Afgelopen zomer ben ik twee weken naar het Natuurbehoud en milieu project in Thailand gegaan. Ik kwam in het weekend aan, tegelijk met een meisje uit Engeland met wie ik al eerder contact had gehad via Facebook. We werden opgehaald door iemand van Projects Abroad en naar Utopia gebracht. Utopia is een klein resort met een aantal kamers, het ‘restaurant’ waar we met z’n allen aten, een bibliotheekje waar sommige workshops werden gegeven en een plek waar we onze duikspullen konden spoelen. We werden gelijk heel leuk ontvangen.  


Duiken tijdens het project

Op maandag begon mijn project en kreeg ik de introductie, waarmee iemand Ao Nang laat zien en met wie je ook gaat lunchen bij Jungle, wat een super leuk restaurantje is waar je lekker kunt eten.

Tijdens de duikdagen van het project werden we met een longtail boat naar de boot gebracht waarvan we gingen duiken. Hierop kregen we ook elke dag fruit en lunch.


Omdat ik al een aantal duikbrevetten had, kon ik gelijk beginnen met duiken. Tijdens de duiken deed ik Coral Watch. Dit hield in dat ik opschrijf wat voor soort koraal ik zie en wat de lichtste en donkerste kleur is(dit vergelijk ik met een kaart). Zo kan er bijgehouden worden hoe het gaat met de gezondheid van het koraal op verschillende duikstekken. We doken soms bij lokale duikstekken, maar daar was het zicht heel slecht door het vele sediment. Er werd zo vaak mogelijk geprobeerd om naar Phi Phi te gaan om te duiken, wat ongeveer twee uur varen is, maar dit kon weer alleen als het weer goed is en het heeft heel veel geregend toen ik er was! Om deze reden hebben we ook een paar dagen niet kunnen duiken.


Andere activiteiten tijdens het project

Naast het duiken deden we ook andere dingen, zoals langsgaan bij scholen, beach clean-ups en herplanten van mangroves. Tijdens een dag hebben we 522 mangroves herplant! En we kregen workshops over bijvoorbeeld de mangroves, plastic in de oceanen, de anatomie van het koraal en de vissen en wat voor soorten er allemaal zijn, over de bedreigingen voor de koraalriffen, zoals destructief vissen en overbevissing, sediment afzetting, onwetende toeristen, klimaatveranderingen en hoe daardoor ‘‘bleaching’’ ontstaat.


Weekenden

Naast het vroeg opstaan doordeweeks was er in de weekenden tijd voor ontspanning! Ik heb bijvoorbeeld een dag een hike gedaan op Tub Kaek en ik ben een weekendje naar Koh Phi Phi geweest, wat echt super leuk was!

Amy den Teuling – Natuurbehoud en milieu in Thailand

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan dit project?

Zoja, neem dan contact op met een van onze project experts

049 779 99 09

Onze partners