Projects Abroad volunteers travel around Sri Lanka in a tuk tuk as part of the tour.

Aankomst procedure in Sri Lanka

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visas voor jouw reis naar Sri Lanka

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Sri Lanka. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project. 

Luchthaven en transfer in Sri Lanka

Je komt aan in Sri Lanka op de luchthaven van Colombo (CMB). Je zal worden opgewacht door een Projects Abroad medewerker met een naambord.


Je reist dan gezamenlijk ongeveer een uur naar het hoofdkantoor van Projects Abroad. Sommige vrijwilligers reizen iets verder dan Colombo. Je wordt rechtstreeks naar jouw accommodatie gebracht waar je tot rust kunt komen van de reis.

Boek je vlucht naar Sri Lanka

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Sri Lanka

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegevens voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Sri Lanka

De lokale medewerkers ondersteunen je graag na jouw aankomst op je nieuwe bestemming. Je gaat een rondleiding krijgen van de omgeving en je kunt een lokale simkaart kopen of geld uitwisselen. Onze staff legt je ook uit hoe het openbaar vervoer werkt.


Je gaat ook onze hoofdkantoren bezoeken en meer te weten komen over onze projecten in Sri Lanka. Je krijgt ook een uitgebreide introductie en oriëntatie. Je krijgt een map met informatie over de plek waar je verblijft en contactgegevens van onze Projects Abroad medewerkers.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Sri Lanka

Je krijgt voldoende begeleiding zodat je volledig voorbereid bent op je project. Op je eerste dag, zal je een inleiding krijgen over de werking van het project. Een medewerker van Projects Abroad zal je ook begeleiden van het  gastgezin naar je project, zodat je weet hoe je dagelijks op je project moet komen.

Je wordt rondgeleid en ontmoet verschillende mensen waarmee je zult werken. Je maakt rustig kennis met de manier van werken en de taken die je de komende tijd gaat doen.  Je gaat pas echt aan de slag op je tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners