompeld in de landelijke kant van de Nepalese cultuur en leeft samen met andere gepassioneerde natuurvrijwilligers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Uw planning hangt af van de prioriteiten van het gemeenschapsbos op het moment van uw bezoek. Over het algemeen werken Conservation-vrijwilligers vijf dagen per week, met weekends voor sightseeing en vrijetijdsactiviteiten.

Je dagen worden opgesplitst in fysieke en niet-fysieke dagen. Verwacht op een fysieke dag te helpen bij het renoveren van gebouwen, het graven van waterpoelen of het repareren van hekken. Niet-fysieke dagen zijn voor taken zoals GPS-kaarten, gegevensverzameling en soortenonderzoek. Op andere dagen bezoek je een lokale school om aandacht te vragen voor de bescherming van dieren in Nepal.

De avonden bestaan uit het koken en eten van lokale gerechten, spelletjes spelen en plannen maken voor de volgende dag. Word ondergedompeld in de Nepalese cultuur, maak een band met de lokale bevolking en medevrijwilligers.

Welke conserveringstaken je ook uitvoert, je wordt vergezeld door lokale experts. Ze zorgen ervoor dat je veilig bent terwijl ze je begeleiden en je helpen het meeste uit je tijd in Nepal te halen.

Een natuurvrijwilliger in Nepal die dieren spot

Wat zijn de doelen en impact van dit Rhino Conservation Project in Nepal?

Het belangrijkste doel van vrijwilligerswerk met dieren in Nepal is onderzoek doen en gegevens verzamelen. Je werkt met grotere eenhoornige neushoorns, Bengaalse tijgers, gieren en vele andere soorten. De gegevens die u verzamelt, worden gebundeld in een jaarverslag ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Ten tweede omvat dit project hands-on preventieve conserverings- en bouwtaken. Je helpt een gebied te creëren dat voldoet aan de behoeften van dieren in het wild en tegelijkertijd de bezoekerservaring verbetert. Dit verbetert het leven van zowel dieren als de lokale gemeenschap.

Ten slotte is dit natuurbeschermingsproject bedoeld om het bewustzijn te vergroten. We kunnen het milieu alleen beschermen als voldoende mensen de waarde ervan inzien. Help lokale mensen nieuwe energie op te doen door hen aan te moedigen actie te ondernemen om dieren te beschermen.

Een eenhoornige neushoorn in het woud van Nepal

Management Plans

We set out the aims and objectives of our projects in documents called Management Plans. We use them to properly plan the work you’ll do. They also help us measure and evaluate our achievements and impact each year.


Ultimately, our Management Plans help us make our projects better. This in turn means you get to be part of something that makes a real impact where it’s needed. Read more about our Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft in een guesthouse dat je deelt met andere vrijwilligers. Dit zorgt voor een authentieke Nepalese ervaring, waardoor je een band krijgt met medevrijwilligers en lokale mensen.

De accommodatie is veilig, schoon, comfortabel en op loopafstand van het project.

Lees meer over onze accommodatie.

Tijdens het project krijg je water en drie maaltijden per dag. Dit is bij de vergoeding inbegrepen. Het eten is lokaal geproduceerd, maar we kunnen aan alle dieetwensen en voorkeuren voldoen.

Vegetarisme is zelfs wijdverspreid in Nepal. Maak je klaar om nieuwe en unieke smaken te proeven, zoals momos (gevulde knoedels) of dal Bhat (linzensoep en groentecurry geserveerd met rijst).

Bezoekers moeten gundruk ook eens proberen. Het is gemaakt van gefermenteerde groene bladgroenten en past bij zo ongeveer alles. Tijdens je verblijf in Nepal zul je geen rundvlees vinden, maar vleeseters kunnen iets avontuurlijkers proberen, zoals yak, geit of schaap.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vrijwilligerswerk met dieren in Nepal is een kans om de ongelooflijke natuur van deze regio te ontdekken. We organiseren activiteiten voor je vrije tijd, zodat je het meeste uit deze unieke kans kunt halen.

Geniet van mooie wandelingen in de nabijgelegen bergen, safaritours en tempeltrips om de spiritualiteit van Nepal te ontdekken.

We streven ernaar om een meeslepende ervaring in Nepal te bieden en je horizon te verbreden. Lokale gidsen leiden excursies, zodat u meer van Chitwan kunt zien op een gemakkelijke en probleemloze manier.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Droom je van vrijwilligerswerk met neushoorns in Nepal?

Informeer nu om aan de slag te gaan

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners