Projects Abroad interns gain micro-finance work experience in Tanzania advising entrepreneurs

Stage microkrediet in Tanzania

Ondersteun vrouwelijke ondernemers uit achtergestelde gemeenschappen in Tanzania en help ze bij het waarborgen van financiële onafhankelijkheid

In een oogopslag

Neem deel aan onze stage microkrediet in Tanzania en doe praktische werkervaring op met kleine leningen in een ontwikkelingsland.


Het doel van dit project is om lokale ondernemers te helpen bij het opzetten en uitbreiden van hun kleine ondernemingen. Alle begunstigden zijn vrouwen die bijdragen aan hun gezinsinkomen. De zaken die we hebben ondersteunt zijn kippenboerderijen en juweliers.


Tijdens jouw stage ga je helpen bij het opzetten van businessplannen, marketing strategieën en workshops voor ondernemers. Dit doe je onder het toezicht van de leidinggevende die ervaring heeft met microkrediet in de lokale, achtergestelde gemeenschappen.


Je gaat werken in Arusha en verblijft bij een lokaal gastgezin. Deze stage is de gelegenheid om meer te leren over de cultuur, tradities en delicatessen van Tanzania.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage microkrediet in Tanzania geschikt voor mij?

Wil je graag een carriere in financiën of internationale ontwikkeling? Heb je een passie voor ondernemerschap? Wil je graag vrouwen uit achtergestelde gemeenschappen ondersteunen? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Als stagiaire microkrediet in Tanzania ga je samenwerken met de lokale staff en vrouwelijke ondernemers helpen bij het opzetten van hun eigen zaak. Je gaat de mogelijkheid krijgen om je eigen advies en inzichten te geven. Je doet ervaring op in business en financiën. Deze ervaring ga je zeker willen vermelden waard tijdens je toekomstige sollicitatiegesprekken!


Deze stage bereid je voor op het leven in de echte wereld. Het helpt je om vaardigheden te ontwikkelen om een succesvolle zakenman of vrouw te worden. Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je moet wel een ingesteldheid hebben die punctueel, professioneel en hardwerkend is. Onze staff leert je zoveel mogelijk vaardigheden en je kunt bij hen terecht voor vragen en advies.


Onze stage microkrediet in Tanzania loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment. Je moet minstens twee weken kunnen vrijmaken voor dit project maar je kunt zo lang blijven als je zelf wilt. Hoe meer tijd je doorbrengt op dit project, des te meer je gaat bijleren. Daarbij doe je waardevolle ervaring op met microkrediet in Tanzania.

Interns meet to discuss business plans and loan management during our Micro-finance internship in Tanzania

Wat ga ik doen op deze stage microkrediet in Tanzania?

Tijdens jouw stage ga je de volgende taken uitvoeren:


  • Houd wekelijkse workshops en voorzie algemene zakelijke begeleiding en ondersteuning
  • Voer huisbezoeken en interviews uit om te zien of vrouwen kunnen opteren voor een lening
  • Beheer leningen en volg de ondernemers op die leningen hebben ontvangen
  • Ontwerp een marketingstrategie gebaseerd op het businessplan van de lokale ondernemers

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Houd wekelijkse workshops


Samen met de andere stagiairs ga je wekelijkse workshops organiseren voor de ondernemers.


Tijdens deze workshops kun je inzichten en kennis over ondernemen delen. Je gaat de vrouwelijke ondernemers ook helpen met Engels, geletterdheid en gecijferdheid.


Voer huisbezoeken uit


Tijdens huisbezoeken ga je vrouwen interviewen om te bepalen of ze kunnen opteren voor een lening. Is dit het geval dan kun je profielen opstellen en ze toevoegen aan onze database.


Beheer leningen


Het centrale gedeelte van dit project is om de lokale ondernemers te helpen met rentevrije leningen om hun kleine zaak op te bouwen. Eenmaal hun zaak meer vorm begint te krijgen kunnen ze de lening terugbetalen in kleine bedragen.


Hier ga je de mogelijkheid krijgen om de leningen te overzien en bij te houden. Je gaat dit doen samen met een ervaren leningsfunctionaris. Dit werk ga je doen na de workshops.  


Ontwerp marketingstrategieën


Je gaat voornamelijk de ondernemers helpen met hun kleine zaak. Je gaat businessplannen opstellen en marketingstrategieën ontwikkelen


De meest recente kleine ondernemingen waar onze stagiairs hebben geholpen zijn kippenboerderijen en juweliers.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Je gaat werken in Arusha, gelegen in het Noordoosten van Tanzania, vlakbij de grens met Kenia. Deze stad biedt verschillende toeristische bezienswaardigheden zoals het Serengeti National Park en het Ngorongoro natuurgebied.  Hierdoor ga je in de stad een mix vinden van locals en toeristen. Dat maakt de stad net zo goed voor lokale ondernemers.


Je gaat werken in het Microkrediet kantoor van Projects Abroad en werkt samen met het lokale team. Je brengt niet alleen tijd door in het kantoor maar doet ook huisbezoeken en houd workshops in de lokale gemeenschappen.


Het werk staat onder toezicht van een leningsfunctionaris. Samen ga je ervoor zorgen dat de kwetsbare groepen de kans krijgen op een financiële onafhankelijkheid.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het microkrediet project in Tanzania

Je begint de dag met een ontbijt samen met het gastgezin waar je verblijft. Nadien neem je het openbaar vervoer, een dala dala, naar het kantoor. Een medewerker van Projects Abroad begeleid je op je eerste dag en geeft je een rondleiding.


De werkuren zijn van 8 uur tot 17 uur. Het eerste deel van de dag ga je administratieve taken uitvoeren in het kantoor. Je kunt bijvoorbeeld businessplannen doorlezen, werken aan marketingstrategieën of de leningen opvolgen.


Tussen 12 uur en 13:30 uur kun je een lunchpauze nemen. Woont je gastgezin vlakbij het kantoor dan kun je ook thuis bij hen lunchen.


In de namiddag ga je meestal met de lokale ondernemers werken. Je helpt hen bij het opstellen van een marketingplan en geeft workshops.


Eenmaal je klaar bent met de dag kun je doen wat je wilt. Breng tijd door met je gastgezin en kom meer te weten over de lokale cultuur. Probeer de lokale gerechten en ga er samen op uit in het weekend.


In de avond en het weekend kun je ook de stad, de nationale parken en de natuur verkennen samen met de andere vrijwilligers.

Interns gain micro-finance work experience in Tanzania by giving a presentation to small business owners

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om de lokale ondernemers in Tanzania te ondersteunen en te helpen bij het waarborgen van financiële onafhankelijkheid. We doen dit door kleine rentevrije leningen aan te bieden om hun eigen zaak op te bouwen.


Alle begunstigden zijn vrouwen die een lening nodig hebben om hun eigen zaak op te zetten en een gezinsinkomen te voorzien. Vaak is het inkomen van de echtgenoot niet voldoende om het hele gezin te ondersteunen.


Dankzij deze leningen kunnen de vrouwen een eigen zaak opstarten en een inkomen waarborgen dat helpt bijvoorbeeld bij het betalen van de schoolkosten.

Als stagiaire microkrediet ga je ook een waardevolle rol spelen bij het geven van training en het doorgeven van kennis en vaardigheden. Tegelijk leer je over microkrediet in een ontwikkelingsland.


Neem deel aan de stage microkrediet in Tanzania en help mee in het doorbreken van de armoede en het ondersteunen van kleine ondernemers.

Interns give a presentation to a group of women business owners and gain micro-finance work experience in Tanzania.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners