A volunteer helps out with a dogs examination in a veterinary clinic during his Veterinary Medicine work experience in Ghana.

Stage diergeneeskunde in Ghana

Doe werkervaring op in de diergeneeskunde terwijl je boerderijdieren of huisdieren behandelt met bevoegde artsen in Ghana

In een oogopslag

  • Sluit je aan bij onze stage Diergeneeskunde in Ghana en leer door mee te schaduwen en rechtstreeks te leren van ervaren dierenartsen.
  • Voeg waarde toe aan je cv terwijl je een dieper inzicht krijgt in het werken met dieren in een ontwikkelingsland. Hulp bij wondverzorging, vaccinaties en het controleren van vitale functies.
  • In Ghana woon je bij een lokaal gastgezin in Accra of Akuapem Hills. Afhankelijk van op welke locatie je werkt, doe je ervaring op in een privékliniek of op boerderijen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Diergeneeskunde stage in Ghana geschikt voor mij?

Onze Diergeneeskunde stage is perfect voor iedereen die graag praktische werkervaring met dieren wil opdoen. Dit is vooral nuttig als je in de toekomst een dierenarts wilt worden. Het zal relevante werkervaring toevoegen aan je cv en zal je interessante gesprekspunten bieden voor tijdens sollicitatiegesprekken en in sollicitatiebrieven.


Je hebt geen eerdere ervaring of training nodig om deze stage te doen. Je zal elke stap van de weg onder toezicht staan van een dierenarts en ze zullen jou alles leren wat je moet weten. Ze zijn aanwezig om jouw vragen te beantwoorden terwijl je leert over werken met dieren in een ontwikkelingsland. Je kunt ook op elk moment medewerkers van Projects Abroad benaderen voor steun en begeleiding.


Dit project loopt het hele jaar door, dus je kunt kiezen wanneer je je wilt aansluiten, vanaf een minimumduur van twee weken. We raden je echter aan om langer dan twee weken te blijven om meer te zien en te leren.

Projects Abroad volunteer holding a puppy while he gets his injections at our Veterinary Medicine placement in Ghana.

Op je stage Diergeneeskunde in Ghana richt je werk zich op de volgende gebieden:

 

Observeer en assisteer bij routinematige consultaties en behandelingen

 

Je werkt samen met dierenartsen tijdens boerderijbezoeken (indien in de Akuapem Hills) of in een veterinair ziekenhuis (indien in Accra). Onder toezicht van de dierenarts kun je ook assisteren. Indien toegestaan kun je helpen bij taken zoals:

 

  • Algemene verzorging van de dieren
  • Geven van vaccins en medicatie
  • Verzorgen van wonden
  • Ziektetesten
  • Inbrengen van infusen

 

Help bij operaties en observeer post-mortems

 

Afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt mag je misschien helpen bij meer praktisch werk. Je kan de dierenarts assisteren bij het voorbereiden van operatieruimtes en instrumenten en kan helpen bij operaties zoals sterilisaties. Af en toe zul je post-mortem operaties kunnen observeren. Hier zul je kunnen ontdekken of het dier is gestorven aan een letsel, ziekte of andere complicaties.

 

Leer de bevolking en boerderij-eigenaren over de juiste manier om voor dieren te zorgen

 

In Ghana is er in veel gevallen een gebrek aan kennis over dierenzorg. Veel eigenaren van dieren en boerderijen brengen hun vee of huisdieren niet naar de dierenarts, omdat ze de kosten niet kunnen betalen. Ze hebben vaak ook niet de middelen om te reizen om dierenverzorging op te zoeken.

 

Hierdoor rapporteren ze gevallen van zieke dieren niet, of wachten ze tot het te laat is. Als dieren niet zelf herstellen, dan kunnen ze aan hun aandoeningen overlijden. Door mensen te leren over de juiste manier om voor dieren te zorgen zul je helpen om lagere sterftecijfers te bewerkstelligen en de verspreiding van ziekte te voorkomen.


Waar ga ik als Diergeneeskunde stagiair in Ghana werken?

Op dit project kun je kiezen om in de hoofdstad Accra te werken of in het meer landelijke Akuapem Hills.

Accra

De hoofdstad van Ghana ligt aan de Atlantische kust. Met meer dan twee miljoen inwoners is het een van de grootste en meest geürbaniseerde steden in het land. Wanneer je door de hoofdstraten loopt zal je verwelkomd worden door veel nieuwsgierige locals. Je zal ook allerlei Ghanese restaurants met heerlijk eten tegenkomen.


Je werkt met boerderijdieren en huisdieren in een lokale dierenkliniek. Deze particuliere diergeneeskundige instelling biedt efficiënte, betaalbare dierengezondheidszorg van hoge kwaliteit aan boeren en eigenaren van huisdieren in Ghana.

Akuapem Hills

Akuapem Hills, wat bekend staat als een van de rustigere gebieden in Ghana, is een prachtige regio van weelderig groen, heuvelachtige bergwanden en dieprode aarde. Langs de bergwand liggen kleine dorpjes waar je de meer traditionele kant van Ghanese cultuur zult ervaren. Je zal de locals beter leren kennen en kunt op voedselmarkten genieten van gedroogde vis en zoete aardappelen.

 

Je zult je dagen doorbrengen met van boerderij naar boerderij gaan, boerderijdieren bezoeken en behandelen die hulp nodig hebben.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op de Diergeneeskunde stage eruit?

Je begint elke ochtend met ontbijt bij je gastgezin thuis. Daarna trek je kleren aan die best een beetje vies mogen worden, voordat je met een tro tro of gedeelde taxi naar je stageplek vertrekt. Op je eerste dag zal er een medewerker met je meegaan om je de weg te wijzen.


Een typische dag op dit project kan zo vroeg als 7.00 uur beginnen en eindigt rond 15.00 uur. Je kunt tussen de middag een meegenomen lunch eten of wachten tot je dienst afgelopen is en dan bij je gastgezin thuis lunchen.


Voordat je met je dag begint spreek je af met je begeleider en bespreken jullie de activiteiten van de dag. Afhankelijk van de stageplek die je kiest zul je tijd doorbrengen op boerderijen of in een dierenkliniek. Je zal helpen om vaccinaties te geven, assisteert bij operaties en routinematige behandelingen en observeert post-mortems.


In de avonden en in het weekend heb je tijd voor jezelf. Maak gebruik van deze tijd om traditionele gerechten zoals jollofrijst te proeven in Accra, te genieten van het strand in Cape Coast en tijd door te brengen met andere stagiairs en vrijwilligers.

An intern doing a Veterinary Medicine placement in Ghana helps treat a goat in a rural village.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Het voornaamste doel van dit project is om jou een educatieve ervaring te bieden en je de kans te geven direct van lokale dierenartsen te leren. Je zal ook iets positiefs doen door te helpen zorgen voor dieren en kennis te delen over hoe mensen beter voor hun huisdieren en vee kunnen zorgen.


In Ghana is er een tekort aan dierenartsen. Met slechts een kleine groep beschikbare dierenartsen voor boeren en de eigenaren van huisdieren zijn er veel dieren die geen behandeling krijgen. De meeste dierenartsen werken in de steden en boeren in landelijke gebieden hebben geen toegang tot deze dierenartsen. Daarbij komt een groot percentage van menselijke ziektes door zieke dieren. Dat betekent dat je waarschijnlijk ziektes zal tegenkomen die al lang in je eigen land zijn uitgeroeid.


Met jouw hulp kunnen onze partner dierenartsen meer mensen en dieren bereiken om hen te behandelen. Het behandelen van ziektes en uitdelen van vaccinaties zal helpen om toekomstige uitbraken van aan dieren gerelateerde ziektes te voorkomen.


Doe waardevolle werkervaring op in de diergeneeskunde in Ghana en geef je cv een boost terwijl je het welzijn van dieren bevordert.

A local man talks to an intern doing a Veterinary Medicine internship in Ghana about his dog.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners