Teaching volunteers and children sing English songs together at our volunteer Teaching placements in Tanzania

Vrijwilligerswerk lesgeven in Tanzania

Verblijf in Oost Afrika en doe praktische ervaring op met Engelse les geven aan kansarme kinderen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Tanzania en help kansarme kinderen met het verbeteren van hun Engels. Je gaat de lokale leraren ondersteunen in lagere scholen en je kunt ook lesgeven in een school van de Maasai gemeenschap. Je doet heel wat praktische ervaring op voor de klas en dat is een grote boost voor je carrière!


Je gaat de ervaren leraren helpen met het inplannen van lessen, spellen en activiteiten die de kinderen gemotiveerd en betrokken houdt bij de les. Je focust voornamelijk op het Engels lesgeven maar krijgt ook de mogelijkheid om andere vakken te geven zoals muziek, kunst en sport.


Je gaat verblijven op een van de twee locaties waar we werken en verblijft bij een lokaal gastgezin. Op deze manier leer je het land en de gewoontes van dichtbij kennen. Tijdens je vrije tijd kun je de cultuur en prachtige natuur van Tanzania ontdekken met de andere vrijwilligers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk lesgeven in Tanzania geschikt voor mij?

Werk je graag met kinderen? Wil je graag praktische ervaring opdoen met lesgeven? Wil je achtergestelde gemeenschappen ondersteunen? Antwoord je ‘ja’ op alle vragen dan is dit project je op het lijf geschreven!

 

Je gaat werken met een lokale leraar en doet ervaring op met lessen inplannen en activiteiten bedenken voor de leerlingen. Je gaat verschillende manieren bedenken om de leerlingen te motiveren en betrekken bij de Engelse les. Dit project geeft je de praktische ervaring om je eigen stijl te vinden en ontwikkelen. Je gaat ook vaardigheden ontwikkelen zoals organisatie van lessen en management.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je gaat werken met leraren die hun ervaring met je kunnen delen. Je kunt ook terecht bij de Projects Abroad staff als je met vragen zit. We organiseren regelmatig workshops voor alle lesgeef en sociale zorg vrijwilligers waar je uitdagingen kunt bespreken en ideeën kunt uitwisselen. Onze online database kun je gebruiken ter inspiratie en leidraad bij het opstellen van je lessen.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment.

Children read books with Projects Abroad volunteers teaching English in Tanzania

Wat ga ik doen op dit project?

Als lesgeef vrijwilliger ga je de lokale leraren ondersteunen. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Geef Engelse les aan kinderen en maak het klaslokaal een stimulerende leeromgeving
  • Ondersteun leraren tijdens buitenschoolse activiteiten zoals muziek, sport, kunst en drama
  • Werk met leraren en bereid lessen voor die uitdagend en praktisch zijn opgesteld
  • Help op de lokale Maasai school

Je kunt het werk op dit lesgeef project in Tanzania onderverdelen in de verschillende categorieën:


Verbeter het Engelse niveau


Jouw rol houdt in om Engelse les te geven aan leerlingen uit de lagere school. Je gaat leerlingen helpen met het begrijpen van basis grammatica en uitspraak door oefeningen. Je kunt flash kaarten en andere middelen gebruiken om de lessen interactief en stimulerend te maken voor de leerlingen. De bedoeling van de les is om de leerlingen zoveel mogelijk te laten oefenen met de uitspraak.


Help leraren tijdens buitenschoolse activiteiten


Naast het geven van Engelse les kun je ook helpen tijdens buitenschoolse activiteiten zoals kunst en sport. Deze lessen zijn de perfecte gelegenheid om de kinderen creatief bezig te houden en de leraren hebben graag jouw hulp hierbij.


Bereid lessen voor


Het is heel belangrijk om elke les te plannen en een doel te hebben voor elke les. Er wordt van je verwacht dat je elke les gedetailleerd neerschrijft met alle doelen en manieren waarop je deze gaat behalen. Dit is een belangrijke vaardigheid om te leren en staat heel goed op je CV.


We organiseren regelmatig workshops voor alle lesgeef en sociale zorg vrijwilligers. Hier kun je antwoorden vinden en advies vragen over verschillende uitdagingen waar je misschien mee te maken krijgt. Je krijgt ook toegang tot de online database en je kunt deze gebruiken als leidraad bij het opstellen van de lessen en activiteiten.


Help op de lokale Maasai school


Projects Abroad heeft ook een school opgezet voor de Maasai kinderen die in de buitenbuurten wonen van Arusha. Deze kinderen hebben geen of weinig toegang tot onderwijs. We zijn afhankelijk van vrijwilligers om les te geven en de educatie van deze kinderen te ondersteunen. Als je hier lesgeeft dan ga je helpen bij de voorbereiding en geven van de lessen. Je gaat helpen bij het verbeteren van de geletterdheid en de basiskennis Engels.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Arusha ligt aan de voet van Mount Meru aan het Oosten van de Rift vallei en vlakbij het Serengeti National Park.  


In Arusha heb je de mogelijkheid om les te geven op een Maasai school, zo’n 30 minuten buiten de stad. Je zal hier terechtkomen als je slechts twee weken kunt vrijmaken voor dit lesgeef project. De school wordt volledig gefinancierd door Projects Abroad. We rekenen daarom op de ondersteuning van vrijwilligers zoals jij om alles draaiende te houden. De gebieden zijn onderontwikkeld dus de voorzieningen zijn heel algemeen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Tanzania

Een typische dag begint met een ontbijt samen met je gastgezin, waarna je de dala dala neemt naar de school waar je gaat lesgeven. Op je eerste dag wordt je rondgeleid door een medewerker van Projects Abroad en ze vergezellen je tijdens de verplaatsing. Ze zullen je ook introduceren aan de collega’s in de school.


In de ochtend start je met de lessen om 9 uur tot 11 uur. Je gaat de lokale leraren ondersteunen met het voorbereiden en geven van de lessen. Je kunt ook de klassenmanagement ondersteunen. Afhankelijk van je mogelijkheden kun je klassen zelf geven. In de Maasai school ga je zelfstandig te werk waar je de lessen zelf voorbereid en ook geeft aan de kinderen.


Om 11 uur krijgen de leerlingen een pauze om iets te eten. De lessen gaan dan weer door om half 12 tot 13 uur. Dit geeft je de tijd om te lunchen.


De schooldag eindigt rond 14:30 uur. Na deze uren kun je helpen tijdens de buitenschoolse activiteiten, terugkeren naar je gastgezin of de omgeving verkennen.

A classroom filled with young students at our volunteer teaching placements in Tanzania

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om de kinderen in het afgelegen Tanzania een mogelijkheid te geven om hun Engelse kennis te verbeteren.


Engels is een officiële voertaal in Tanzania en dat maakt het een belangrijke vaardigheid voor de bevolking. Het opent deuren voor betere jobmogelijkheden in de bedrijfswereld of toeristenindustrie. Engelse is ook de taal van de technologie, handel en administratie in Tanzania.


We werken eraan om het niveau Engels in Tanzania te verbeteren door de lokale leraren te ondersteunen in achtergestelde scholen van afgelegen gebieden. Door hun werk te ondersteunen kunnen we de kinderen vaardigheden aanleren die ze in hun latere leven nodig hebben. We helpen ook met het verbeteren van de geletterdheid en voorzien een veilige en hygiënische leeromgeving. Maar al dit werk kunnen we niet doen zonder de hulp van vrijwilligers zoals jij.


We hebben vijf langetermijndoelen vooropgesteld voor het lesgeef project in Tanzania:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de veiligheid en hygiëne van de leeromgeving
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de onderwijstechnieken


Help ons in het behalen van deze doelen en maak deel uit van het lesgeef project in Tanzania.

Children hold up their alphabet sheets to share with the volunteer teaching in Tanzania

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners