Staff arrive at the airport to welcome Projects Abroad volunteers in Nepal.

Aankomst procedure in Nepal

Transfer vanaf het vliegveld, vlucht en visums voor jouw trip naar Nepal

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Nepal. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project

Luchthaven en transfer in Nepal

Bij aankomst op vliegveld Tribhuvan International in Kathmandu, staat een medewerker van Projects Abroad klaar om je te verwelkomen. Ze zullen je vervolgens naar je accommodatie in de stad brengen, waar je tot rust kunt komen. Het is ongeveer dertig minuten rijden van de luchthaven naar het centrum.

 

Als je in Chitwan verblijft, breng je je eerste nacht door in Kathmandu, voordat je de volgende dag met de bus naar Chitwan reist.

 

De vervoerskosten van en naar het vliegveld worden door Projects Abroad betaald.

Boek je vlucht naar Nepal

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Nepal

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Nepal

Op je eerste dag ontvang je een rondleiding rondom het gebied waar je zult wonen en werken. We zullen ook een introductiepakket uitreiken, dat nuttige informatie bevat, zoals lokale kaarten en contactgegevens.


Een lokale medewerker neemt je mee op een rondleiding en laat je de belangrijke plekken in de stad zien. Ze helpen je bij het kopen van een lokale simkaart en wisselen geld uit. Je leert ook hoe je met het openbaar vervoer reist. Daarnaast breng je ook een bezoek aan ons lokale kantoor, waar je meer te weten komt over de manier waarop we onze projecten in Nepal uitvoeren.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Nepal

Het is belangrijk dat je voorbereid bent op het werk dat je bij je project zult gaan doen. Daarom bestaat je eerste dag vooral uit het verkennen van je werkplek. Een medewerker van Projects Abroad begeleidt je daarin.


Je wordt rondgeleid en ontmoet verschillende mensen waarmee je zult werken. Zodat je op je tweede dag goed voorbereid aan de slag kan.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar. Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners