Volunteers gain Veterinary Medicine work experience in Sri Lanka while tending to a wounded dog.

Stage Diergeneeskunde in Sri Lanka

Doe werkervaring op in de diergeneeskunde om je cv een boost te geven en je passie voor dierenzorg achterna te gaan

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je aan bij onze stage Diergeneeskunde in Sri Lanka om werkervaring op te doen door lokale dierenartsen te observeren en te assisteren. Dit is een geweldige kans om je cv te versterken terwijl je jouw passie voor dierenzorg achterna gaat.

 

Je zit in een openbare kliniek of in een particuliere kliniek. De eerste biedt diensten gratis aan, wat achtergestelde mensen helpt om hun dieren te kunnen laten behandelen. Deze klinieken werken met zowel huisdieren als boerderijdieren. Zo zul je veel verschillende procedures en aandoeningen kunnen observeren.

 

Door bij een gastgezin te wonen krijg je de kans om de lokale cultuur van Sri Lanka in je op te nemen. Maak nieuwe herinneringen en ontmoet nieuwe mensen terwijl je een aantal van de ongelooflijke bezienswaardigheden van het land verkent!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Diergeneeskunde in Sri Lanka geschikt voor mij?

Ben je een student die diergeneeskunde studeert? Of bent je misschien pas afgestudeerd en op zoek naar werkervaring? Zo ja, dan is dit dé stage voor jou.

 

Je zal de kans krijgen om direct van ervaren dierenartsen te leren. Zij zullen je de ziektes en aandoeningen die je ziet uitleggen en bespreken stap voor stap de behandelmethoden met je. Je zal een dieper inzicht verwerven in de verzorging van dieren in ontwikkelingslanden. Dit zal je cv een boost geven en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiegesprekken en sollicitatiebrieven.

 

Naast de begeleiding van je begeleider zul je bij aankomst ook een uitgebreide introductie krijgen. Onze medewerkers zullen ervoor zorgen dat je voorbereid bent op de ervaring. Let wel op dat de hoeveelheid praktisch werk die je kunt doen afhangt van je ervaring en niveau van gerelateerde studies.

 

Dit project is het hele jaar door beschikbaar.

Projects Abroad volunteers observe the work of a qualified vet during their Veterinary Medicine work experience in Sri Lanka.

Wat ga ik doen op mijn stage Diergeneeskunde in Sri Lanka?

Tijdens deze stage zul je met zowel huisdieren als met boerderijdieren kunnen werken. Je kunt betrokken raken bij:


  • Observeer lokale dierenartsen en diergeneeskundige medewerkers tijdens hun dagelijkse werk
  • Help bij kleine ingrepen zoals vaccinaties of testen
  • Neem deel aan veldwerk en reis naar boerderijen

Jouw werk zal zich op de volgende aspecten richten:


Observeer lokale dierenartsen en diergeneeskundige medewerkers tijdens hun dagelijkse werk


Je zult dierenartsen en andere medewerkers observeren tijdens hun dagelijkse werk. Je zult behandelingen observeren en we raden je aan om vragen te stellen en zoveel mogelijk te leren. Dit is een geweldige manier om je kennis van diergeneeskunde in de praktijk te verbreden.


Assisteer bij kleine ingrepen zoals vaccinaties of testen


Wanneer je eenmaal aan je omgeving gewend bent zul je misschien de kans krijgen om deel te nemen aan meer praktisch werk. Dit zal afhangen van je eerdere ervaring en kennis. Je kunt assisteren bij het steriliseren van huisdieren, vaccinaties geven, testen voor ziektes en andere kleine ingrepen.


Neem deel aan veldwerk en reis naar boerderijen


Af en toe kan het zijn dat je meegaat met dierenartsen op boerderijbezoeken om geiten, kippen, varkens en koeien te behandelen. Dit is een geweldige manier om veldervaring op te doen buiten de omgeving van de kliniek. Misschien kun je dierenartsen helpen om laag cholesterol in boerderijdieren te corrigeren, op infecties te controleren of injecties te geven.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Colombo

Op deze stage werk je in dierenklinieken in de stad Kuliyapitiya. De stad ligt ongeveer 80 km ten noorden van Colombo. Je kunt of in een openbare kliniek of in een particuliere kliniek werken. Beiden behandelen zowel huisdieren als boerderijdieren.


Kuliyapitiya is een kleine stad, maar heeft alle voorzieningen die je misschien nodig zult hebben, waaronder banken, restaurants en buurtwinkels. Het heeft ook een busverbinding naar veel andere grote steden in Sri Lanka, zoals Colombo, Jaffna en Anuradhapura.


Sri Lanka heeft veel te bieden aan bezoekers, van ongelooflijke natuurwonderen tot historische en culturele monumenten. Als je van de natuur houdt kun je nationale parken bezoeken, grottenstelsels verkennen en gaan duiken. Loop de kans niet mis om een uitje te maken naar een van de vele tempels, bruisende markten en lokale restaurants.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op het Diergeneeskunde project eruit?

Een typische dag op deze stage loopt van 8.00 uur - 13.00 uur, als je in een openbare kliniek werkt, en van 8.00 uur - 14.00 uur in een particuliere kliniek, van maandag tot en met vrijdag. De particuliere klinieken hebben ook een avonddienst van 18.00 uur - 21.00 uur, meestal voor operaties.


Je specifieke schema en dagelijkse activiteiten zullen afwisselen afhankelijk van de kliniek waar je geplaatst wordt. De klinieken behandelen ter plaatse voornamelijk huisdieren. Je zult vaak met de dierenarts naar boerderijen reizen om dieren zoals koeien, kippen, varkens en geiten te verzorgen.


Terwijl je onder toezicht van bevoegde lokale dierenartsen werkt zul je in de loop van de dag helpen bij verschillende taken. Daarbij hoort het castreren en steriliseren van dieren, injecties geven en medicatie afgeven en gewonde huisdieren behandelen. Hoeveel praktisch werk je te doen krijgt hangt af van je kennis en ervaring.


Wanneer je dag erop zit kun je het stadsleven in je opnemen. Leer je gastgezin beter kennen tijdens een heerlijk Sri Lankaans diner. We organiseren regelmatige sociale activiteiten voor onze stagiairs, waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan culturele activiteiten. Of je kunt wat van de lokale restaurants uitproberen en dichtbijgelegen historische tempels bezoeken.

A dog is examined at a local clinic by a student doing a Veterinary Medicine internship in Sri Lanka.

Wat zijn de doelen en impact van dit Diergeneeskunde project?

Het doel van dit project is om jou een praktische en leerzame ervaring te bieden.


Veel van de mensen die zich bij ons aansluiten op deze stage zijn op zoek naar praktijkervaring die hen zal voorbereiden op een carrière waarbij ze met dieren werken. Je zal de kans krijgen om van vaardige lokale professionals te leren en neemt deel aan praktisch werk in een geheel andere omgeving.


Er zit ook een altruïstische kant aan dit project. Je zal huisdieren en boerderijdieren behandelen en helpt ze te herstellen. Wat voor dier het ook is, je zal een essentiële rol in hun verzorging spelen. Bovendien bieden de openbare dierenklinieken hun diensten gratis aan. Dit betekent dat veel mensen, die anders niet voor behandeling zouden kunnen betalen, nu toegang hebben tot zorg voor hun dieren.


Sluit je bij ons aan op een Diergeneeskunde stage in Sri Lanka om je vaardigheden te ontwikkelen in dit vakgebied terwijl je je cv versterkt.

A pet owner observes as his dog is examined by a Veterinary Medicine intern in Sri Lanka.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners