Projects Abroad staff take the volunteers on a tour of Kenya.

Aankomst procedure in Kenia

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Kenia

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Kenia. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project. 

Luchthaven en transfer in Kenia

Een medewerker van Projects Abroad verwelkomt je op vliegen Nairobi (NBO). Van het vliegveld reis je met een transfer naar Nanyuki en vanaf daar wordt je vervoerd naar je gastgezin. Als je in de nacht aankomt op het vliegveld, zal je overnachten in een gasthuis in Nairobi, je wordt de dag daarna met een transfer naar je gastgezin gebracht. Afhankelijk van het verkeer duur het ogneveer 3 tot 4 uur voordat je bij je accommodatie bent.

Boek je vlucht naar Kenia

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Kenia.

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Bij aankomst in Kenia moet je een vrijwiligers-vergunning aanvragen. Het kost ongeveer $145 en moet maandelijks worden verlengd. Een lokaal medewerker van Projects Abroad kan jou hierbij helpen. Er zijn enkele uitzonderingen op het vergunningplicht, afhankelijk van het type project en de duur van het verblijf. Jouw Vrijwilliger Adviseur kan vertellen of je bent vrijgesteld of niet.

Jouw introductie en oriëntatie in Kenia

Op je eerste dag ontvang je een uitgebreide kennismaking met je nieuwe stad. Je ontvangt een introductiepakket met nuttige informatie, zoals kaarten en lokale contactgegevens. Een medewerker neemt je mee op een rondleiding door de omgeving en wijst je de plaatsen die nuttig kunnen zijn.


Je wordt ook meegenomen om een simkaart te kopen of om geld te wisselen als dat nodig is. Onze medewerkers zullen uitleggen hoe je het openbaar vervoer gebruikt, zodat je vol zelfvertrouwen rond kunt reizen. Je zult ook onze lokale kantoren in Nanyuki bezoeken en meer te weten komen over de manier waarop we in Kenia aan projecten werken.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Kenia

Je krijgt begeleiding op de eerste dag, we willen namelijk dat je zo goed mogelijk wordt voorbereidt. Een medewerker van Projects Abroad begeleidt je vanuit je gastgezin naar je eerste werkdag, zodat je weet hoe je daar komt.


Je wordt rondgeleid bij je project en je ontmoet de mensen waarmee je gaat werken. Het is een goede manier om te zien hoe ze het werk uitvoeren en zo krijg je ook inzicht van wat er wordt verwacht. Je projectwerk begint pas op je tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners