Volunteers in Nepal dig up sand for cement to help rebuild schools as part of their construction volunteer project.

Bouw vrijwilligerswerk in Nepal

Reis naar Azië en help om klaslokalen die beschadigd zijn door aardbevingen te herbouwen en herstellen

Doe Bouw vrijwilligerswerk in Nepal en help ons om klaslokalen die verwoest zijn door aardbevingen te herbouwen. Je zal werken met lokale bouwvakkers en klaslokalen vanaf de grond opbouwen. Je zal de klaslokalen ook opknappen. Elke baksteen die wij leggen helpt kinderen om terug te keren naar school in een veilige omgeving.


In April 2015 is Nepal getroffen door dodelijke aardbevingen die verwoesting in hun spoor hebben achtergelaten. Scholen, wegen, huizen en veel meer zijn verloren geraakt. In hetzelfde jaar heeft Projects Abroad een oproep gedaan naar vrijwilligers over de hele wereld om te helpen herbouwen. We hebben onze inspanningen gericht op het bouwen van klaslokalen, zodat kinderen een veilige plek hebben om te leren.


Je zult betrokken raken bij alle aspecten van het bouwproces en werken onder toezicht van bouwvakkers, ingenieurs en architecten.


Je zit in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, en verblijft in een pension. Met het majestueuze Himalayagebergte en eeuwenoude tempels om de hoek zul je in je vrije tijd veel te zien en te doen hebben.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Project Overview

Project type:

Flexibele projecten - Een flexibel project dat je de vrijheid en onafhankelijkheid geeft die je nodig hebt als vrijwilliger

Naam project:

Nepal > Bouw

Startdata:

Flexibele data

Minimumduur:

Een Week

Project locatie:

Kathmandu (Lees meer)

Accommodatie:

Verschillende opties Lees meer

Benodigdheden :

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • Accommodatie

 • 3 maaltijden per dag

 • Complete reisverzekering

 • Introductie en rondleiding na aankomst in de bestemming

 • Airport pick-up and drop-off

 • Vervoer van en naar je project

 • Ondersteuning na aankomst en tijdens jouw verblijf van toegewijde medewerkers

 • Assistentie bij een noodgeval via ons internationale noodnummer

 • Projectmaterialen en toegang tot onze eigen databases en resources

 • Een aangewezen supervisor op je projectlocatie

 • Training en workshops van onze ervaren lokale staff

 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires

 • Toegang tot ons lokaal kantoor met internetverbinding

 • Deelnamecertificaat

 • Toegang tot onze Alumni ondersteuning en kortingen

 • Visum ondersteuning en advies

 • Voorbereiding verzorgd door een gespecialiseerde Volunteer Advisor voor jouw vertrek

 • Hulp bij fondsenwerving, waaronder een persoonlijke fondsenwervingspagina

 • Een gepersonaliseerde MyProjectsAbroad website waar alle informatie over jouw project, accomodatie en de bestemming te vinden is

 • Een gratis culturele bewustzijnscursus

 • Toegang tot onze besloten social media groepen, om in contact te komen met andere vrijwilligers en informatie uit te wisselen

 • Ondersteuning bij het vervolledigen van jouw aanmelding of stage documenten, indien van toepassing

Wat is niet inbegrepen?
 • Vluchten

 • Visumkosten (waar van toepassing is)

Projects Abroad volunteers assist in laying concrete slabs whilst on their building volunteer work in Nepal.

Past het Bouw project in Nepal bij mij?

Bouwen in Nepal is perfect voor iedereen die wil helpen met hun eigen twee handen. Met elke baksteen die je legt, elke muur die je verft, zie je onmiddellijk de resultaten van jouw werk.


Geen ervaring in de bouw? Geen probleem! Metselaars, ingenieurs en architecten zijn aanwezig om je te begeleiden en je instructies te geven.


Deze ervaring zal ook helpen om je cv een boost te geven voor al je sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. De tijd die je in Nepal doorbrengt zal je interesse in internationale kwesties en je verlangen om andere te helpen aantonen.


Als vrijwilliger op het Bouw project in Nepal zal je ook veel kansen krijgen om een land te verkennen met een rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijke wonderen zoals de Himalaya.

Wat ga ik als Bouw vrijwilliger in Nepal doen?

Als Bouw vrijwilliger in Nepal zal je jouw krachten gebruiken om beton te mengen, bakstenen te leggen en nieuwe klaslokalen te verven.


Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten:


 • Bouw klaslokalen voor jonge scholieren van de grond af
 • Bouw toiletten en wasvoorzieningen voor scholen en de gemeenschap
 • Renoveer bestaande klaslokalen door muren te verven of educatieve muurschilderingen te creëren

Jouw werk zal zich richten op de volgende gebieden:


Bouw klaslokalen van de grond af

Tot je taken hoort het vrijmaken van terreinen, het graven van greppels voor de fundering, beton mengen en bakstenen leggen om muren te creëren. Al je werk maakt deel uit van onze inspanningen om kinderen veilige plekken te bieden om in te leren. Metselaars, architecten en ingenieurs zullen je werk op de bouwterreinen te allen tijde begeleiden.


Bouw toiletten en wasfaciliteiten voor scholen en de lokale gemeenschap


Je zult ook werken om toiletten en wasfaciliteiten te bouwen die honderden mensen zullen bedienen. Dit zal iedereen in de gemeenschap - jong en oud - de waardigheid geven die elke persoon verdient.


Renoveer bestaande klaslokalen


Je werk bestaat niet alleen uit bouwen. Wanneer je klaar bent met bouwen, ga je aan het schilderen. Als deel van je Bouw vrijwilligerswerk in Nepal zal je de muren verven en educatieve muurschilderingen schilderen. Muurschilderingen zoals het ABC of 123 zullen leraren ook helpen met hun lessen, lang nadat je terug naar huis bent gegaan.

Waar in Nepal ga ik werken?

Kathmandu

De Kathmandu Vallei zal je tweede thuis zijn terwijl jij Bouw vrijwilligerswerk in Nepal doet. Het land van 25 miljoen mensen herbergt ook de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld boven zeeniveau.


Het merendeel van je tijd zal je doorbrengen op een bouwterrein waar je met metselaars, ingenieurs en architecten werkt om klaslokalen te bouwen en te renoveren. Je zult ook betrokken raken bij het bouwen van toiletten en wasfaciliteiten voor scholen en de lokale gemeenschap.


Je zal wonen met andere vrijwilligers in een pension dat door Projects Abroad georganiseerd wordt. Je eet je maaltijden samen met andere vrijwilligers en zal zo vriendschappen ontwikkelen die verspreid zijn over verschillende landen en culturen!


Wil je graag de culturele of toeristische kant van Nepal ontdekken tijdens je vrijwilligersreis? Je kunt een winkeluitje plannen om souvenirs te kopen, of een weekend nemen voor een reisje naar de stad Pokhara.

LUCHTHAVEN TRANSPORT, VLUCHTEN EN VISUMS

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volunteers with Projects Abroad help to build classrooms during their building volunteer work in Nepal.

Een typische dag op het Bouw project in Nepal

Elke dag in Nepal is anders. Je wordt wakker in het pension en ontbijt met je medestagiairs. Je draagt dichte schoenen en kleding die lekker vies mag worden en vertrekt naar het bouwterrein met transport dat door Projects Abroad georganiseerd wordt.


Je zal maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.00 uur werken.


Je dagelijkse activiteiten hangen af van de fase waarin het bouwproces zich bevindt. Elke dag ga je je taken na met de toezichthouder of metselaar die dienst heeft. Hierna verzamel je de materialen die je nodig hebt en ga je samen met andere vrijwilligers naar het meest recente bouwproject. De ene dag besteed je misschien aan bouwen, de andere dag aan schilderen.


Tijdens je lunchpauze eet je de lunch die je meegenomen hebt met andere vrijwilligers en dienstdoend personeel. We raden je aan om de hele dag door water te drinken, aangezien je werk intensief is.


Aan het einde van je werkdag kun je in het pension ontspannen of op ontdekking uitgaan. We raden je aan om gebruik te maken van je weekenden om door een Nepalese tempel te dwalen, op een kloostertoer te gaan of leren hoe je een Nepalese maaltijd voorbereidt! Er is zoveel te doen en zo weinig tijd, dus zorg ervoor dat elk moment in Nepal telt.

Female Projects Abroad volunteer takes a picture of a group of children having a lesson in a half built classroom whilst on her building volunteer work in Nepal.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om klaslokalen, die door aardbevingen verwoest zijn, te herbouwen, en om kinderen een veiligere leeromgeving te bieden.


In 2015 is Nepal geraakt door een verwoestende aardbeving. Scholen, huizen en essentiële infrastructuur zijn beschadigd of verwoest. Datzelfde jaar hebben we een Bouw project gestart om wat verloren gegaan is te herstellen. Tegen 2017 hadden vrijwilligers al 96 klaslokalen op negen scholen gebouwd. Dit betekende dat 2000 kinderen weer naar school konden in veilige en kleurrijke klaslokalen.


Er is nog steeds veel werk dat gedaan moet worden. Veel scholen hebben de middelen niet om te herbouwen en hebben dringend hulp nodig. Met jouw inspanningen kunnen we meer klaslokalen bouwen en een groter aantal kinderen helpen om terug te gaan naar school. Je zult je krachten gebruiken om te bouwen voor een doel en maakt je handen vuil door iets goeds te doen.


“I felt so grateful to all Projects Abroad volunteers for helping out our school during such a difficult time. I also don’t have a word to thank them. I have seen them working so hard in the heat and rain to complete the school. I will always be grateful for all the volunteers of Projects Abroad,” aldus de directeur van Sunrise School, Mr. Surendra Maharjan.


Sluit je aan bij dit Bouw project in Nepal en zie direct het resultaat van je werk en de positieve impact die dit heeft op de lokale gemeenschap.

ONZE IMPACT

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.

MAALTIJDEN EN ACCOMMODATIE

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Kathmandu. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.

WEEKEND EN VRIJETIJDSACTIVITEITEN

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.

VEILIGHEID EN ONDERSTEUNING

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.