A volunteer teaching computer skills to a student in Ghana

Vrijwilligerswerk Computerles in Ghana

Reis naar Afrika en help kinderen belangrijke computervaardigheden te leren

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als IT-leraar in Ghana en gebruik je vaardigheden en kennis om kinderen computervaardigheden te leren. Je werkt op achtergestelde basis- of middelbare scholen en ondersteunt lokale IT-leraren in de klas. Dit is een geweldige manier om kinderen te helpen en tegelijkertijd praktijkervaring voor de klas op te doen.


In Ghana kan computervaardig zijn deuren openen naar betere banen. Je zal de kinderen leren om Microsoft Office te gebruiken en hoe iets op te zoeken op het internet. Je creëert lesmaterialen en kan ook helpen bij eenvoudig onderhoud van computers, als je weet hoe dit te doen.


Je woont en werkt op één van twee locaties en verblijft bij een lokaal Ghanees gastgezin. Grijp de kans om een andere cultuur te verkennen, veel verschillende gerechten te proeven en lokale tradities te ervaren!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk als IT-leraar in Ghana geschikt voor mij?

IT-les geven in Ghana is een geweldige manier voor jou om je kennis en vaardigheden met mensen te delen die hier het meeste aan hebben. Je zal ook praktijkervaring opdoen voor de klas, wat kan helpen om op te vallen in sollicitatiebrieven en tijdens sollicitatiegesprekken.

 

Je hebt geen eerdere ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. Je hebt alleen een basiskennis van computers nodig en moet weten hoe programma's zoals Microsoft Word en Excel te gebruiken. Je zal ondersteuning krijgen van lokale leerkrachten in het klaslokaal en je kan altijd medewerkers van Projects Abroad opzoeken voor hulp en begeleiding als je dat nodig hebt.

 

We raden je aan om langer te blijven om een grotere impact op je leerlingen te hebben en meer IT-werkervaring in Ghana op te kunnen doen. Tijdens de schoolvakanties organiseren we extra lessen op de school, of op de Tore Eikeland School in Akuapem Hills, een landelijke regio.

Projects Abroad volunteers and their students outside their volunteer IT teaching placement in Ghana.

Als IT-leraar vrijwilliger in Ghana richt je werk zich op de volgende gebieden:


Assisteer de lokale IT-leraar of geef een les


Je zal de leraren assisteren bij hun lessen met het lokale lesmateriaal voor de klas. Je kunt de les ook zelf leiden of extra lessen geven. Je zal verschillende praktische computervaardigheden aan de kinderen leren. Dit loopt van uitleggen hoe je een computer opstart en uitzet tot blind typen en software zoals Word, Excel en PowerPoint uitleggen.


Een groot deel van het werk dat je doet is de kinderen leren hoe het internet te gebruiken voor onderzoek en communicatie.


Creëer lesmaterialen


Laat iets blijvends achter op je vrijwilligersproject door lesmaterialen, worksheets en databases te creëren. Deze zullen zeker kostbare middelen zijn die nog veel jaren door leraren gebruikt zullen kunnen worden.


Help bij het onderhoud van computers


Als deel van je vrijwilligerswerk zul je de computers die op de school in gebruik zijn in de gaten houden. Met jouw IT-kennis zul je ook leraren kunnen adviseren over de beste software-opties en hen helpen deze te installeren.


Je zou ook kunnen helpen om geheugen te wissen, databases te repareren en antivirus-scans te doen.


Waar ga ik werken als IT-les vrijwilliger in Ghana?

Akuapem Hills

De Akuapem Hills liggen in de Eastern Region van Ghana, iets minder dan 2 uur rijden van de hoofdstad, Accra. Hier assisteer je de lokale IT-leraar, of je geeft de lessen zelf.


De school heeft drie computers die gedeeld worden door bijna 200 kinderen. Ze oefenen en leren om beurten computervaardigheden op deze computers. De IT-leraar geeft les voor alle verschillende niveaus, maar vrijwilligers werken meestal met kinderen tussen 6 en 17 jaar oud.


De regio heeft wel regelmatige stroomstoringen. Dit geeft je de kans om leuke en alternatieve manieren te bedenken om IT-les te geven zonder het gebruik van een computer.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet mijn typische dag als vrijwillige IT-leraar in Ghana eruit?

Een typische dag begint meestal met een stevig ontbijt bij je gastgezin thuis. Daarna vertrek je richting je werkplek, lopend (als je dichtbij genoeg woont) of met openbaar vervoer. Op je eerste dag gaan medewerkers van Projects Abroad met je mee om je de weg te wijzen.


Je werkt begint rond 8.00 uur en eindigt rond 14.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Er is ook de optie om middagsessies bij te wonen, maar dat is niet verplicht.


Je vroege ochtenden breng je normaal gesproken door met het voorbereiden van je lessen voor de dag, terwijl de kinderen andere lessen volgen. Vanaf ongeveer 10.00 uur begin je met je lessen.


Tussen 12.00 uur en 13.30 uur neem je een lunchpauze. Als je gastgezin dichtbij je werkplek woont, dan kun je terug naar huis voor de lunch en om even uit te rusten. Anders kun je op de school een meegenomen lunch eten.


In de middagen zul je extra lessen kunnen aanbieden aan zowel kinderen als leraren. Je zou de middagen ook kunnen gebruiken om wat IT-onderhoud te doen, databases op te bouwen of lesmateriaal voor toekomstig gebruik creëren.


De avonden en weekenden heb je vrij om uit te rusten, te ontspannen en te verkennen. Aangezien je bij een gastgezin verblijft bieden het ontbijt en avondeten geweldige kansen om hen beter te leren kennen.

A Projects Abroad volunteer gains IT teaching work experience in Ghana by assisting with lessons in the classroom.

Wat zijn de doelen en impact van vrijwilligerswerk als IT-leraar in Ghana?

Het voornaamste doel van dit project is om achtergestelde kinderen in Ghana basiscomputervaardigheden aan te leren. Deze vaardigheden zullen hen betere carrièrekansen geven voor hun toekomst.


Ghana heeft in de afgelopen jaren een snelle groei van toerisme meegemaakt. Dit heeft het West-Afrikaanse land een gigantische economische boost gegeven en het blijft nieuwe carrièremogelijkheden creëren. Met een computer overweg kunnen is een voordeel voor Ghanezen van alle leeftijden, aangezien het hun kansen op het vinden van een baan vergroot.


Door te weten hoe een computer te gebruiken en op het internet te zoeken zullen de kinderen ook toegang hebben tot meer online educatieve middelen naarmate ze vorderen in hun schoolcarrière.


Dit is waarom we vrijwilligers naar onze partnerscholen sturen. Je ondersteunt lokale leraren en helpt kinderen belangrijke vaardigheden voor hun toekomstige opleiding en carrière verwerven.


Sluit je vandaag aan bij ons vrijwilligersprogramma voor IT-les in Ghana en help meer locals om computerkundig te worden.

A Projects Abroad volunteers gains IT teaching work experience in Ghana by creating lesson plans for children.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners