Projects Abroad volunteers in Argentina arrive at the office.

Aankomst procedure Argentinië

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visas voor jouw reis naar Argentinië

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Argentinië. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Argentinië

Cordoba

Je komt aan in Argentinië op de luchthaven van Cordoba. Je zal worden opgewacht door een Projects Abroad medewerker. Je reist dan gezamenlijk ongeveer 1,5 uur naar het hoofdkantoor van Projects Abroad, waar je kennis maakt met het team. De vervoerskosten vanaf het vliegveld in Cordoba worden vergoed door Projects Abroad.

Na de kennismaking wordt je gebracht naar je gastgezin, dit is heel dichtbij. Je zal met open armen worden ontvangen en ze zullen je een warme traditionele maaltijd voorschotelen.

Puerto Madryn

Als u deelneemt aan ons Whale & Puma Conservation-project in Patagonië, moet u naar El Tehuelche Airport (PMY) vliegen.

Almirante Marcos A. Zar Airport (REL) in de stad Trelew is ook een optie, maar het duurt 2 uur om naar het natuurreservaat te reizen. Een medewerker zal u voor beide opties op de luchthaven ontmoeten.

Boek je vlucht naar Argentinië

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Argentinië

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Er zijn verschillende landen die andere vereisten hebben op een Argentijnse visa. Reizigers uit verschillende landen kunnen Argentinië bezoeken zonder afgesproken visum tot en met 90 dagen. De meeste vrijwilligers uit andere landen kunnen bij aankomst op de luchthaven een visum voor 90 dagen kopen voor een prijs van 100-200 USD.

Jouw introductie en oriëntatie in Argentinië

De eerstvolgende werkdag na je aankomst zal één van onze lokale medewerkers je ontmoeten bij je accommodatie. Deze dag staat in het teken van een uitgebreide introductie en oriëntatie. Je krijgt een map met informatie over de plek waar je verblijft en contactgegevens van onze Projects Abroad medewerkers.


Een van onze lokale Projects Abroad medewerkers zal je een rondleiding geven door de stad. Zij zullen ook laten zien hoe het verkeer in Argentinië werkt en hoe je een betrouwbare taxi kan regelen.


Alle vrijwilligers verblijven in Cordoba City of een klein dorp hiernaast. Je kunt terecht bij winkels, internet cafés en banken voor alles wat je nodig hebt.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Argentinië

Een medewerker van Projects Abroad zal je op komen halen van je verblijf. Hij zal laten zien welke bus je het beste kunt nemen naar je stageplek/ vrijwilligerswerk. Als je werkt op een vrijwilligersproject, of een stage project dan zullen je vervoerskosten worden betaald door Projects Abroad.


De eerste dag staat voornamelijk in teken van het wennen op je werkplek, want we willen graag dat je op je gemak bent en dat je zelfverzekerd het project in gaat. Je zal kennismaken met je projectsupervisor en de lokale mensen die meehelpen aan het project. Op de tweede dag ga je echt beginnen met de projectactiviteiten.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners