A student is assisted by a Projects Abroad staff member during her Human Rights internship in Tanzania.

Mensenrechten stage in Tanzania

Doe praktische werkervaring op in rechten en mensenrechten en bescherm de rechten van kinderen en vrouwen

In een oogopslag

Neem deel aan onze Mensenrechten stage in Tanzania en geeft jouw carrière een kickstart. Je werkt met professionele advocaten in mensenrechten en helpt de rechten van vrouwen en kinderen te beschermen in Tanzania. We hebben dit project opgezet om de ongelijkheid tussen man en vrouw in dit land aan te pakken.


Deze stage geeft je de mogelijkheid om je CV uit te breiden en praktische werkervaring op te doen zoals het schrijven van formele verklaringen, het onderzoeken van rechtszaken en presentaties geven over mensenrechten.


Je helpt ook mee in het promoten van vrouwenrechten en het in kracht zetten van vrouwen. Je gaat helpen in het aanpakken van onrecht en helpt met kwesties over land, erfgoed en erfrecht. Het werk dat je doet helpt ons om legale hulp te geven aan vrouwen en kinderen die het anders niet kunnen betalen.


Je werkt in Arusha, een levendige stad in het Noorden van Tanzania. Het land biedt heel wat natuur en de kans om op safari te gaan, te gaan hiken of de Kilimanjaro van dichtbij te ontdekken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze Mensenrechten stage in Tanzania geschikt voor mij?

Wil je praktische werkervaring opdoen in mensenrechten? Deze stage geeft je de mogelijkheid om bij te leren van ervaren mensenrechten advocaten.


Bovendien is deze stage een waardevolle vermelding op je CV, tijdens studie aanvragen en zelfs sollicitatiegesprekken. Als je je carrière nog niet hebt gekozen dan kan deze ervaring helpen bij het maken van een keuze.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze stage. De medewerkers van Projects Abroad helpen je doorheen de hele stage in Tanzania.


Deze stage is ook geschikt als je praktische legale hulp wilt bieden in kansarme groepen. Je gaat werken met vrouwen en kinderen, beschermt hun rechten en helpt bij het afdwingen van gerechtigheid.


Daarbij loopt deze stage het hele jaar door dus je kunt deelnemen wanneer het je past. De minimumduur is vier weken maar hoe langer je blijft, hoe meer je kunt helpen en bijleren tijdens deze stage.

A student delivers a presentation to a local woman on inheritance during her Human Rights internships in Tanzania.

Wat ga ik doen op deze Mensenrechten stage in Tanzania?

Uw zaken hebben betrekking op minderjarigen. Tijdens deze activiteiten zul je veel aspecten van de mensenrechten ervaren:

  • Bereid mensen voor op de rechtbank door verschillende rechtszaalscenario's na te spelen
  • schrijf smeekbeden
  • Rechtszittingen bijwonen met de kinderen en maatschappelijk werkers
  • Presentaties over mensenrechten houden
  • Engelse taallessen
  • Levensvaardigheidstraining
  • Spelletjes en leuke activiteiten met de kinderen

Je gaat mensenrechtenwerk uitvoeren in verschillende categorieën:


Onderzoek zaken en doe interviews


Je gaat kwesties onderzoeken zoals gelijkheid tussen man en vrouw, kinderrechten, erfenis, eigendom, landrechten, geweld tegen vrouwen en de rechten van minderheden. Door dit onderzoek ga je een beter inzicht krijgen over de mensenrechtenkwesties in Tanzania. Je kunt het gedane onderzoek ook gebruiken om lokale advocaten meer advies te geven.


Je gaat verschillende juridische organisaties bezoeken en zitten in gerechtelijke procedures. Dit geeft je de kans om meer te leren over de rol van een mensenrechtenadvocaat.


Voorlichting over mensenrechten


Door het leiden van presentaties en workshops kun je voorlichting geven over mensenrechten. Je werkt met kinderen in jeugdgevangenissen en vrouwen in vrouwenorganisaties. Je gaat ze voorlichten over hun rechten en geeft advies over hoe ze schendingen kunnen aanpakken.


Bereid mensen voor op de rechtbank


Je gaat de lokale mensen helpen in het voorbereiden van rechtszaken door de verschillende scenario’s te bespreken. Dit geeft hen zelfvertrouwen en het gevoel dat ze klaar zijn voor de rechtszaak. Het is ook een goede gelegenheid om te weten te komen hoe het is om een advocaat te zijn tijdens een echte rechtszaak.


Schrijf en bewerk pleidooien


De rechten van kinderen worden vaak vergeten in het gerechtelijk proces in Tanzania. Zo worden kinderen bijvoorbeeld in de cel gestopt met volwassenen, wat een traumatische ervaring oplevert voor de kinderen. Je gaat deze kinderen helpen door pleidooien te schrijven en bewerken om een versnelling te verkrijgen in het proces van de rechtszaak.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Je werkt in Arusha, een stad in Tanzania aan de voet van de berg Meru. De stad bestaat uit meer dan 400.000 mensen en biedt een overvloed aan kleurrijke marktjes. De gemeenschappen in de buitenwijken zijn minder ontwikkeld met zandwegen en minder moderne gebouwen.


Je gaat het kantoorwerk zoals onderzoek en schrijven van rapporten uitvoeren in het Mensenrechten kantoor van Projects Abroad (PAHRO). Het kantoor is goed voorzien en onze medewerkers helpen je graag verder als je met vragen zit. Je gaat ook praktisch werk uitvoeren in de lokale gemeenschappen. Deze gebieden zijn meestal afgelegen en landelijk, waar de bevolking geen toegang heeft tot legaal advies.


We hebben een samenwerking opgezet met de lokale vrouwenorganisatie dus je gaat veel met hen samenwerken. Je krijgt ook de mogelijkheid om te werken in jeugdgevangenis.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Mensenrechten stage

Een typische dag op de Mensenrechten stage in Tanzania start rond 9 uur tot 16 uur. Je gaat werken van maandag tot vrijdag en in het weekend ben je vrij.


Je gaat normaal van start met het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van rapporten in het mensenrechten kantoor. Je kunt je tijd nemen om presentaties en workshops voor te bereiden. Je gaat samenwerken met de mensenrechtenadvocaten die je graag antwoorden geven op de vragen die je misschien hebt.


Na het kantoorwerk ga je naar een lokale gemeenschap om de mensen te interviewen. Je kunt mogelijk ook een legale organisatie bezoeken om meer te weten te komen over de verschillende legale kwesties die ze dagelijks behandelen of je organiseert een praatmoment met de lokale bevolking over mensenrechten. Je gaat ook samenwerken met een lokale stichting om legale ondersteuning te geven aan kwetsbare groepen.


In de avond ben je vrij en dit geeft je de kans om Arusha beter te leren kennen. Je kunt tijd doorbrengen op de lokale marktjes, leuke Batik kunstwerkjes kopen of een hartige maaltijd delen met je gastgezin.

Students offer advice to a local woman during their Human Rights internships in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van dit project in Tanzania?

Het doel van dit project is om problemen omtrent geslachtsongelijkheid aan te pakken, een probleem wat nog erg aanwezig is in Tanzania.


Tanzania heeft een geschiedenis van mensenrechtenkwesties vooral als het gaat over vrouwen- en kinderrechten. Op deze stage ga je werken met professionele advocaten en ondersteuning geven in het adviseren van de lokale mensen. Je gaat ook helpen met voorlichtingen en de vrouwen helpen in hun kracht te zetten. Je gaat dit doen aan de hand van presentaties en workshops over mensenrechten.


Door onderzoekswerk en het assisteren van de lokale advocaten, ga je ook helpen met het geven van gratis legaal advies voor degenen die het niet kunnen betalen. De gemeenschappen zijn vaak afgelegen en de mensen hebben geen geld om te spreken met advocaten wanneer hun rechten zijn geschonden.


Een ander doel van dit project is om je praktische werkervaring te geven in mensenrechten in Tanzania. Het geeft een heuse boost aan je CV en je krijgt de kans om te zien hoe het is om mensenrechtenadvocaat te zijn.


Neem deel aan onze Mensenrechten stage in Tanzania en doe waardevolle werkervaring op terwijl je de mensenrechten helpt beschermen.

Local women attend an International Women's Day presentation delivered on the Human Rights internship in Tanzania.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners